خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۰:۴۷
کد خبر: 84745994
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

اهدای عضو ۲ بیمار مرگ مغزی در هرمزگان نجات بخش جان دو نفر شد

بندرعباس- ایرنا- رییس واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از انجام ۲ مورد اهدای عضو در استان و نجات جان دو بیمار خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳ مورد اهدای عضو در هرمزگان انجام شده است.

دکتر محمود حسین پور دوشنبه به رسانه ها اظهار داشت: ۲ اهدای عضو اخیر مربوط به دو بیمار ۲۲ ساله و ۶۷ ساله مرگ مغزی بود که با رضایت خانواده آنها انجام شد.

وی ادامه داد: این دو جان افرین گرانقدر، هر ۲در تاریخ ۱۱ اردیبهشت با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس مراجعه و در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند که متاسفانه با وجود تلاش کادر درمان، به علت آسیب گسترده به سلول های مغزی، حال آنها رو به خامت نهاده و در تاریخ ۱۴ اردیبهشت، مرگ مغزی انها توسط متخصصان معتمد وزارتخانه تایید گردید.

حسین پور بیان داشت: بعد از تایید مرگ مغزی و رضایت خانواده مبنی بر اهدا اعضا عزیزانشان به بیماران نیازمند، هماهنگی لازم با مرکز پیوند شیراز جهت اعزام جراح انجام شد و سحرگاه دیروز، کبد بهزاد حبشی دهبارز ۲۲ ساله و علی زبردستی ۶۷ ساله طی عمل هاروست برداشته و جهت پیوند به بیمارستان ابن سینا شیراز منتقل شد.

رییس واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر فرهنگسازی بیشتر در خصوص اهمیت انجام اهدای عضو بیماران مرگ مغزی، گفت: اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده را تنها تا زمانی که تپش قلب دارد، می توان اهدا کرد و به محض اینکه قلب تپش خود را از دست بدهد فرصت اهدای عضو نیز از دست می رود و از همین رو مقوله فرهنگسازی جهت جلب رضایت خانواده فرد بیمار و حفظ زمان طلایی به منظور پیوند عضو از اهمیت بالایی برخوردار است.

متخصصان علم پزشکی می گویند، مرگ مغزی درمان ندارد، اما می‌توان با اهدای اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده به دیگر بیماران نیازمند عضو، زندگی دوباره بخشید.

پیوندهای متداول عبارتند از کلیه ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه؛ همچنین برخی از ارگان ها و بافت ها را می توان زمانی که شخص اهدا کننده زنده است به شخص دیگری پیوند زد مانند یکی از کلیه ها و بخشی از کبد اما در بیشتر موارد اهدای عضو زمانی صورت می گیرد که فرد اهدا کننده در قید حیات نباشد.

نخستین پیوند انجام شده در ایران در ۱۳۱۴ خورشیدی و با پیوند قرنیه شروع شد و پس از آن پیوند کلیه در ۱۳۴۷ خورشیدی انجام گرفت، همچنین پیوند مغز استخوان در ۱۳۶۹ خورشیدی، پیوند قلب و کبد در ۱۳۷۲ خورشیدی، پیوند ریه در ۱۳۷۹ خورشیدی و در نهایت پیوند روده و پانکراس در ۱۳۸۵ خورشیدی صورت پذیرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha