پیشگیری و درمان اعتیاد جز با مشارکت اجتماعی محقق نمی‌شود 

تهران - ایرنا - دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پیشگیری و کمک به درمان اعتیاد در کشور جز با مشارکت اجتماعی، مردمی و کمک خیران محقق نخواهد شد.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار اسکندر مؤمنی روز یکشنبه در نشست تخصصی تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر (یاری‌گران زندگی - مشارکت اجتماعی - خیرین) اظهار داشت: براساس مباحث مطرح شده در این نشست ضرورت ایجاد یک دفتر با عنوان اشتغال و کارآفرینان و خیران احساس شد که در اولین فرصت (کمتر از یک ماه) باید راه‌اندازی شود.

وی افزود: این دفتر با مشارکت اجتماعی و کمک خیران با هدف پیگیری مسائل و در حقیقت برقراری ارتباط با جمعیت هدف، فارغ از درگیری‌های اداری راه‌اندازی خواهد شد.  

مؤمنی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت مردمی خاطرنشان کرد: در این زمینه باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده شده و یاری‌گران زندگی با کمک به یکدیگر بیماران اعتیاد را بازگردانده و از جمعیت در معرض خطر نیز صیانت شود.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: استفاده از ظرفیت مشارکت‌های اجتماعی در این رابطه یک گزینه تلقی نمی‌شود و جز مشارکت راهکاری مطرح نیست. ایران در کنار افغانستان که امروز ٩۵ درصد از تریاک جهان را تولید می‌کند، قرار گرفته و این کشور طی سال‌های اخیر تولید این ماده مخدر را ۵۰ درصد افزایش داده است.

مؤمنی گفت: مسأله اقتصاد و امنیت افغانستان را تحت‌تأثیر قرار داده و نابود کرده است و به منظور افزایش کشت، زمین‌ها را با استفاده از فناوری روز و بذرهای پربازده توسعه داده است.  

وی ادامه داد: در یک دهه اخیر، مواد اولیه و دانش و فناوری روز مواد مخدر صنعتی از اروپا به افغانستان انتقال یافته و مجددا در افغانستان به سراسر جهان صادر می‌شود.  

به گفته مؤمنی، آمار و گزارش رسمی سازمان ملل نیز این واقعه را تایید می‌کند.  

وی با اشاره به اهمیت مقابله در این زمینه تصریح کرد: در سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف فرهنگی، کارآفرینی و توانمندسازی غفلت شد؛ انتظار جامعه از دولت و حکومت جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور و این یک مطالبه به‌حق است اما در کنار این مسأله پیشگیری و درمان از طریق اقدامات فرهنگی باید اتفاق بیافتد.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: براساس آمارهای رسمی بیش از ۵۰ درصد معتادان جامعه شاغل بوده و بر این اساس باید گفت، موضوع اعتیاد در جهان یک مسأله پیچیده است و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه در اولویت قرار دارد.  
مؤمنی تصریح کرد: در سراسر جهان مقابله با این رویداد نیازمند مشارکت مردمی است و یک دولت به تنهایی توان مقابله با این پدیده را نخواهد داشت. گاه تجهیز یک محله به امکانات ورزشی و گردآوری جوانان در این مناطق هم می‌تواند از این آسیب‌ها جلوگیری کند.  

وی با اشاره به اعتیاد ٢.١ درصدی نوجوانان و دانش‌آموزان نیز اضافه کرد: این میزان به نسبت سرانه جهانی پایین است اما باز هم باید کاهش یابد.  

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: ٣٠ درصد معتادان توان مقابله با همسالان و در حقیقت توانایی «نه گفتن» به دوستان و پیشنهادکنندگان را نداشته و بیش از ٣٠ درصد نیز به گفته خود، تصور نمی‌کردند که با یک یا دو بار مصرف درگیر اعتیاد شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha