یک استاد دانشگاه: مراکز پژوهشی باید ادبیاتی متناسب با اقتصاد مقاومتی تولید کنند

مشهد -ایرنا- دبیر نخستین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی گفت: تولید ادبیات متناسب با اقتصاد مقاومتی در دستور کار است و این موضوع نیز بر اساس اسناد بالادستی به مراکز پژوهشی و آکادمیک سپرده شده است.

به گزارش ایرنا وحید ارشدی، روز یکشنبه در نشست خبری این همایش در مشهد افزود: بعد از تاکید رهبر معظم انقلاب بر موضوع اقتصاد مقاومتی، بسیاری از دانشگاهیان به این موضوع پرداختند ولی فعالیت‌هایی که به عنوان اقتصاد مقاومتی ثبت شد با روح آن سازگار نبود و به همین دلیل باید تعریف دقیقی از اقتصاد مقاومتی، متناسب با زمان شکل گیری و بستر تاریخی اعلام آن ارائه شود.

وی با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی در روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت جاری در دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: زمانی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب مطرح شد که تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در حال شکل گیری بود و این تکانه‌ها که به اقتصاد ما وارد می‌شد، باید مورد مدیریت قرار می‌گرفت، تا رشد اقتصادی برای کشور هم داشته باشد.

استادیار پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰۰ عنوان مقاله برای این همایش تولید شده است، اظهار کرد: یکی از ابعاد مقاومت مرتبط با نقش و حضور مردم در صحنه اقتصاد است و حال آنکه ادبیات مناسبی برای مردم تولید نشده است که با چه هدفی قرار است مردم نقش خود را در این موضوع ایفا کنند.

ارشدی اظهار کرد: تاکنون پیش نشست هایی نیز بر اساس این موضوع برگزار شده است و از محورهای این همایش می‌توان به بنیان‌های نظری مفاهیم و بررسی مکاتب مختلف، سیاستگذاری حکمرانان، میان رشته ای بودن این موضوع و در نهایت تجربه نگاری اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.

وی با اشاره به دوران اقتصادی پس از انقلاب افزود: در دوران بعد از انقلاب و به واسطه شکل گیری جنگ تحمیلی، اقتصاد به دولت محول شده بود و بعد از جنگ نیز به نام خصوصی سازی به جای غیرمتمرکز کردن آن، با شکل گیری شرکت‌های خصولتی ادامه پیدا کرد و به همین دلیل باید نقش مردم در آن به درستی تبیین شود.

دبیر این همایش گفت: برای نتیجه بخش بودن این رویداد و تاثیرگذاری آن بر سیاستگذاران، لازم است تا دبیرخانه دائمی این همایش در مشهد ایجاد شد.

دبیر نخستین همایش ملی الهیات شهر نیز در این نشست گفت: ادبیات الهیات شهری در تلاش است تا پیوند بین معنویت دینی در زندگی شهری را بررسی و بیان کند.

حجت الاسلام علی الهی خراسانی افزود: موضوع اینکه چگونه یک شهر می‌تواند، معنویت و دینداری را در خود جای دهد و فعالیت‌های خود را با ارتباط یکدیگر منسجم کند از موضوعاتی است که نیاز به بررسی و کنکاش دارد، زیرا مفهوم الهیات شهر و زندگی شهری، اصطلاحی است که امروزه با آن رو به رو هستیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین همایش ملی الهیات شهر روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه جاری، با حضور جمعی از صاحبنظران در سالن همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار می‌شود، بیان کرد: تاکنون موضوع الهیات شهری به فارسی مورد تحقیق قرار نگرفته بود و اکنون سعی شده است تا در قالب این همایش، مفاهیم آن بازخوانی و بازتولید شود تا تاثیرات مرتبط با مطالعات شهری همچون ناهمگونی و نامتوازنی شهرهای کنونی در موضوعات مدیریت شهری، محیط زیست و زندگی مردم با معنویت و دینداری بررسی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha