به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، یک روز تا برگزاری بزرگترین رویداد فرهنگی کشور پس از دو سال وقفه کرونایی باقی مانده است. ناشران فقط یک روز وقت دارند تا میزها، قفسهها و کتابهای خود را در غرفه نمایشگاه کتاب بچینند، ۱۱ روز پرکار در انتظار آنها است. با اینکه قرار بود در سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب، فروش فقط در بخش مجازی انجام شود، اما بنا به درخواست ناشران، فروش در بخش فیزیکی نمایشگاه کتاب هم آزاد شد. زیرا بخش مهمی از درآمد سالانه خیلی از ناشران که کسب و کار بزرگی ندارند؛ در همین ۱۱ روز تامین میشود. به همین دلیل است که خیلی از ناشران از شهرهای مختلف برای شرکت در نمایشگاه کتاب به تهران سفر میکنند.
راهروهای شبستان پر از جعبههای سیگاری است که کتابها را به نمایشگاه رساندند. غرفهها کمکم تکمیل میشوند و حتی برخی از آنها کتابها را در غرفه چیدند
هرچند، دیروز ۱۸ اردیبهشت- تعداد زیادی از غرفههای نمایشگاه خالی و فقط با یک شماره از دیگر غرفهها جدا شده بودند، امروز - ۱۹ اردیبهشت- در راهروهای شبستان پر از جعبههای سیگاری است که کتابها را به نمایشگاه رساندند. غرفهها کمکم تکمیل میشوند و حتی برخی از آنها کتابها را در غرفه چیدند.
سوالهای مردم، ناشران و مسئولان
یکی از مراحل سخت در این دوره از نمایشگاه، پیدا کردن محل غرفه است. مسئولان غرفه باید از روابط عمومی نمایشگاه محل غرفه را رو جویا شوند، افرادی با صبر و حوصله مکان غرفه را روی کاغذ مینویسند و درباره چگونگی پیدا کردن غرفه افراد را راهنمایی میکنند. اما گروه دیگر هم هستند که از روی کاغذ و نقشه مردم را راهنمایی میکنند، این گروه زمان کمتری برای راهنمایی مردم دارند، زیرا باید تنقلاتی را که با خود به نمایشگاه آوردند، زودتر تمام کنند. شاید لازم بود تا روابط عمومی نمایشگاه کتاب هم مثل ستاد اجرایی جایگاه مشخصی داشتهباشد تا مسئولان نشر برای پیدا کردن روابط عمومی سردرگم نمیشدند.
شاید لازم بود تا روابط عمومی نمایشگاه کتاب هم مثل ستاد اجرایی جایگاه مشخصی داشتهباشد تا مسئولان نشر برای پیدا کردن آن سردرگم نمیشدند
هنوز نمایشگاه شروع نشده، برای همین چگونگی اجرای این دوره برای خیلی از مردم و حتی ناشران سوالهای زیادی به همراه دارد، اما فقط مردم نیستند که اطلاعات دقیقی از نحوه برگزاری نمایشگاه ندارند، خیلی از مسئولان هم از چگونگی اجرای این دوره بیخبر هستند و حتی نمیدانند که چه گروهی میتواند به متقاضیان کمک کند. برای رسیدن به پاسخ سوالی مانند چگونگی ایجاد تغییر درغرفه، این سوال باید از همه مسئولان سوال پرسیده شود، البته خوبی این روش رسیدن به برخی از پاسخها در میان راه جستوجو برای پاسخ یک سوال دیگر است.
جایگزینی نیروی انسانی با آسانسورهای مصلی
فضای شبستان پر از انرژی و فعالیت است، از یک طرف برقکارها، غرفهها را سیمکشی میکنند، گروهی بستههای بزرگ کتاب را روی دوش میگذارند و از پلهها بالا میروند، به نظر میرسد آسانسورهای مصلی کار نمیکند و نیروی انسانی با آن جایگزین شدهاست. در هر صورت، ناشران راه خود را پیدا میکنند و میتوانند در این دوره از نمایشگاه هم رکورد دورههای قبل را بشکنند.
نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۰ صبح تا هشت شب، از چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت تا شنبه ۳۱ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود، همچنین این رویداد در فضای مجازی به صورت ۲۴ ساعت در سامانه ketab.ir در این روزها فعال خواهدبود. مخاطبان میتوانند در بخش مجازی از بنها استفاده کنند.
نظر شما