به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، وی به خبرنگاران گفت استفاده از سلاح هسته ای از سوی روسیه، خطری که مقام های غربی به طور رسمی از آن صحبت کرده اند، برای آنچه مسکو عملیات نظامی ویژه در اوکراین می خواند، قابل اطلاق نیست.
ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) چندی پیش گفت که با توجه به شکست هایی که روسیه در اوکراین متحمل شده است، هیچ یک از ما نمی توانیم تهدید ناشی از متوسل شدن بالقوه به سلاح هسته ای تاکتیکی یا تسلیحات هسته ای کم بازده را کم اهمیت بدانیم.
بحث رسانه ای بر سر احتمال وقوع جنگ هسته ای از سوی مسکو در حالی مطرح است که «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر اینکه روسیه تهدید به آغاز جنگ هستهای میکند، صحت ندارد و کرملین به دنبال شروع چنین جنگی نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در حساب خود در تلگرام نوشت: مقامات غربی با اتکا به بدترین روشهای انتشار اطلاعات نادرست و به صورت هماهنگ، به رسانهها روایتی جعلی درباره تهدیدات هستهای از سوی مسکو ارائه میدهند.
زاخارووا افزود: در واقع، روسیه خطرات موجود در این زمینه را درک میکند و ما حتی نمیتوانیم به جنگ هستهای فکر کنیم.
«دیمیتری پولیانسکی» معاون سفیر روسیه در سازمان ملل نیز در جلسه کمیسیون خلع سلاح گفت که بر خلاف گمانه زنیها، استفاده روسیه از سلاح هستهای فقط در واکنش به استفاده از سلاح هستهای و دیگر سلاحهای کشتار جمعی علیه مسکو و متحدانش است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما