به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای هیل در گزارشی در این زمینه هشدارهای روسیه برای حمله سایبری به سازمان های دولتی، نظام انتخاباتی و زیرساخت های حیاتی در آمریکا را عامل تسریح در این برنامه عنوان کرد.
در این گزارش آمده است، به دنبال حمله به اوکراین سازمان های فدرال میلیون ها دلار در بخش فناوری سایبری سرمایه گذاری کرده اند. آنها همچنین انجمنهای هک را توقیف و تحریم کردهاند، مجرمان سایبری روسیه را متهم کردهاند، و تقریباً هر هفته هشدارهایی در مورد آخرین خطر تهدید صادر کردهاند.
حتی قانونگذاران در کنگره آمریکا نیز تلاش های خود با ارائه چندین طرح مربوط به مسائل سایبری ارائه داده اند و قانون جدیدی را به تصویب رسانده اند که شرکت های بخش های مهم را ملزم می کند حملات سایبری قابل توجه را ظرف ۷۲ ساعت و پرداختهای باجافزاری را ظرف ۲۴ ساعت گزارش کنند.
این قانون مارس گذشته به عنوان بخشی از لایحه بودجه تصویب شد که به میزان قابل توجهی بودجه امنیت سایبری و سازمان امنیت زیرساختارها (CISA) را افزایش داد. این سازمان مسئول نظارت بر زیرساخت های امنیت سایبری و اجرای قوانین است.
قانونگذاران آمریکایی همچنین در چند هفته گذشته چندین جلسه گزارش دهی را درباره امنیت سایبری داشته اند و در آنها از کارشناسان بخش خصوصی و دولتی دعوت کرده اند تهدیدهای سایبری کنونی و چگونگی توقف آنها را بررسی کنند.
بسیاری از این تلاش ها از قبل وجود داشته اما به گمان کارشناسان جنگ اوکراین اولویت بیشتری به آنها داد.
وزارت دادگستری آمریکا مارس گذشته چهار تبعه روس را به هک کردن بخش های انرژی ۱۳۵ کشور متهم کرد. در یکی از کیفرخواست های صادر شده برنامه نویس یارانه ای روس به همراه همدست خود متهم شدند تاسیسات نفتی خارجی را هدف قرار می دهند و به صورت جداگانه باعث تعطیلی اضطراری این تاسیسات شده اند.
با وجود این که آمریکا زنگ هشدار سایبری را به صدا در آورده است روسیه همچنان درمقابل تحریم های فلج کننده اقتصادی خویشتنداری نشان می دهد. کارشناسان و سیاستمداران همچنان هشدار می دهند که تجاوزگری سایبری روسیه به ویژه با توجه به نزدیک بودن انتخابات میان دوره ای کنگره به زمان بستگی دارد.
هیل مدعی شد: روسیه تاکنون زیرساختارهای مهم در کشورهای اروپایی مانند اوکراین و آلمان را هدف قرار داده است.
اوکراین در معرض حملات بیشمار سایبری بوده که به اختلال در وب سایت های دولتی این کشور و زیرساختارهای مهم از جمله شبکه برق رسانی این کشور منجر شده است.
اوایل ماه جاری نیز سه شرکت انرژی تجدیدپذیر فاش کردند که مورد حملات سایبری قرار گرفته اند که عملیات آنها را مختل کرده و این شرکت را وادار به تعطیلی سامانه های فناوری اطلاعاتی خود کرده است.
حمله به شرکت ها به دنبال تصمیم کشورهای غربی برای کاستن از وابستگی به نفت و گاز روسیه و استفاده از منابع انرژی که کمتر به محیط زیست آسیب می رسانند، آغاز شد.
مارک وارنر سناتور دموکرات آمریکایی یکی از افرادی است که به طور جدی درباره حملات سایبری روسیه علیه آمریکا هشدار داده است.
وی گفته است امکان حمله سایبری روسیه دولت فدرال را وادار کرده خود را برای بدترین سناریو آماده کند و به روند سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی را برای تقویت امنیت سایبری کشور سرعت بخشد.
نظر شما