تصویب طرحی در یک کمیته سنای آمریکا برای مقابله با توانایی اوپک در تعیین قیمت نفت

نیویورک - ایرنا - یک کمیته سنای آمریکا در حالیکه که دولت بایدن در پی جنگ اوکراین با افزایش قیمت های انرژی دست و پنجه نرم می‌کند، طرحی را به تصویب رساند که در صورت تصویب نهایی، به این کشور اجازه می دهد از سازمان اوپک به بهانه دستکاری قیمت نفت در بازارهای جهانی شکایت کند.

 تارنمای بلومبرگ روز پنجشنبه به وقت محلی دراین باره نوشت: قانون موسوم به "نوپک" در گذشته نیز در آمریکا تصویب شده بود اما تاثیری بر قیمت نفت در بازارهای جهانی نداشت و اکنون درحالی بار دیگر اجرایی می شود که قیمت نفت در جهان در بالاترین سطح خود قرار دارد.

قیمت های بسیار بالای نفت به تلاش های یک دهه گذشته در آمریکا جهت قرار دادن اوپک تحت قوانین عدم اعتماد این کشور جان تازه ای داده است.

اینکه آیا چنین اقدامی واقعا می‌تواند قیمت‌های ناپایدار نفت را مهار کند یا خیر، موضوع دیگری است. بازار نفت از آخرین باری که این لایحه در سال ۲۰۱۹ مورد توجه قرار گرفت، متحول شده است.

ابتدا  یک بیماری همه گیر جهانی برای مدت کوتاهی تقاضا برای نفت را از بین برد و سپس جنگ عرضه نفت بین عربستان سعودی و روسیه که بازار را پر از نفت خام کرد، برای اولین بار ارزش سهام نفت را به زیر صفر برد.

اکنون درحالی که روسیه به دلیل تحریم های وضع شده علیه خود از بازار نفت خارج شده و اوپک و متحدان آن بر محدودیت ارائه نفت به بازار ادامه می دهند، جهان با کمبود نفت مواجه است.

بلومبرگ ادامه داد:آمریکا به عنوان بزرگ ترین تولید کننده نفت در جهان، می تواند قیمت نفت در بازار را کاهش دهد اما شرکت های آمریکایی که از سود بی سابقه لذت می برند حاضر به افزایش تولید نفت خود نیستند.
مشخص نیست که چاک شومر، رهبر اکثریت سنا، چه زمانی این طرح چاک گراسلی، جمهوری خواه محافظه کار اهل آیووا را  به صحن علنی ارائه خواهد کرد.

چاک شومر هفته گذشته گفت: بدیهی است که اوپک یک مشکل است. او افزود که وی بیشتر بر قوانین آتی متمرکز است تا اختیارات کمیسیون دولتی تجارت  را برای مقابله با دستکاری قیمت بنزین افزایش دهد.
مشخص نیست جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که از اوپک خواسته است تولید نفت خود را افزایش دهند، طرحی  که این سازمان را هدف قرار می دهد، امضا کند.

زمانی که در کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۷ یک نسخه از این طرح را به تصویب رساند، جورج بوش رئیس جمهوری پیشین آمریکا اعلام کرد به دلیل اختلال در عرضه نفت و اقدامات تلافی جویانه علیه منافع آمریکا، آن را وتو خواهد کرد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا  ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ در پی وقوع جنگ اوکراین، تمام واردات نفت، گاز و انرژی از روسیه را ممنوع کرد.

بایدن افزود ممنوعیت واردات نفت از روسیه به آمریکایی ها نیز صدمه خواهد زد و قیمت بنزین در جایگاه های سوخت را افزایش خواهد داد. از زمان استقرار نیروهای روسیه در مرزهای اوکراین و آغاز جنگ پوتین علیه این کشور، قیمت بنزین در جایگاه های سوخت آمریکا ۷۵ سنت افزایش یافت.

رئیس جمهوری آمریکا خطاب به شرکت های نفتی آمریکا گفت که اگرچه جنگ پوتین در اوکراین باعث افزایش قیمت ها شده است اما این جنگ توجیهی برای افزایش شدید قیمت ها یا کسب سود و سوءاستفاده از وضعیت  نیست. ما این امر را تحمل نخواهیم کرد.

مقامات دولت بایدن در پی این موضوع، به ونزوئلا سفر کردند تا در خصوص فروش نفت این کشور در بازار جهانی گفتگو کنند.

جنگ بین روسیه و اوکراین نگرانی‌ها نسبت به اختلال در صادرات نفت و گاز به اروپا را برانگیخته و قیمت‌ها را به بالاترین حد خود رسانده‌است. بلافاصله پس از انتشار خبر درگیری، قیمت گاز طبیعی اروپا تا ۲۵ درصد افزایش یافت و این روند افزایشی همچنان ادامه دارد.

نزدیک به ۴۰ درصد از گاز طبیعی مصرفی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روسیه وارد می‌شود. گاز طبیعی به منظور گرمایش واحدهای مسکونی، تولید برق و تامین سوخت مورد نیاز صنایع به عنوان چرخ محرک اقتصاد کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان پس از آمریکا و عربستان است و صادرات روزانه نفت خام این کشور حدود پنج میلیون بشکه اعلام شده که نیمی از آن به اروپا صادر می‌شود. با تشدید تحریم‌ها قیمت نفت در بازار های جهانی حتی به ۱۴۰ دلار هم رسید.

با ادامه جنگ و درگیری در اوکراین و افزایش مخالفت‌های اروپا و آمریکا علیه اقدامات روسیه، اکنون کاهش وابستگی اروپا به نفت و گاز مسکو به یک دغدغه برای اروپاییان تبدیل شده و آنان در تلاش برای اتخاذ راهکارهایی به منظور کاهش وابستگی به روسیه هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha