رامین جمشیدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به تلف شدن ماهیان دریاچه نئور، افزود: یخبندان شدید و طولانی مدت تالاب نئور در زمستان و ایجاد شرایط بیاکسیژنی در زیر لایه یخ، باعث تلف شدن جمعیتی از ماهیان کاراس موجود در این تالاب شده است.
وی با اشاره به حذف فیزیکی گونه غیر بومی و مهاجم کاراس به صورت صید در فصول مختلف سال افزود: پاکسازی دریاچه نئور از آثار و بقایای لاشه ماهیان تلف شده و کپور ماهیان مهاجم تالاب به منظور جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع و کاهش بار آلی دریاچه در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه رشد گیاهان مازاد باعث کدر شدن و افزایش بار آلی این تالاب شده است، اظهار کرد: طرح پاکسازی ضایعات گیاهان از سطح تالاب نئور با هدف کاهش بار آلی دریاچه و افزایش کیفیت و شفافیت آب تالاب نیز در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش تصاویری از تلف شدن تعدادی ماهی در محدوده دریاچه نئور در فضای مجازی انتشار یافت که در پی آن برخی دوستداران محیط زیست در این زمینه ابراز نگرانی کرده بودند.
تالاب نئور بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار و جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست میباشد.
دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل در ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است.
نئور بزرگترین دریاچه آب شیرین استان اردبیل به شمار میرود. این دریاچه با مساحتی بالغ بر ۲۱۰ هکتار و عمق متوسط پنج متر است که در برخی مناطق عمیقتر میشود.
این دریاچه یکی از مناطق گردشگری استان اردبیل است.
نظر شما