رییس شیلات کشور: استان هرمزگان، پیشرو صنعت پرورش ماهی در قفس است

قشم - ایرنا - رییس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه استان هرمزگان، پیشرو در صنعت پرورش ماهی در قفس است، گفت: این استان در سایر فناوری‌های نوین آبزی‌پروری گام‌های استواری برداشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حسین حسینی روز سه شنبه در آیین افتتاح نخستین قفس پرورش ماهی پایه کششی (TLC) مناسب برای امواج بلند در کشور که در سواحل جنوبی جزیره‌ قشم با حضور جمعی از مدیران ملی و استانی انجام شد، اظهار داشت: صنعت شیلات در استان هرمزگان محور توسعه است و از سوی دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی مورد حمایت قرار خواهد گرفت. تلاش ما در وزارت جهاد کشاورزی بر این است که با توسعه آبزی‌پروری، فشار را از روی دریا و منابع این چنینی بر داشته و نسبت آبزی پروری به صید را دو تا سه برابر کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر مهم‌ترین چالشی که سایت‌های پرورش ماهی در قفس با آن روبرو هستند تامین بچه ماهی است که امیدواریم در صورتی که این چالش رفع شود بتوانیم از کشورهای پیشرو در این صنعت باشیم.

رییس سازمان شیلات کشور با تقدیر از تمامی دست‌اندرکاران این پروژه، اظهار امیدواری کرد: با تجاری شدن این محصول اهداف تعیین شده توسط وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم محقق شود.

حسینی افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نظر داریم در سال ۱۴۰۴، به ۱۱۸ هزار تُن تولید در این حوزه برسیم و در صورت تحقق اهداف برنامه‌ریزی شده، اشتغال‌زایی این بخش دو تا سه برابر شده و درآمد ساحل‌نشینان بهبود خواهد یافت.

وی گفت: با توجه به این که ۷۰ درصد زمین را آب‌های دریایی تشکیل می دهد و خشکی‌ها محدودند چاره‌ای جز استفاده از ظرفیت‌های دریا برای پرورش آبزیان وجود ندارد.

رییس شیلات کشور: استان هرمزگان، پیشرو صنعت پرورش ماهی در قفس است

وی به مزایای پرورش ماهی در قفس اشاره کرد و افزود: در پرورش ماهی در قفس نیازی به برق، اکسیژن و بسیاری از الزامات متعارف نیست و طبق برآوردهای انجام شده هزینه‌های یک واحد پرورش در قفس نسبت به واحد مشابه در خشکی، هفت برابر کمتر است. این امر نشان‌دهنده‌ این است که هزینه‌های ثابت پرورش ماهی در قفس بسیار پایین است. مزیت دیگر این روش آن است که محصول تولید شده، محصولی طبیعی بوده و این روش تولید پروتئین، پایدار و همسو با محیط زیست است.

در حاشیه‌ این مراسم، محمدهادی حاج محمد رییس قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر گلوگاه‌های متعددی در صنعت شیلات ایران وجود دارد که باعث شده است بسیاری از ظرفیت‌های تولید کشور بلا استفاده بماند،  از جمله‌ این گلوگاه‌ها، تکثیر، هچری و تولید تخم ماهی چشم‌ زده است.

وی تولید قفس‌های پرورش ماهی را از دیگر گلوگاه‌های این صنعت دانست و با اشاره به این که دو سوم دریاهای کشور، دریاهای خشن و مواج هستند، اظهار داشت: فناوری مورد استفاده در نقاط مختلف کشور از دریای خزر گرفته تا خلیج فارس و دریای عمان، تکنولوژی قدیمی قفس‌های گرد پلی‌اتیلنی هستند که با دریاهای خروشان ایران سازگاری نداشته و باعث شکست برخی از پروژه‌های اجرا شده در کشور شده است. این شکست‌ها سبب شده است تا اعتماد سرمایه‌گذاران نسبت به این صنعت کاسته شده و استقبال چندانی نسبت به آن نشان ندهند.

رییس قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با توسعه تولید قفس‌های پرورش ماهی پایه کششی توسط تیم های دانش‌بنیان که مقاومت بیشتری در دریاهای مواج از خود نشان می‌دهند این گلوگاه رفع شده و زمینه‌ جهش تولید در این عرصه فراهم شود.

حاج محمد افزود: بعد از سپری شدن مراحل تست پایلوت این فناوری، برنامه‌ریزی‌های لازم برای حمایت از این بخش صورت خواهد گرفت.

رییس شیلات کشور: استان هرمزگان، پیشرو صنعت پرورش ماهی در قفس است

وی گفت: پیش بینی برای شروع فرآیندی با استفاده از این فناوری جدید در سطح ۱۰ تا ۲۰ هزار تُن را داریم.

رییس قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد در راستای تکمیل زنجیره ارزش این صنعت، دهکده نوآوری شیلات را در استان هرمزگان را برای حمایت بهتر از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور راه اندازی کند.

در ادامه این مراسم امین نجفی مدیر این پروژه در مورد ابعاد فنی توضیحاتی داد و گفت: در برخی قسمت‌های دریای عمان شاهد امواجی به طول ۸ تا ۹ متر هستیم که برای سیستم‌های رایج پرورش ماهی در قفس مورد استفاده در ایران قابل تحمل نیست.

وی افزود: بومی‌سازی دانش تولید قفس پرورش ماهی پایه کششی (TLC) دو سال به طول انجامیده است و بیش از ۱۰ هزار نفر ساعت برای آن صرف شده است و پس از گذراندن مراحل مختلف آزمایش محصول در محیط‌های شبیه‌سازی شده، حالا این سیستم در سواحل جنوبی جزیره قشم به صورت پایلوت اجرا خواهد شد و تا یک سال مانیتورینگ میدانی به منظور شناسایی و رفع مشکلات احتمالی صورت خواهد پذیرفت.

مدیر این پروژه اظهار داشت: با استفاده از این فناوری شاهد جهشی عظیم در میزان تولید ماهی در کشور خواهیم بود که بهبود اقتصاد و معیشت ساحل‌نشینان را به ارمغان خواهد آورد.

محمد رستمی، رییس هلدینگ تخصصی نیروی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) چنین پروژه‌هایی را ناشی از اعتماد بخش خصوصی و فعالین صنعت به مجموعه‌های دانش‌ بنیان دانست و گفت: این قرارگاه آمادگی حمایت از تیم‌های فناور و مجموعه‌های دانش‌بنیان فعال در جهت رفع مسائل کشور را دارد.

به گزارش ایرنا، با افتتاح نخستین قفس پرورش ماهی پایه کششی مناسب برای امواج بلند در کشور خونی دوباره در رگ‌های صنعت پرورش ماهی در قفس تزریق و با تلاش‌های تیم فناور دانشگاه جامع امام حسین(ع)، پرورش ماهی در قفس در نقاط عمیق و موج‌خیز ممکن شد.

آیین افتتاح نخستین قفس پرورش ماهی پایه کششی (TLC) مناسب برای امواج بلند در کشور در سواحل جنوبی جزیره‌ قشم با حضور رییس سازمان شیلات و جمعی از مدیران ملی و استانی انجام شد.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha