مخالفت مجارستان با تحریم‌های نفتی روسیه

تهران – ایرنا – ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان همزمان با تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای تحریم کامل واردات انرژی از روسیه، اجرای این تصمیم را با انفجار بمب هسته‌ای بر اقتصاد کشورش، همانند دانسته است.

به گزارش ایرنا از تارنمای مارکت اینسایدر؛ مجارستان در مرکز اروپا با وابستگی شدید به واردات نفت روسیه که بخش زیادی از آن را از طریق خط‌های لوله دریافت می‌کند، به علت هزینه بر بودن توقف فعالیت این تاسیسات، مانع و مخالف عمده‌ای در برابر برنامه اتحادیه اروپا برای توقف کامل واردات نفت از روسیه به شمار می‌رود.  

تارنمای مارکت اینسایدر افزود: روسیه بازیگر بزرگی در بازارهای کالاهای و فلزات گرانبها از گندم و غلات گرفته تا نفت و گازطبیعی و زغال سنگ و تا طلا و دیگر فلزات گرانبها به شمار می‌رود. این کشور سومین تولید کننده بزرگ نفت جهان و صادر کننده بزرگ گاز طبیعی، نخستین صادر کننده نیکل و تولید کننده عمده زغال سنگ است.  

بنابراین بهای نفت به عنوان کالای اصلی صادراتی روسیه، در صورت اعمال تحریم، به شدت افزایش خواهد یافت. تنها احتمال چنین ممنوعیتی، اخیرا بهای نفت برنت را به بالای ۱۳۰ دلار رساند که از میانه ۲۰۰۸ تاکنون، بالاترین سطح به شمار می‌رود.  

بحران اوکراین منجر به رشته اعمال یک رشته تحریم‌های بی سابقه به منظور منزوی کردن مسکو و جلوگیری از دسترسی آن به بازارهای مالی بین‌المللی شد. با اینکه تحریم‌ها هنوز مستقمیا صادرات انرژی روسیه را هدف نگرفته، اما آمریکا اعلام کرده که به همراه هم پیمانان اروپایی خود ممنوعیت واردات نفت روسیه را بررسی می‌کند. چنین ممنوعیتی موجب سرگردان شدن مشتریان روسیه برای یافتن جایگزینی برای این کالاها به هربهایی خواهد شد.

برخی کارشناسان بر این باورند که سران غرب به علت نگرانی از آسیب رسیدن شدید به اقتصاد کشورهایشان در پی افزایش ناگهانی قیمت‌ها پس از چنین تحریم‌هایی، از اعمال کامل تحریم‌ها خودداری می‌کنند.  

 فریدون فشارکی رئیس شرکت مشاوره انرژی اف جی ائی به بلومبرگ گفته است که تحریم روسیه به این سادگی و بدون پیامد نیست. بازار جهانی توانایی ادامه کار بدون نفت روسیه و مطمئنا اروپا توانایی ادامه حیات بدون گاز روسیه را ندارد.

در حالی که اتحادیه اروپا تاکنون به مجارستان و اسلواکی تنها یک سال برای توقف خرید نفت از روسیه مهلت داده، اما اوربان نخست وزیر مجارستان از اتحادیه اروپا خواست پنج سال مهلت برای توقف تدریجی این واردات مهلت بدهد.

اوربان افزود، وابستگی مجارستان به واردات نفت از طریق خط‌های لوله به معنی لزوم سرمایه گذاری‌های بسیار گسترده برای رهایی از نفت روسیه خواهد بود.

با توجه به اینکه هرگونه اقدام اتحادیه اروپا باید به تصویب همه ۲۷ عضو این نهاد برسد، بوداپست به مانع اصلی در مسیر طرح‌های این نهاد برای تشدید فشار اقتصادی بر روسیه با ممنوع کردن کامل واردات نفت از این کشور، تبدیل شده است.

اورسولا فون در لاین رئیس کمیسون اروپا اعلام کرده است که اتحادیه اروپا قصد دارد واردات نفت خام روسیه را در مدت ۶ ماه و فرآورده های پالایشی را تا پایان سال جاری (۲۰۲۲) ممنوع کند و با پذیرش هزینه بسیار بالای چنین تصمیمی برای اتحادیه اروپا، گفته که این اقدام برای تنبیه مسکو ارزش دارد.

براساس داده‌های دفتر آمار اروپا؛ مجموعه اتحادیه روپا در ۲۰۲۱ میلادی ۲۵ درصد واردات نفت خود را از روسیه خریداری کرده است. اما مجارستان و اسلواکی همسایه اش، وابستگی بسیار بیشتری دارند به گونه‌ای که در ۲۰۲۱ به ترتیب ۵۸ درصد و ۹۶ درصد از کل نیاز خود را به نفت خام از روسیه وارد کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha