به گزارش ایرنا، شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه به قول بیشتر مسوولان استانی با توجه به تولیدات گندم و تامین گوشت قرمز و سفید همیشه بیشترین نقش را در این راستا داشته است.
طی سالهای اخیر این شهرستان با برداشت ۱۸ تا ۲۷ هزار تن گندم مازاد بر مصرف تاثیر گذاری خود در حوزه کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد را به خوبی نشان داد.
کهگیلویه ظرفیت مناسبی در حوزه کشاورزی و دامداری دارد
برغم قابلیت های فراوان حوزه کشاورزی ، دام و طیور در کهگیلویه ولی در این شهرستان طی سالهای اخیر به دلایل مختلف کارخانه شیر و بیشتر واحدهای صنعتی ماکیان و طرح های دامپروری در آستانه ورشکستگی و یا تعطیلی قرار گرفته اند.
۴۱ طرح فعال و غیرفعال مرغ گوشتی،مرغ تخمگذار، پرورش بوقلمون ،شترمرغ و پرورش بلدرچین در کهگیلویه می تواند در تامین مرغ، تخم مرغ و گوشت سفید استان ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه وبویراحمد نقش مهمی می تواند ایفا کند ولی نبود کشتارگاه صنعتی و کمبود دیگر زیرساختها مشکلات زیادی را برای این فعالان به وجود آورده است.
در نشست اخیر صنف دامداران که با حضور نماینده مردم کهگیلویه در مجلس و جمعی از مسوولان استانی برگزار شد تصمیمات و قولهای خوبی برای حل مشکلات داده شد.
ضرورت دسترسی آسان بهره برداران به نهاده های دام و طیور
مدیرعامل اتحادیه مرغداران شهرستان کهگیلویه تامین نشدن به موقع نهاده ها را یکی از مشکلات اساسی دانست و گفت: ارسال نشدن به موقع نهاده از سطح استان مشکلات زیادی را برای این واحدها ایجاد می کند.
عین الله بخشی در ادامه با اشاره به سامانه ای شدن مراحل جوجه ریزی و مشکلات آن بیان کرد: با توجه به نبود زیر ساختها باید آموزش های لازم در این راستا ارایه شود.
وی بی ثباتی قیمت مرغ را از دیگر مشکلات اتحادیه مرغداران دانست و گفت: نهاده به موقع در سایت بارگذاری نمی شود و خرید از سامانه به سختی انجام می شود .
کهگیلویه با ۴۱ واحد ماکیان و ۹۳ طرح دامپروری نقش مهمی در تولید گوشت دارد
مسئول امور دام جهاد کشاورزی کهگیلویه وجود ۴۱ واحد ماکیان با ظرفیت بیش از ۵۴۳ هزار قطعه در سال و ۹۳ طرح دامپروری را ظرفیت مناسبی برای توجه مسولان استانی به این حوزه دانست و گفت: تعدادی از این واحدها به دلیل کمبود اعتبار، تعطیل شده است.
علی دلداده قیمت علوفه زیاد، توزیع ناعادلانه علوفه، و گران بودن واکسن دام را از دیگر مشکلات دامداران دانست و اظهارداشت: در صورت توجه به این حوزه شاهد رونق تولید در این راستا خواهیم بود.
وی مهمترین چالش های بخش حوزه دامداری را عدم وجود بازار مناسب جهت خربد تولیدات دامی، وجود دامهای بومی و کم بازده ، کم توجهی به برنامه های اصلاح نژادی، نبود کارخانجات صنایع تبدیلی و فرآورده های لبنی، نبود شرکت های دانش بنیان در سطح شهرستان وبی توجهی به پتاسیل های یاد شده ذکر کرد.
دلداده در راستای حمایت از صنف دامداران پیشنهادات خرید تضمینی محصولات مازاد بر مصرف توسط دولت با قیمت مناسب یا دادان مجوز صادرات، فعال نمودن اتاق بازرگانی استان جهت بازاریابی محصولات در کشورهای همسایه، فعال نمودن کارخانه شیر دهدشت و احداث صنایع تبدیلی فرآوردهای لبنی، احداث کشتارگاه طیور، کارخانه بسته بندی و سیلوی ذخیره گندم برای حمایت همه جانبه از صنف دادمداران را نیز ارائه داد.
وی تاکید کرد: در صورت محقق شدن این طرح ها دامداری کهگیلویه می تواند همه نیاز تامین گوشت سفید و قرمز شهرستان ، استان و حتی استانهای همجوار را نیز تامین کند.
راه انداز مجدد کارخانه شیر در کهگیلویه ضروری است
فرماندار کهگیلویه نیز در این جلسه با اشاره به نقش مهم و تعیین کننده این شهرستان در تولید محصولات دامی و کشاورزی استان گفت: برنامه های خوبی از سوی مسوولان استانی در راستای حمایت از این حوزه باید اجرایی شود.
سید عبدالعزیز موسوی با قدردانی از تلاشها و پیگیری های همه جانبه استاندار کهگیلویه و بویراحمد و نیز نماینده مردم این دیار در رفع و تقویت زیرساخت های لازم ، راه اندازی مجدد کارخانه شیر و احداث کشتارگاه را ضروری دانست و اظهارداشت: دامداری سنتی در کهگیلویه دیگر جوابگو نیست.
وی بیان کرد: با راه اندازی این واحدها رونق دامداری در کهگیلویه دوباره شکوفا خواهد شد.
موسوی تصریح کرد: بصورت مستمر مشکلات حوزه دامداری از سوی مسوولان استانی تا حصول نتیجه نهایی پیگیری خواهد شد.
راه اندازی کشتارگاه و فعالیت مجدد کارخانه شیر به جد پیگیری می شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهارداشت: با توجه به اینکه دامپروری نقش اصلی را در امنیت غذایی و اقتصادی هر جامعه دارد توجه ویژه به آن در اولویت جهاد کشاورزی خواهد بود.
سید علی معتمدی پور با اشاره به وجود سه کشتارگاه در بویراحمد و گچساران بیان کرد: احداث کشتارگاه در شهرستان کهگیلویه ضروری است.
وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی از سرمایه گذار برای راه اندازی کشتارگاه حمایت خواهد کرد.
معتمدی پور وجود کارخانه شیر در شهر دهدشت را یک ظرفیت خوب برای حمایت از دامداران دانست و افزود: با پیگیری های انجام شده و تامین اعتبار تلاش خواهد شد این طرح دوباره فعال شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به میزان بالای تولیدات گندم و دیگر محصولات کشاورزی در کهگیلویه نسبت به دیگر شهرستانهای استان، اظهار کرد: نبود سیلو یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی این منطقه است.
معتمدیپور بر فعالیت بیشتر اتحادیهها در شهرستان کهگیلویه، تاکید کرد و گفت: در صورت فعالیت بیشتر اتحادیه ها شاهد کاهش محسوس بسیاری از مشکلات دامداران خواهیم بود.
وی توزیع به موقع نهاده و خوراک دام در کهگیلویه را نیازمند برنامه ریزی دانست و گفت: توزیع خوراک دام در استان نسبت به سال گذشته در بین دامداران رشد ۶۰درصدی داشته است.
کارگروه حمایت از صنف دامداران در کمترین زمان ممکن اقدامات حمایتی خود را اجرایی کنند
نماینده مردم کهگیلویه ، بهمئی ، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی گفت: می طلبد با توجه به وجود ظرفیت های دامداری کهگیلویه تدابیر لازم از سوی مسئولان استانی برای برطرف شدن مشکلات اندیشیده شود.
حجت الاسلام سید محمد موحد بر لزوم تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی وضعیت دامداری در کهگیلویه از سوی متولیان استانی تاکید کرد و گفت: این کارگروه پس از تشکیل طی ۲ هفته باید مشکلات این حوزه را رصد کند و تصمیم لازم برای تامین زیرساختها نهایی شود.
وی تصریح کرد: باید تسهیلات و منابع مالی مورد نیاز صنف دامداران از سوی جهاد کشاورزی استان و شهرستان در راستای رونق تولید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام موحد تامین نشدن به موقع نهادها در شهرستان را از دیگر مشکلات صنف دامداران دانست و اظهار کرد: تامین نهاده در کمترین زمان ممکن باید بصورت ویژه از سوی کارگروه تشکیل شده مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم کهگیلویه بر راه اندازی مجدد کارخانه شیر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه تاکید کرد و افزود: با تامین منابع مالی این طرح می تواند دوغ و شیر مورد نیاز این استان و حتی استانهای همجوار را تامین کند.
موحد با اشاره به سوء استفاده دلالان از بعضی امتیازات حوزه کشاورزی و دامداری، عنوان کرد: باید کسانی که به آنان خدمت ارائه میشود به معنای واقعی دامدار یا کشاورز باشند.
شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه با بیش از ۵۶ هزار هکتار زمین کشاورزی دارای ۴۱ واحد ماکیان با ظرفیت بیش از ۵۴۳ هزار قطعه در سال و ۹۳ طرح دامپروری ظرفیت مناسبی برای تولید گوشت قرمز و سفید استان دارد.
نظر شما