لیلی اورنگی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تکیه بر ظرفیت های بالای تجاری، بازرگانی و صنعتی در آذربایجان شرقی سال گذشته یک میلیارد و ۶۵۴ میلیون دلار کالا از استان صادر شد که قابلیت افزایش آن نیز وجود دارد.
وی همچنین ادامه داد: بازار تبریز به عنوان بزرگترین بازار مسقف جهان و وجود ۴۰۰ اتحادیه صنفی با ۱۲۵ هزار صنف تولیدی توزیعی و خدماتی با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۳۰۰هزار نفر نقش عمده ای را در اقتصاد منطقه بازی می کند.
وی افزود: وجود نمایشگاه بین المللی و بزرگترین سایت نمایشگاهی کشور در تبریز از دیگر ظرفیت های بالای تبادلات تجاری است.
اورنگی به وجود ۲۰۰ هزار قالیباف در آذربایجان شرقی و اختصاص سهم ۳۵ درصدی از صادرات فرش کشور به استان و ثبت تبریز به عنوان پایتخت فرش دستباف در جهان اشاره کرد و گفت: تابلو فرش سردرود با صادرات سالیانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار حرف اول را در تولید و صادرات غیرنفتی استان می زند.
وی ادامه داد: اتاق بازرگانی تبریز به عنوان اولین اتاق تجارت در کشور همواره نقش به سزایی در مسیر جاده ابریشم داشته و اکنون با بیش از ۲۵۰۰ تاجر و بازرگان، سالانه حدود سه میلیارد دلار صادرات به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا دارد.
اورنگی افزود: عمده بازارهای هدف صادراتی آذربایجان شرقی کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، افغانستان، پاکستان، بلغارستان، چین و ایتالیا است.
وی عمده کالاهای صادراتی آذربایجان شرقی را شامل، فرش و صنایع دستی، شیرینی و شکلات، شیشه و مصنوعات شیشه ای، فولاد و چدن، اشیا ساخته شده از مواد پلاستیکی، مواد معدنی و سنگ، انواع خشکبار، محصولات پتروشیمی، ماشین الات، وسایل مکانیکی و اجزا و قطعات (تراکتور – قطعات صنعتی و خودروئی ) و چرم و کفش اعلام کرد.
نظر شما