به گزارش ایرنا، مهدی پیرهادی روز یکشنبه در شصت و دومین جلسه شورای شهر، با اشاره به روز ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی و بیماریهای خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: بیماریهای خاص و صعبالعلاج به آن دسته از بیماریهایی گفته میشود که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آنها شرایطی ویژهای باید فراهم شود.
وی با بیان اینکه این بیماریها درمان دائمی ندارند و فرد تا آخر عمر این بیمار ها را خواهد داشت، گفت: درحال حاضر متولی رسیدگی به بیماران خاص در کشور بنیاد امور بیماریهای خاص است.
پیرهادی افزود: این روز به منظور افزایش آگاهی عمومی در خصوص این دسته از بیماری ها در نظر گرفته شده است و این دسته از بیمارن به مدت طولانی و گاهی تمام عمر بیماری و فشار روحی سنگینی را متحمل می شوند.
وی با بیان اینکه سیستم های درمانی در کشورهای مختلف بخش قابل توجهی از منابع سلامت خود را به این دسته از بیماران اختصاص می دهند، تاکید کرد: طبق آمار رسمی کشور بیش از ۱۳۰ هزار بیمار خاص شناسایی شده در کشور وجود دارد.
به گفته وی، با آن که دولت و مراکز خیریه غیردولتی برای تامین دارو و ادامه فرآیند درمان به این بیماران کمک میکنند، اما این کمک ها در حدی نیست که جوابگوی همه نیازهای واقعی بیماران خاص باشد و مجموع مشکلات آنها موجب شده بسیاری از این بیماران نتوانند بدون مشکل مالی به ادامه روند درمان فکر کنند.
وی با تشکر از تلاشگران عرصه خدمترسانی به این قشر از جامعه که بی دریغ و مخلصانه برای مرهم گذاشتن بر بخشی از آلام این عزیزان تلاش می کنند، بر ضرورت حمایت همه گروههای دولتی، خصوصی و مردمی از این بیماران به ویژه در شرایط اقتصادی موجود که هزینه تامین نیازهای درمانی با افزایش چشمگیری روبرو بوده است، تاکید کرد.
پیرهادی همچنین با اشاره به روز هشتم می، مصادف با ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در کشورهای مختلف جهان، این روز را گرامی داشت و ابزار امیدواری کرد که روزی صلح و آرامش در سرتاسر جهان حکمفرما باشد.
وی تاکید کرد: صلیب سرخ و هلال احمر، سازمانی است ارزشی و انسانی که برای حفظِ حُرمت و کرامت انسانی فارغ از مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی، در خدمت به اقشار مختلف مردم هنگام نیازمندی ها میباشد.
رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران افزود: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، با تربیت امدادگران جوان و با آموزش افراد متخصص و دلسوز برای مقابله با حوادث و اتفاقات احتمالی در جامعه می کوشد که اعضای جامعه را در مقابل رخدادها مصونیّت بخشیده و زمینه پیشگیری از وقایع احتمالی را بیش از پیش فراهم آورد و سفیر صلح و دوستی و فرشته نجات مصدومین و گرفتارانی باشد که در شرایط دشوار و ناگوار زندگی در چنگال حوادث گرفتار میشوند.
وی ادامه داد: بنده نیز به نمایندگی از مردم شریف تهران ۱۸ اردیبهشت یکصدمین سالروز هلال احمر را به همه عزیزان زحمتکش هلال احمر و صلیب سرخ تبریک گفته و قدردان زحمات و جان فشانی هایشان به ویژه در چند سال اخیر که با همت مضاعف برای حفظ جان هزاران انسان در مقابل بیماری همه گیر کرونا جانانه ایستادند، هستیم.
نامگذاری معبری به نام نادر طالب زاده
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به درگذشت نادر طالب زاده تاکید کرد که یکی از میادین و یا معابر تهران به نام ایشان نامگذاری شود.
پیرهادی، از کمیسیون نامگذاری خواست نامگذاری به قید فوریت انجام شود.
سرقت پیچیده در پل طبقاتی شهید صدر
ناصر امانی هم در تذکری از سرقت پیچیده در پل طبقاتی شهید صدر خبر داد و گفت: روکش تزریق بتن در پل بزرگ صدر که ارتفاع آن بسیار بیشتر از پل قبلی است به طور کامل به سرقت رفته است، این گونه اتفاقات حکایت از تداوم سرقتهای هوشمند و برنامه ریزی شده و القا ترس و ناامنی به مردم است و انگیزه ای به غیر از انگیزه مالی در این سرقت ها وجود دارد و آن هم القا ناامنی و ترس استفاده از تاسیسات شهری در مردم است.
وی با بیان اینکه باندی پشت این سرقت ها فعالیت میکند که متاسفانه به ایستگاه های بی آرتی نیر رسیده است، گفت: بر اساس تماس خانواده شهدای مدفون در بهشت زهرا (س) تابلوهای مزار شریف شهدا نیز در یکی از قطعات به طور کامل کنده شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه حفاظت و نگهداری پل شهید صدر توسط شهردار وقت به شهرداری منطقه یک سپرده شد، تاکید کرد: تأمین نیاز مالی به معاونت مالی سپرده شد و حفاظت فنی آن را نیز معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران بر عهده گرفت لازم است برای تاسیسات حیاتی و جلوگیری از تداوم سرقت های ساماندهی شده در سطح شهر تهران تدابیری اندیشیده شود چون دست های پنهانی در این زمینه فعال شدند و دستگاه نظامی و انتظامی نیز به مدیریت شهری در این راستا کمک کنند.
وی ادامه داد: در این سرقت ها تنها مسئله سرقت نیست بلکه پشت پرده سیاسی برای ایجاد رعب و وحشت و ناامیدی در مردم دارد و در این زمینه باید در شهرداری با هماهنگی نیروی انتظامی اقدامی قابل قبول در راستای خنثی سازی سرقت ها انجام دهند.
وجود ۱۲۹ هزار ساختمان پرخطر در پایتخت
دیگر عضو شورای شهر تهران گفت: ۱۲۹ هزار ساختمان پرخطر در پایتخت وجود دارد که مدیریت شهری باید نسبت به ایمن سازی این اماکن اقداماتی انجام دهد.
مهدی عباسی در شصت و دومین جلسه شورای شهر در تذکری گفت: این ساختمان ها به دلیل مراکز اجتماعی بسیار حائز اهمیت است و توقع این است که شهرداری به صورت ویژه همزمان با ورود دادستانی به این مساله از این فرصت استفاده کند و براساس تکالیف صریح قانونی به ایمن سازی اقدام مناسب را به عمل بیاورد.
وی افزود: گودهای رها شده نیز مساله دیگری در حوزه ایمنی شهر است که باید در مناطق شهرداری تعیین تکلیف شوند، چون برخی از این گودها ۱۵ تا ۸ سال است که بلاتکلیف مانده اند و اگر زمان پایداری سازی گودها را از دست بدهیم شاهد اتفاقات ناگواری خواهیم شد.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران درباره ایمن سازی جرثقیل های تاور کرین (برج ساز) نیز گفت: توقع می رود که در نظام پایداری سازی شهری به این مساله مهم توجه ویژه شود.
برج سازی در مجاورت باغ گیاه شناسی کار غلطی است
وی در تذکری با بیان اینکه باغ گیاه شناسی یک میراث طبیعی و ملی کشور است افزود: تکلیف داریم که به عنوان یک ارزش ملی آن را حفظ و صیانت کنیم و توقع می رود شهرداری منطقه ۲۲ تدبیری بیندیشد چرا که ساخت مجتمع مسکونی در کنار این باغ کار غلطی است.
عباسی تاکید کرد: باتوجه به شرایط تنش آبی در تهران ضرورت دارد بازچرخانی آب در سطح شهر به عنوان یک طرح الزام آور مورد توجه قرار گیرد و پیشنهاد می دهم شهرداری پیش قدم شود و لایحه بازچرخانی آب در سطح شهر تهران را به شورا ارائه کند.
اقداماتی فرهنگی شهرداری تهران قابل تقدیر است
دیگر عضو شورای شهر تهران نیز اعلام کرد: اقدامات بسیار خوبی جهت ترویج فرهنگ قرآنی در نمایشگاه بین المللی قرآن توسط شورای عالی قرآن شهرداری صورت گرفت.
نرگس معدنی پور در تذکری در خصوص برگزاری موفق نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: اقدامات بسیار خوبی جهت ترویج فرهنگ قرآنی در این نمایشگاه توسط شورای عالی قرآن شهرداری صورت گرفت همچنین تلاش سازمان بسیج شهرداری تهران به واسطه ایجاد مرکز تبادل کتاب در نمایشگاه و شهرداری منطقه هفت که اقدامات شایان توجهی را در نمایشگاه ارائه دادند، قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم پس از دو سال وقفه به علت شیوع کرونا از ۱۵ تا ۲۷ ماه مبارک رمضان برگزار شد، گفت: این نمایشگاه با استقبال قابل توجه شهروندان مواجه شد.
این عضو شورای شهر در خصوص حماسه آزادسازی خرمشهر گفت: امسال چهلمین سالروز این حماسه را پیش رو داریم و توقع دارم که شهرداری تهران نسبت به برگزاری گرامیداشت این حماسه اهتمام ویژه داشته باشد و جهت گیری برنامه ها همسو با شعار اعلام شده توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۱ و همچنین شعار حماسی ما مقاوم هستیم باشد.
وی با تاکید بر توجه به ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) افزود: تأثیر و تبیین مکتب جعفری بر خلق حماسه ها و مقاومت باید مورد توجه قرار گیرد و از توان نیروهای لشگری و کشوری در تحقق برنامه ها و اهداف کمک گرفته شود.
به گفته معدنی پور، رویکرد خلاق، مبتکرانه، اثرگذار و فناورانه به ویژه در برنامه های فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد و از توان کارشناسان، محققان و افراد توانمند در برنامه های صدا و سیما و دیگر مراکز در زمینه دفاع مقدس، سبک زندگی و الگوگیری رفتاری شهدا و توان هنرمندان در هنرهای نمایشی، تجسمی، فیلم و عکس در چهلمین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر استفاده شود.
مستاجرنشینی در تهران ۵۰ درصد افزایش یافت
دیگر عضو شورای شهر تهران نیز گفت: مستاجر نشینی در تهران ۵۰ درصد افزایش یافته و کمتر از ۱۰ درصد مالکان، خانه های خود را اجاره دادند.
حجت الاسلام سید محمد آقامیری، در تذکری اعلام کرد: بر اساس آمار سال گذشته تعداد مستاجران تهران به ۵۰ درصد افزایش یافته و کمتر از ۱۰ درصد مالکان خانههای خود را اجاره دادند و اکنون وضعیت ارباب رعیتی ایجاد شده و مالکان به هر قیمتی که میخواهند اجاره میدهند و بیش از ۶۰ درصد هزینههای خانوارها برای تأمین مسکن است.
وی ادامه داد: شهرداری، اتحادیه مشاوران املاک، قوه قضائیه و دولت میتوانند در کنار یکدیگر قرارگاهی تشکیل دهند تا نرخ گذاری عادلانه ایجاد شود.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به بازدید از محل جمعآوری معتادان متجاهر افزود: قرارگاهی برای رسیدگی به این موضوع تشکیلشده، برنامهریزی در قرارگاه نگهداری معتادان به مدت ۹ ماه است و محلهای اسکان برای این دسته از معتادان در نظر گرفته شده و باید از کسانی که این طرح را پیشنهاد دادند تشکر کنیم زیرا انجام این کار و جمعآوری معتادان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
حدود ۴۰ درصد آب آشامیدنی تهران در مسیر انتقال، هدر می رود
دیگر عضو شورا با بیان اینکه ۲۵ تا ۴۰ درصد آب آشامیدنی تهران در مسیر انتقال هدر می رود و این بیش از کل مصرف آب برخی کشورهای جهان است، گفت: با توجه به بروز تنش آبی نیازمند مدیریت بهینه آبی هستیم و به جاست که شرکت خاکریز آب با اهتمام و توجه مدیران شهری و ساختارهای دولتی مرتبط و وزارت کشور، به اتفاق و در اسرع وقت ساختار موجود را ضمن بهینه سازی و ارتقاء، به شرکت مادر تخصصی یا سازمان مشترک تبدیل کنند.
نرجس سلیمانی در تذکری اعلام کرد: شهر تهران سالانه به دلیل عدم وجود سازوکار تعریف شده، شاهد از دست دادن سلامت و در برخی موارد جان شهروندان خویش است.
وی ادامه داد: جدای از آلودگی هوا که موجب مرگ های روزانه است و هنوز راه حل مطمئن و امکان پذیری از جهت دو بعد اقتصادی و عملیاتی، برای آن به دست نیامده است و صرفا به شکل مسکن هایی عموما طبیعی به جنگ آن می رویم، سلامت و حفظ آن در بخش های مختلف باید در اولویت قرار گیرد.
این عضو شورا تاکید کرد: سالانه تعداد قابل توجهی از شهروندان کوچک تهران خصوصا در فصل تابستان به دلیل عدم تنظیم ساختار ممانعت کننده و حمایت کننده بر اثر غلفت یا مسامحه مجموعه های عرضی و طولی، از خانواده گرفته تا سازمان های برنامه ریزی کننده اوقات فراغت و همچنین کلیه مجموعه های دست اندرکار، جان خود را از دست می دهند، لذا با توجه به فروکش کردن موج های کرونا و حرکت شرایط محیطی به سمت عادی سازی در کلیه مناطق شهری، توجه فوری به فرهنگ سازی و پاکسازی محیطی برای کودکان الزامیست.
