به گزارش خبرنگار ایرنا، فریدون بندری دوشنبه در نشست شورای اشتغال شهرستان بندر ماهشهر در محل فرمانداری اظهارداشت: دستگاههای اجرایی دولتی و نیمه دولتی این شهرستان مکلف هستند که در کوتاهترین زمان نسبت
به ارائه برنامهها و طرحهای اولویت دار خود در زمینه اشتغالزایی و اشتغال آفرینی ویژه سال ۱۴۰۱ اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه شورای اشتغال شهرستان این طرحها را بصورت کارشناسی بررسی و ارزیابی خواهد کرد گفت: اجرایی شدن این طرحها در کاهش نرخ بیکاری ماهشهر تاثیر مستقیمی دارد.
فرماندار ماهشهر اضافهکرد: در صورت اجرایی شدن این طرحها تا پایان سال جاری شاهد کاهش بسیار محسوسی در نرخ بیکاری خواهیم بود.
بندری همچنین به دستور کار ویژه شورای اشتغال این شهرستان برای تهیه سند چشم انداز مشاغل خانگی و خود اشتغالی اشارهکرد و گفت: این سند برای نخسین بار با توجه به ظرفیتها و نیازسنجی صورت گرفته توسط کارشناسان
اقتصادی تهیه میشود.
توسعه صنعت و رشد نرخ بیکاری در ماهشهر نامتوازن است
فرماندار بندر ماهشهر همچنین با اشاره به توسعه صنعتی در این شهرستان بیانداشت: این درحالی است که رشد نرخ بیکاری منطقه با توسعه صنعتی موجود نامتوازن است.
وی یادآورشد: افزایش بیکاران ماهشهر نتیجه بیتوجهی به امکان سنجی و همچنین نبود چشم اندازهای بلند مدت در زمینه اشتغالزایی جمعیت و نیروی کار در منطقه است.
بندری با تاکید بر اینکه تکمیل زنجیره تولید محصولات پتروشیمی میتوانست به ایجاد فرصتهای شغلی مورد نیاز در شهرستان ماهشهر منجر گردد گفت: در حال حاضر با وجود توسعه صنایع بالا دست صنعت پتروشیمی، با
محدودیتهای زیادی برای تامین فضای کافی بهمنظور ایجاد واحدهای پایین دست این صنعت روبرو هستیم.
۳۰ درصد تولیدات پتروشیمی کشور در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر انجام میشود که در توسعه اقتصادی کشور نقش تاثیرگذاری دارد.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محدودهای به وسعت حدود دو هزار و ۸۵۰ هکتار در جنوب غربی ایران و در ساحل خلیج فارس، واقع در بندرامام خمینی (ره) شهرستان بندر ماهشهر، قرار گرفته شده است.
این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی مناطق ویژه، به منظور توسعه صنعت و تجارت به ویژه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی، تامین منافع اقتصادی، اجتماعی و ملی،
جذب تکنولوژیهای جدید و افزایش اشتغال ایجاد شده است.
از نظر موقعیت جغرافیایی، منطقه از طریق بندر امام خمینی (ره) و از آبراه خور موسی به آبهای آزاد بینالمللی و از طریق راهآهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد.
این منطقه به عنوان بخشی از استان خوزستان، همانند یک پایگاه استراتژیک و تاثیرگذار در مناطق نفت و گازخیز ایران عمل کرده و دستیابی به منابع نفت و گاز مواد اولیه و خوراک واحدهای صنعتی را بیش از پیش تسهیل میکند.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای مدیریت و تحقق توسعه فعالیتهای صنعتی و اقتصادی در منطقه از جمله صنایع پتروشیمی، به صورت زیر مجموعهای از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، براساس مصوبه تیر سال ۱۳۷۶
شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی فعالیت خود را در سال ۱۳۷۷ آغاز کرد و از سرمایهگذاران داخلی و خارجی به منظور سرمایهگذاری در این منطقه مهم اقتصادی دعوت شده است.
نظر شما