اسحاق خسروپناه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد حلقه چاه غیرمجاز در مرکز آبخوان دشت ممنوعه بحرانی شهرستان پر و مطلوب المنفعه شد که با همکاری خوب دادستان، نیروی انتظامی و سایر عوامل اجرایی به منطقه اعزام و اقدامات لازم صورت گرفت.
وی با بیان اینکه متوسط عمق چاه های مزبور، ۱۵ متر بوده است خاطرنشان کرد: بیشترین دبی بهره برداری از چاه ها ۲ لیتر در ثانیه گزارش شده که از ۱۰۸ هزار مترمکعب برداشت غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی جلوگیری شد.
خسروپناه اضافه کرد: با توجه به وضعیت خشکسالی و افزایش چاه های غیرمجاز در راستای صیانت از افرادی که پروانه مجاز دارند با متخلفین برخورد جدی صورت خواهد گرفت که این امر لزوم همکاری سایر عوامل را می طلبد زیرا که اضافه برداشت موجب پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی، خشک شدن و کاهش آبدهی قنات ها و آبخوان ها می شود و پیامدها و خسارت های جبران ناپذیری برای طبیعت و منابع آبی به همراه دارد .
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: در راستای کاهش آثار زیان بار کمبود آب و برای جلوگیری از افت شدید سفرههای آب زیرزمینی، برنامه سازگاری با کم آبی با هدف صرفه جویی در مصرف آبهای زیرزمینی تهیه و تصویب شده که یکی از مهمترین اقدامات پیش بینی شده در این برنامه پر کردن چاههای غیر مجاز است.
خسروپناه افزود: گروههای گشت و بازرسی منابع آب استان ضمن نظارت بر دشتها هرگونه تخلف مرتبط با برداشتهای غیر مجاز و حفاریهای غیر مجاز را نیز پیگیری میکنند که توقیف دستگاههای حفاری، جلوگیری از اضافه برداشتهای غیرمجاز از اهم وظایف آنها است.
به گفته وی سال گذشته ۳۲ حلقه چاه آب غیرمجاز در این شهرستان پر شد.
۸۱ درصد آب این شهرستان در بخش کشاورزی، ۵.۴ درصد صنعت و ۱۳.۶ درصد در بخش آشامیدنی مصرف می شود.
این شهرستان ۹۸۵ حلقه چاه غیرمجاز با حجم آبدهی ۹.۴ میلیون مترمکعب دارد که تاکنون ۴۷۶ حلقه چاه غیرمجاز با حجم ۴.۹ میلیون مترمکعب پر شده است.
نظر شما