محمد مقدم روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۲۵ درصد این میزان صید توسط تعاونیها در پلدشت صید و روانه بازار مصرف شده است، افزود: ۴۰۰ صیاد فعال در قالب تعاونی صید و صیادی در این شهرستان کار میکنند ولی سهم ناچیزی از این صیدها دارند.
وی ادامه داد: ۷۵ درصد از ماهیان این منبع عظیم آبی توسط صیادان غیر مجاز بومی صید میشود که آسیبی جدی به صنعت شیلات این منطقه و اشتغال مردم محلی و بومی است.
مدیر شیلات و آبزیان شهرستان پلدشت گفت: ممنوعیت صید و صیادی در این منبع آبی با هدف زاد ولد ماهیان و حفظ ذخایر از هم اکنون تا شهریور ماه امسال آغاز و مقرر شده امسال برای حفظ و بازسازی ذخایر رودخانه مرزی ارس و حمایت از تعاونیهای صید و صیادی سه میلیون قطعه انواع بچه ماهی در این رودخانه رهاسازی شود.
مقدم با اشاره به ظرفیت تولید سه هزار و ۷۰۰ تنی انواع آبزیان در منابع آبی رودخانه ارس ادامه داد: برندهای مهم این زیست بوم ارزشمند برای آبزیان شمال غرب از بین رفته و تنها راه احیای آن افزایش نیروهای حفاظتی و نیز تعامل تنگاتنگ شیلات، مرزبانی و محیط زیست است.
وی با اشاره به ارزیابی شاه میگوی دریاچه پشت سد ارس در ۱۰ روز گذشته افزود: در ۳۵۰ تله کارگذاری شده در این منبع آبی فقط هشت شاه میگو مشاهده شده که بیانگر وضعیت بحرانی و رو به نابودی این جاندار ارزشمند در دریاچه پشت سد ارس است.
آذربایجانغربی به عنوان دومین استان پرآب کشور با داشتن ۱۰ سد و ۹ رودخانه با قابلیت صید ماهی و ۴۲۰ مجتمع و مزرعه پرورش انواع آبزیان از استانهای مستعد جهت تولید در زمینه آبزیپروری کشور به شمار میرود که سرمایه گذاری در این حوزه با هدف صادرات میتواند نقش مهمی در ارزآوری برای کشور داشته باشد.
وجود رودخانههای زاب، گادر، مهاباد، زرینه، سیمینه، نازلو، شهرچای، ارس و باراندوز زمینه بسیار مناسبی برای تولید و پرورش ماهی در این استان به وجود آورده است تا در کنار کشاورزی توجه به آبزی پروری نیز غیرقابل اجتناب باشد.
همچنین سدهای مهاباد، نوروزلوی میاندوآب، شهیدکاظمی و خراسانه بوکان، بارون ماکو، قیقاچ پلدشت، ارس، ارس۲، سنجاق مهاباد، احمدآباد تکاب و حسنلو نقده به عنوان ۱۰ منبع نیمه طبیعی مهیا برای عملیات صیادی است.
اما از بین تمام این منابع آبی، ارس دارای اهمیت ویژهای است چرا که با تقویت ذخایر آن میتوان به اشتغالزایی در این منطقه مرزی کمک شایانی کرد.
نظر شما