به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی فیز، الکساندر لیز استاد ارشد دانشگاه منچستر انگلیس و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: اکنون شاهد اولین نشانههای موج جدید انقراضهای گونههای مختلف هستیم که توزیع جغرافیایی در قاره های مختلف دارند. تنوع ماکیان در مناطق استوایی بالا است و حتی در این مناطق نیز شاهد بیشترین گونههای در معرض تهدید هستیم.
بر اساس این مطالعه تقریبا ۴۸ درصد از گونههای پرنده موجود در سراسر جهان یا با کاهش جمعیت روبرو هستند یا با این خطر مواجه خواهند شد. جمعیت ۳۹ درصد از گونه ها به احتمال زیاد ثابت خواهد ماند و تنها جمعیت ۶ درصد گونه ها افزایش مییابد، وضعیت ۷ درصد از گونه ها نیز نامعلوم است.
نویسندگان این مطالعه تغییرات در وضعیت تنوع زیستی ماکیان را با استفاده از داده های اتحادیه بین المللی حفاظت از لیست قرمز طبیعت انجام داده اند تا تغییرات جمعیتی را بین ۱۱ هزار گونه پرنده در جهان بررسی کنند.
یافته های آنها مطابق با نتایج مطالعه دیگری است که در سال ۲۰۱۹ انجام شد و نشان داد نزدیک به سه میلیارد پرنده در حال زاد و ولد طی ۵۰ سال گذشته در سراسر آمریکا و کانادا از بین رفته اند.
کن روزنبرگ دانشمند ارشد علوم حفظ منابع طبیعی نیز گفت: بعد از اینکه از دست رفتن سه میلیارد پرنده در سراسر شمال آمریکا ثبت و تایید شد، مایه ناامیدی است که شاهد الگوهای مشابهی در کاهش نرخ جمعیت و انقراض گونه های پرندگان در جهان هستیم.
وی افزود: از آنجایی که پرندگان شاخص قابل مشاهده و حساسی برای سنجش سلامت محیط زیست هستند، از دست رفتن آنها به معنای خسارت عظیمتر تنوع زیستی و تهدید علیه سلامت و رفاه انسانی است.
گزارش کاملی از این مطالعه در نشریه بازبینی سالانه محیط زیست و منابع/ Annual Review of Environment and Resources منتشر شده است.
نظر شما