وی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به بروز تنش آبی نیازمند مدیریت بهینه آبی هستیم و به جاست که شرکت خاکریز آب با اهتمام و توجه مدیران شهری و ساختارهای دولتی مرتبط و وزارت کشور، به اتفاق و در اسرع وقت ساختار موجود را ضمن بهینه سازی و ارتقاء، به شرکت مادر تخصصی یا سازمان مشترک تبدیل کنند که لایحه روان آب جایگاه مناسبی برای طرح این موضوع است.
موضوع قطع درختان در منطقه ۱۷ صحت دارد
دیگر عضو شورای شهر تهران با انتقاد از عملکرد رسانهای شهرداری منطقه ۱۷ درباره اتفاق نیفتادن قطع درختان در این منطقه اعلام کرد: این موضوع صحت دارد و از کمیسیون حفاظت از باغات می خواهم به موضوع قطع درختان این منطقه ورود کند.
سوده نجفی در تذکری گفت: بر اساس گزارش کارشناسان ۷۲ اصله درخت در عملیات جابجایی درختان خشک شده و همچنین ۴۸ اصله صدمه ندیده بودند و وضعیت ۲۷ اصله نیز مشخص نبود.
به گفته وی، به هنگام جابجایی از ماشین آلات تخصصی استفاده نشده بود و باید کمیسیون باغات وارد عمل شود.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: این موضوع در حوزه محیط زیست بسیار مهم است و شهردار منطقه ۱۷ در این خصوص باید پاسخگو باشد.
انتقاد از تاخیر در تعطیلی مدارس
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از تاخیر در اعلام تعطیلی مدارس و سردرگمی دانش آموزان و والدین انتقاد کرد.
سید جعفر تشکری هاشمی در تذکری اعلام کرد: شایسته است زمانی که میتوان وضعیت آب و هوا را پیش بینی کرد، اطلاع رسانی را از شب قبل داشته باشیم.
وی افزود: هدف از تعطیلی مدارس در خانه ماندن کودکان بود اما بسیاری از کودکان در معرض آلودگی هوا قرار گرفتند و به مدرسه رفتند.
این عضو شورای شهر تهران نیز از سازمان محیط زیست خواست که بیشتر به سلامت مردم توجه کند و در هفته سلامت شایسته است به این امر مهم توجه داشته باشیم.
شهر تهران به همکاری هلال احمر نیاز دارد
همچنین عضو دیگر شورای شهر تهران در تذکری اعلام کرد: کلانشهر تهران به همکاری با نهاد جمعیت هلال احمر در زمینه ارتقای سطح ایمنی شهروندان نیاز دارد.
احمد صادقی در این باره گفت: شهرداری در مواقعی تصدی گری میکند در حالی که نباید در امور تخصصی این نهادها وارد شد.
به گفته وی، زمانی که سوله های مدیریت بحران احداث شد قرار بر این بود که دپوی اقلام اساسی امدادی برای مواقع بحرانی انجام شود و با توجه به مصوبات متعدد شورای اسلامی شهر، تغییر کاربری پیدا کردند و به ظرفیت سازمان مدیریت بحران بازنگشتند.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: لازم است شهرداری تهران با همکاری هلال احمر این سوله ها را برای دپوی اقلام امدادی در نظر بگیرد و به مکانی برای آموزش شهروندان تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: تمام نیروهای هلال احمر با عشق برای حفظ حرمت و کرامت انسانی فارغ از مرزبندی های سیاسی و جغرافیایی تلاش می کنند و در حوادث و بحران های مختلف از اولین نفرات هستند و با رشادت های خود در کنار مردم حضور دارند. هرجای دنیا صدای آسیب دیدگان را بشنوند به یاری مظلومان می شتابند.
صادقی با بیان اینکه هلال احمر بین ۱۷۴ کشور از جمعیتهای برتر است، گفت: این نشان از عملکرد شایسته و قابل تحسین جمعیت هلال احمر است که مایه مباهات مردم محسوب می شود.
وی با اشاره به واردات واکسن کرونا توسط هلال احمر در اوج تحریم های ناجوانمردانه کشور نیز گفت: پوشش حرفه ای و تخصصی حادثه آتش سوزی بیروت و بازگرداندن کودک جنگ زده افغانی به آغوش خانواده از زحمات و خدمات نیروهای هلال احمر بوده است.
نظر شما