افزایش ۲۰ درصدی صلح و سازش با راه‌اندازی ۲۲ شعبه صلح‌یاران در الموت شرقی

قزوین - ایرنا - رییس حوزه قضایی بخش الموت شرقی از راه‌اندازی ۲۲ شعبه صلح‌یاران در روستاهای بخش الموت شرقی و افزایش ۲۰ درصدی صلح و سازش در این حوزه قضایی طی شش ماهه اخیر خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری استان قزوین، رضا محمدی با اعلام این مطلب گفت: دستگاه قضایی براساس وظیفه ذاتی خود مکلف است؛ دعاوی و اختلافات مردم را رسیدگی نماید و یکی از راهکارهای مهم برای حل و فصل اختلافات میان افراد که در تعالیم و آموزه های دینی نیز تاکید شده، تحقق صلح و سازش با استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی، ریش سفیدان و معتمدین است.

وی افزود: یکی از محورهای اصلی سند تحول قضایی و سیاست های کلان قوه قضاییه ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات‌البین است و در حوزه قضایی بخش الموت شرقی تلاش می شود، که در دعاوی و پرونده ها مطروحه از نفوذ کلام و جایگاه معتمدین و ریش‌سفیدان محلی برای حل و فصل دعاوی و اختلافات استفاده شود و بدون شک تحقق این امر برای مردم این بخش برکات و ثمرات خواهد داشت و موجب کاهش ورودی پرونده نیز می شود.

رییس حوزه قضایی بخش الموت شرقی گفت: در همین راستا و در اجرای طرح شعب صلح‌یاران و بر اساس بررسی های انجام شده از حیث موضوعات دعاوی و ورودی پرونده‌ها، علاوه بر ۴ شعبه‌ای که پیش‌تر فعال بود، ۲۲ شعبه دیگر صلح‌یاران در بخش الموت شرقی با استفاده از ظرفیت معتمدین محلی راه‌اندازی شد، که دعاوی ۹۷ روستای این بخش در این شعب مطرح می شود و از زمان فعالیت این شعب میزان صلح و سازش در این حوزه قضایی در شش ماهه اخیر از ۱۷ درصد به ۳۷ درصد رسیده است، که نشان از افزایش ۲۰ درصدی صلح و سازش دارد.

محمدی در خصوص کاهش موجودی پرونده های قضایی در این بخش نیز اظهار داشت: طی شش ماهه سال گذشته موجودی پرونده های قضایی در این بخش با تلاش همکاران از ۵۵۵ فقره به ۲۸۴ پرونده رسیده، که در این خصوص شاهد کاهش حدود ۵۰ درصدی هستیم و قطعاً در سال جاری نیز تلاش ها در این حوزه ادامه خواهد یافت و تقویت می شود.

این مقام قضایی استان همچنین تصریح کرد: در حال حاضر میانگین زمان رسیدگی پرونده‌ای در این بخش ۵۷ روز است، که امیدواریم با بهره‌گیری از ظرفیت شعب صلح‌یاران بخشی از دعاوی مربوطه حل و فصل و شاهد کاهش ورودی پرونده ها باشیم.

محمدی با بیان اینکه ۹۴ درصد ابلاغ های قضایی این حوزه به صورت الکترونیکی انجام می شود، یادآورشد: عدم استقرار دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یکی از مشکلات جدی بخش الموت شرقی است و به همین خاطر این موضوع برای مردم و دادگاه عمومی بخش مسائل و مشکلاتی را ایجاد کرده و راه‌اندازی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یکی از نیازهای جدی این بخش و مطالبه مردم است و امیدواریم در این خصوص تدابیری اندیشیده شود.   

رییس حوزه قضایی بخش الموت شرقی خاطرنشان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان ۴ میز خدمت در مساجد روستاهای آتان، اسطلبر، شترخان و هنیز برپا و مسائل و مشکلات مختلف مردم این منطقه و رستاهای اطراف مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص برخی موارد تمهیدات لازم اندیشیده و تصمیمات لازم اتخاذ گردید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha