به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، داستان، از ظهر روز ۲۲ بهمن سال گذشته آغاز شد. یک وبسایت به عنوان بستر فروش اینترنتی بلیتهای جشنواره، در اقدامی عجیب، برای دقایقی، نام برگزیدگان سیمرغ را روی خروجی سایت خود گذاشت و همین که نخستین سیگنالهای منفی را دریافت کرد، آن فهرست را از روی سایت برداشت.
این اقدام غیرحرفهای وبسایت مذکور، سروصدای بسیاری به راه انداخت. جالبتر آنکه طی برخی از دورههای اخیر، اسامی برگزیدگان به انحاء مختلف، رسانهای میشد و رسانهها چندان پیگیر این اتفاق نبودند اما در دوره چهلم، اقدام عجیب این وباستی، اعتراضهای بسیار گستردهای را به وجود آورد.
در همان زمان، سازمان سینمایی اعلام کرد که با قدرت با این اقدام غیرحرفهای مبارزه خواهد کرد. اتفاقی که ابعاد و زوایای آن چندان رسانهای نشد تا اینکه رئیس سازمان سینمایی در نشست خبری فروردینماه خود، با این پرسش خبرنگاران مواجه شد که با وجود اعلام قبلی حذف این وبسایت از دایره سمفا، باز این سامانه در حال فروش بلیت و فعالیت عادی خود است؟ رئیس سازمان سینمایی نیز اعلام کرد که این سامانه برای مدتی از دایره سمفا خارج خواهد شد.
حال با مراجعه به سمفا متوجه میشویم که سامانه مذکور همچنان به شیوه گذشته مشغول به فعالیت بوده و هیچ محدودیتی برای این سامانه ایجاد نشده است.
محدودیتی که قرار بود پیش از عید اعمال شود اما با این وجود و با وجود تاکید مجدد رئیس سازمان سینمایی در فروردینماه، این سامانه همچنان فعالیت گذشته خود را ادامه میدهد.
نکته عجیبتر آنکه این وبسایت درحالی با وجود این اعلامنظرهای رسمی مشغول به فعالیت است که تاکنون تنها به یک عذرخواهی رسمی و کتبی بسنده کرده و تا آنجا که خبرنگار ایرنا پیگیری کرده، حتی از آوردن نام شخص متخلف خودداری کرده است.
بنابراین اینجا با این گمانه مواجه میشویم که سازمان سینمایی، به همان عذرخواهی کتبی بسنده کرده و شاید نیاز به آن ندانسته که در شرایط فعلی سینما، با محدودیت این سامانه، حاشیهای دیگر برای سینمای ملی رقم بزند.
البته که در شرایط فعلی، این موضوع نمیتواند بهعنوان بحث پررنگ و مهم سینمایی کشور مطرح باشد اما قدرمسلم آنکه سازمان سینمایی باید با شناسایی مسیر لو رفتن فهرست، جلوی اتفاقهای مشابه را گرفته تا لااقل در این زمینه بتواند مسیر جشنوارههای حرفهای جهان را دنبال کند.
نظر شما