خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۰۴
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84747624
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فناوری به راحتی وارد صنعت ساختمان‌سازی کشور نمی‌شود

اصفهان - ایرنا - معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: فناوری و اقتصاد دانش بنیان به راحتی وارد صنعت ساختمان‌سازی و عُمران کشور نمی‌شود و اقتصاد سنتی هنوز در برابر آن مقاومت می‌کند.

به گزارش ایرنا، علی خیرالدین روز سه شنبه در سیزدهمین کنگره ملی مهندسی عمران در دانشگاه صنعتی اصفهان، افزود: بحث فناوری هنوز بصورت متمرکز در صنعت ساختمان کشورمان وارد نشده است و ما مشکلات عدیده ای در این بخش داریم.

وی که از طریق فضای مجازی در این رویداد سخنرانی کرد، اظهار داشت: در کشورمان به شدت نسبت به حوزه فناوری و نوآوری در ساختمان جفا شده است و با این حجم کار در بخش ساخت و ساز هنوز نتوانستیم در این زمینه موفق عمل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما هنوز مرکز رشد تخصصی و پارک علم و فناوری در زمینه مهندسی عمران و ساختمان نداریم، اضافه کرد: در صدد هستیم با کمک وزارت راه و شهرسازی، پارک علم و فناوری و پردیس تخصصی در این زمینه راه اندازی کنیم و جلسه هایی در این زمینه با مرکز تحقیقات راه و شهرسازی برگزار شده است.

خیرالدین یکی از مباحث مهم در زمینه ساخت و ساز و عمران را پایین بودن عمر مفید ساختمان در کشور دانست و گفت: لازم است با استفاده از فناوری های جدید برای افزایش عمر مفید ساختمان ها و قوی شدن کیفیت اجرا، اقدامات اساسی انجام شود.

وی با بیان اینکه میانگین طول عمر اجرای طرح های عمرانی در کشور در سال ۹۰ حدود ۱۰ سال و در سال ۹۷ حدود ۱۵ سال برآورد شد، تصریح کرد: در مجموع اگر میانگین ۱۱ تا ۱۲ سال را برای اتمام طرح های عمرانی و عمر مفید ساختمان را نیز حدود ۴۰ سال در نظر بگیریم حدود ۲۵ درصد از عمر مفید ساختمان ها در مدت ساخت و ساز سپری می شود.

این عضو هیات علمی رشته مهندسی عمران با بیان اینکه سهم بودجه عمرانی کشور در سال ۹۰ حدود ۲۸ درصد و در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲ درصد بود و کاهش یافته است، تاکید کرد: لازم است راهکار اساسی توسط اندیشمندان بخش ساختمان برای افزایش عمر مفید ساختمان و کوتاهتر کردن روند اجرای طرح های عمرانی ارائه شود.

وی به فناوری هایی که به مهندسی عمران و صنعت ساخت و ساز کمک می کند مانند واقعیت مجازی، مِتاورس، چاپ سه بعدی، هوش مصنوعی و بلاکچین اشاره کرد و گفت: لازم است در دوران پسا کرونا تمرکز بیشتری برای استفاده از ظرفیت فضای مجازی و فناوری های جدید در صنعت ساختمان سازی داشته باشیم.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با بیان اینکه از سال ۲۰۱۰ میلادی به بعد در دنیا توجه ویژه ای به اختراعات در بخش ساختمان سازی شده است، خاطرنشان کرد: برخی از پارک های علم و فناوری کشورمان در حال کار کردن بر روی فناوری های جدید بخش عمران و ساختمان مانند چاپ سه بعدی و " بتن خود ترمیم " هستند.

وی تصریح کرد: ما در زمینه نانو فناوری در دنیا رتبه پنجم را داریم و جوانان ما ایده های زیادی در این زمینه دارند اما بدلایل مختلفی مانند فرایندهای اداری، قوانین و نقدینگی نتوانستند آنها را تجاری سازی کنند.

وی با تاکید بر اهمیت استاندارد ساختمان نیز گفت: این موضوع یک مثلث سه جانبه شامل طراحی، "مواد و مصالح" و "اجرا و نظارت" استاندارد است و ما در برخی از بخش ها مانند طراحی استاندارد و اهمیت دادن به آن از نظر زمان و هزینه ضعیف هستیم.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم به زلزله کرمانشاه اشاره و اضافه کرد: بررسی برخی از ساختمان های تخریب شده در این زمین لرزه نشان داد که ستون ها دچار مشکل بودند و طبقه نرم بوجود آمده بود. 

خیرالدین با بیان اینکه در بخش عمران در کشورمان اتفاق های خوبی افتاده است، افزود: ساخت رصدخانه پیشرفته، برج میلاد تهران، برج تجارت جهانی تبریز، مجموعه سیتی سنتر اصفهان، پل هشتم کابلی اهواز، برج های مهر و ماه مشهد، بازار بزرگ ایران در تهران، سد کرخه و آزادراه تهران - شمال توسط مهندسان داخلی ساخته شده و موجب افتخار است.

ایجاد ۵۰ هزار شغل برای دانش‌آموختگان دانشگاهی در پارک‌های علمی

خیرالدین همچنین با اشاره به ماموریت ها و اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، خاطرنشان کرد: زیست بوم فناوری و نوآوری پیشران اقتصاد دانش بنیان در کشور است و باید در این زمینه اقدامات اساسی انجام دهیم.

خیرالدین با بیان اینکه در زمان حاضر ۴۹ پارک علم و فناوری، سه پردیس علم و فناوری، ۲۲۲ مرکز رشد فناوری و ۱۱ پارک علمی دانشگاهی در کشور داریم، افزود: یکهزار و ۶۶۰ شرکت دانش بنیان در پارک های علم و فناوری کشورمان شکل گرفته اند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون حدود ۵۰ هزار فرصت شغلی دانش بنیان برای دانش آموختگان دانشگاهی در پارک های علم و فناوری کشورمان ایجاد شده است، اظهار داشت: حدود ۴۰ درصد از بیکاران در کشور، دانش آموختگان دانشگاهی هستند بنابراین کارآفرینی و اشتغال دانش بنیان و تجدیدنظر در آموزش بویژه در رشته های مهندسی برای رفع این مساله، ضروری است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به طرح های مختلف این معاونت برای حمایت از دانشجویان، گفت: در طرح دستیار فناوری، دانشجویان می توانند حین تحصیل به مدت ۶ ماه در یک شرکت دانش بنیان بمنظور آشنایی با حوزه فناوری و نوآوری مشغول کار شوند که دستمزدی نیز متناسب با مقطع تحصیلی به آنها پرداخت می شود.

سیزدهمین کنگره ملی مهندسی عمران امروز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت به میزبانی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد و تا ۲۲ اردیبهشت برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این رویداد، ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناورانه متخصصان دانشگاهی و فعالان صنعت ساخت و ساز کشور است.

در این کنگره سه نشست  تخصصی با موضوع همگرایی نخبگان چهار استان مجاور برای رفع چالش‌های آب زاینده‌رود، اهمیت پیاده سازی سیستم مدیریت روسازی در کاهش هزینه‌های نگهداری ‏جاده‌ها و رویکردهای نوین طراحی روسازی برگزار خواهد شد.

دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha