حسین دشتبان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش این سقف از صادرات زیورآلات نقره همراه مسافر در اسفندماه سال گذشته تصویب و از سوی بانک مرکزی به رییس کل گمرک ایران ابلاغ شد تا از این پس خروج زیورآلات نقره همراه مسافر صرفا برای اتباع خارجی با رعایت شرایطی برقرار شود.
وی به تشریح شرایط تعیین شده برای صادرات زیورآلات نقره تا سقف سه کیلوگرم اشاره و بیان کرد: در شروط ذکر شده برای این امر آمده است که خرید مصنوعات نقره توسط مسافر باید با منشاء ارز خارجی باشد، خروج نقره از کشور منوط به ارایه رسید معتبر فروش ارز به موسسات اعتباری و صرافی های دارای مجوز از بانک مرکزی معادل نقره خریداری شده باشد.
وی بیان کرد: همچنین براساس شروط اعلام شده، خروج نقره توسط مسافر باید منوط به ارایه فاکتور خرید یا فروش معتبر باشد و از زمان ورود اتباع خارجی به ایران بیش از ۶۰ روز نگذشته باشد.
سرپرست دبیری کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه این استان زائرپذیر بوده و تقاضا برای زیورآلات نقره در شهر مشهد توسط زائران کشورهای حاشیه خلیج فارس بالا است، افزایش سقف صادرات زیورآلات نقره باعث افزایش تولید و اشتغال و تمایل به سرمایه گذاری در این بخش می شود.
دشتبان اظهار داشت: از سوی دیگر مجاز شدن صادرات زیورآلات نقره همراه مسافر به سه کیلوگرم، استقرار نماینده تام الاختیار بانک مرکزی در گمرک تخصصی مشهد مقدس را ضروری می سازد که پیگیری های لازم در این زمینه در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، کلانشهر مشهد به عنوان پایتخت سنگهای قیمتی جهان شناخته شده و در این میان نقره سازان این خطه پیشقراولان صنعت زیورآلات و جواهرسازی به شمار می روند، زیورآلات نقره و هر آنچه از سنگهای قیمتی ساخته می شود جزو جدایی ناپذیر سوغات مشهد است که از دیرباز به سبب نقش و نگاری که صنعتگران هنرمند این خطه بر زیورآلات می زنند از محبوبیت بسیار بین زائران بارگاه منور امام رضا(ع) برخوردار بوده است.
بیش از ۲۰۰ کارگاه نقره سازی دارای مجوز در مشهد فعالیت دارند که در هر کدام از آنها ۵۰ تا ۱۰۰ کارگر به کار مشغولند.
نظر شما