علی داودی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در این طرح تمام آسانسورهای اماکن عمومی شهرستان آبادان بر اساس قوانین و مراحل ارزیابی اداره استاندارد مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: در این طرح، آسانسورهای منصوبه در ادارات، سازمانهای دولتی و مراکز عمومی مانند بیمارستان ها، مجتمعهای پزشکی و درمانی، مراکز تجاری، هتلها و فرودگاه مورد بازرسی قرار گرفت و با توجه به ارتباط آسانسور با ایمنی و سلامت مردم، به مراکز فاقد تاییدیه آسانسور اخطار داده شد که نسبت به برطرف کردن مغایرتها و نبود انطباق آسانسور آن مرکز با استاندارد اقدام لازم را انجام دهند.
داودی افزود: مراکزی که آسانسور آنها غیراستاندارد بوده باید تاییدیه ایمنی و کیفیت آسانسور را دریافت کنند، در غیر اینصورت توسط کارشناسان این اداره کل پلمپ میشوند.
سرپرست اداره کل استاندارد خوزستان ادامه داد: اگر آسانسور در طول سال سرویس و بازرسی نشود با توجه به سرعت استهلاک و خرابی قطعات، استفاده از آن میتواند خطر آفرین باشد و سلامتی و ایمنی افراد را به خطر اندازد و همین موارد اهمیت بازرسی سالیانه آسانسورها را دوچندان میکند.
وی گفت: بازرسی سالانه آسانسورها با فرآیند سرویس و نگهداری که توسط شرکتها به صورت ماهیانه انجام میدهند متفاوت است؛ در این بازرسیها، دستگاه آسانسور طبق الزامات استاندارد ملی ۱-۶۳۰۳ مورد آزمایش قرار گرفته و گواهی ایمنی و کیفیت توسط سازمان ملی استاندارد با اعتبار یک ساله صادر میشود.
داودی ادامه داد: مردم برای اطلاع از آخرین وضعیت ایمنی آسانسور میتوانند شناسه ملی ۱۰ رقمی درج شده بر پلاک موجود در آسانسور را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک و یا از سامانه آسانسور به نشانی lift.isiri.gov.ir استعلام کنند.
سرپرست اداره کل استاندارد خوزستان بیان کرد: تمامی مدیران و مالکان ساختمانهای دارای آسانسور با مراجعه به سامانه آسانسور ضمن اطلاع از هزینه مصوب مربوطه نسبت به ثبت درخواست انجام بازرسی اولیه و ادواری آسانسور اقدام کنند.
نظر شما