به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شرکت مدیریت منابع آب ایران، «جواد حاجیانی» افزود: در اسفندماه ۱۴۰۰ پنج واحد با نامهای ۳ شهید عباسپور، ۳ و ۴ دز، ۲ رودبار لرستان و ۳ گتوند علیا، به ظرفیت ۸۵۵ مگاوات برای انجام تعمیرات سالانه با مشکلات فراوانی از قبیل نقدینگی و قطعات یدکی روبرو بودند و چشمانداز روشنی برای اتمام بهموقع تعمیرات سالانه و ورود به مدار در پیک تابستان ۱۴۰۱ نداشتند.
وی ادامه داد: بر اساس دستور و پیگیریهای وزیر نیرو و با برنامهریزی انجام شده توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و سازمان آب و برق خوزستان و پیگیریها و هماهنگیهای انجام شده، تعمیرات سالانه تمام واحدهای برقآبی در اردیبهشتماه به اتمام رسید و همه واحدها آماده تولید برق در پیک تابستان شدند.
مدیرکل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهره برادری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: این امر مهم پس از تلاشهای همگانی شبانهروزی همکاران در حالی رقم میخورد که در هیچ زمانی از هشت سال گذشته، همه نیروگاههای برقابی موجود بهاتفاق آماده تولید نبودند.
نیروگاههای برقآبی یکی از ارکان صنعت نیروگاهی کشور است که با وجود محدودیت نسبی منابع آبی کشور در سالهای اخیر همواره نقشی اساسی در پایدارسازی شبکه سراسری برق و تأمین بار پیک را به عهده داشته است. این نیروگاهها نیازی به سوخت ندارند و به لحاظ حفظ محیطزیست و ذخایر آبی، یاریرسان مجموعه صنعت برق در کشور هستند.
نیروگاههای برقآبی، انرژی موردنیاز خود را برای تولید برق از جریان آب رودخانهها با کانالهای انتقال آب تأمین میکنند که در حال حاضر ۵۹ نیروگاه برقآبی در قالب ۱۶۲ واحد در ایران وجود دارد که بخش عمده آن از جریان آب و یا انرژی پتانسیل آب پشت سدها و آببندها است.
نظر شما