فرانچسکو روکا روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس جمعیت هلال احمر ایران با اشاره به اینکه به دنبال رتبه بندی جمعیت ها هلال احمر و صلیب سرخ نیستیم، گفت: ما فیفا نیستیم و به دنبال رتبه بندی جمعیت ها؛ همه جمعیت ها ایرادهایی دارند و بی مشکل نیستند اما هلال احمر ایران در شرایط خوبی قرار دارد و جز ۵ جمعیت برتر در پاسخ به بحران ها است.
وی با بیان این که ریاست صلیب سرخ ایتالیا را نیز بر عهده دارد، گفت: ایتالیا همچون ایران از آسیب های مانند سیل و زلزله متاثر می شود و هلال احمر ایران عملکرد خوبی داشته است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که به نظر می رسد بروز بحران جنگ اوکراین سبب فراموشی دیگر بحران ها شده است، گفت: باید صراحت داشته باشم، واقعیت این است که اهدا کنندگان سنتی به صلیب سرخ کشورهای اروپایی بودند و ترجیح می دهند به اوکراین کمک کنند و وظیفه ما این است که کشورهای اروپایی را توجیه کنیم که بحران های یمن، سوریه، افغانستان و کشورهایی آفریقایی هم وجود دارد و همچنان نیاز به کمک هست.
عملکرد هلال احمر ایران مثبت و چشم گیر است
روکا با اشاره به موفقیت های جمعیت هلال احمر در ماه های اخیر گفت: کولیوند اقدامات بسیار خوبی را انجام می دهد و بینش بلندپروازانه خوبی دارد تا هلال احمر ایران را توسعه دهد. این نگاه معقول یک اقدام بزرگ خواهد بود و نتایج مثبتی در پی داشته است.
وی با یادآوری بحران مهاجرت به اروپا و به خصوص ایتالیا گفت: باید توجه داشت که کشور ایتالیا نیز چندین دهه است که با مقوله مهاجرت و پناهجویان مواجه است و هنوز هم این مساله حل نشده اما تلاش ما متوقف نشده است. امروز رسانه ها نقشی تعیین کننده دارند و باید با نمایش و انعکاس واقعیت ها عرصه را برای کمک رسانی فراهم کنند و واقعیت ها را به مردم و جوامع نشان دهند
مسئله افغانستان نیازمند پاسخ جمعی است
روکا در خصوص حمایت های جهانی در حوزه پناهجویان افغانستانی گفت: ما با همکاران ایران در خصوص مهاجران همکاری خوبی داشته ایم و در این خصوص جلسه ای با معاون اول رئیس جمهور نیز برگزار شد.
او ضمن قدردانی از مسئولان ایرانی و مردم در حمایت از پناهجویان افغانستان گفت : قطعا هر اقدامی که در توان فدراسیون باشد انجام می دهیم و در این عرصه از ایران حمایت خواهیم کرد. زیرا مساله افغانستان نیازمند پاسخ جمعی و جهانی است.
رئیس فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر تصریح کرد: نبود منابع مالی در حوزه مشکلات افغانستان مشکل آفرین شده زیرا کمک کنندگان و خیرین بیشتر کمک های خود را به سمت جنگ اوکراین سوق داده اند و وظیفه ما این است که سایر بحران ها را نیز به کمک کنندگان معرفی کنیم تا منابع مالی به سمت سوریه، یمن وافغانستان نیز هدایت شود.
مقابله با کووید سرعت خوبی داشت
ارزیابی فعالیت های هلال احمر ایران در حوادث سال های گذشته و همچنین بحران جهانی کرونا یکی از سوالاتی بود که روکا در پاسخ به آن گفت: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در زمینه کووید نیز خوب عمل کرد و به صورت آنی و سریع وارد عرصه شد. کووید به ما این مقوله را آموزش داد که باید همیشه برای هر اتفاقی آماده باشیم. سرعت مقابله با کرونا در ایران خوب بود و عملکرد هلال احمر در مقابله با کرونا نیز قابل تحسین است. امروز می توان گفت که جمعیت هلال احمر ایران جز ۵ جمعیت برتر جهان است.
رئیس فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر با اشاره به این که ایران با وجود تحریم ها، شرایط سخت تری را تجربه می کند، خاطرنشان کرد: جای تاسف دارد که این چنین یک کشور تحریم می شود و تمام جوانب زندگی مردم این کشور تحت تاثیر قرار می گیرد. مشخصا فدراسیون جهانی در مسائل سیاسی بی طرف است، اما نمی توانیم پیامدهای تحریم ها رو بر روی اقشار آسیب پذیر جامعه ایران نادیده بگیریم.
نسبت به تحریم ها بی تفاوت نخواهیم بود
وی افزود: نهضت صلیب سرخ و هلال احمر مشخصا نسبت به مساله تاثیر تحریم ها بی تفاوت نخواهد بود و از از اقشار آسیب پذیر دفاع و حمایت می کند تا از تحریم ها آسیب کمتری ببینند.
او به نگرانی بزرگترین نهاد بشردوستی دنیا درباره تحریم ها اشاره کرد و گفت: تحریم ها موجب نگرانی ماست زیرا بر جوامع محلی تاثیر منفی جدی می گذارد و نهایت تلاش خود را خواهیم کرد تا به اقشار آسیب پذیر کمک کنیم. ما هلال احمر ایران را تنها نخواهیم گذاشت و رایزنی خواهیم کرد تا کمک هایی نیز به ایران اختصاص داده شود تا با بحران های موجود مقابله کند.
نظر شما