به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه لو فیگارو، این فدراسیون با انتشار بیانیهای هشدار داد: آبهای زیرزمینی به اندازه کافی ذخیره نشدهاند و گرمای تابستان و کمبود باران در سراسر فرانسه رشد غلات و به ویژه گندم را تهدید میکند.
فدراسیون ملی اتحادیههای کشاورزان فرانسه در این بیانیه تاکید دارد: هیچ منطقهای در امان نیست. هر روز که میگذرد شاهد ترک خوردن خاکها هستیم. حتی در شمال کشور، غلات تشنه هستند.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی مرتبط اعلام کرد: اگر به همین منوال ادامه یابد، آنهایی که امکان آبیاری دارند از پس کار بر میآیند و بقیه کاهش چشمگیری در عملکرد خواهند داشت.
گسترش خشکسالی در اروپا
این گزارش میافزاید: از اکتبر تا نوامبر سال گذشته میلادی(ابان و آذر۱۴۰۰) خشکسالیهای عظیمی در پرتغال و اسپانیا رخ داده و در اکسیتانیا (منطقهای در جنوب اروپا) و پروانس (یک ناحیه جغرافیایی و پیشتر یک استان در جنوب شرقی فرانسه) و در امتداد دره رون (رودخانهای اروپایی به طول ۸۱۲ کیلومتر) گسترش یافته است.
بر اساس این گزارش، آنچه در این فصل غیرمعمول ارزیابی میشود این است که خشکسالی شمال لوار (در ناحیه رون-آلپ) را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
مِتِئو فرانس Météo-France (مؤسسه دولتی، خدمات رسمی هواشناسی و اقلیمشناسی در فرانسه) نیز از آغاز یک دوره گرما در این کشور خبر داده است که به دلیل آغاز زودهنگام آن، دوام و گستره جغرافیایی آن قابل توجه ارزیابی شده است.
بر اساس گزارش این نهاد، دمای هوا بین نوول-آکیتین و پروانس-آلپ-کوتدَزور در ابتدای هفته به ۳۰ درجه سانتیگراد میرسد اما در شمال فرانسه خشکی به همان اندازه ولی کمتر شاهد افزایش دما خواهیم بود.
پیشبینی کاهش ۴۰ درصد محصولات کشاورزی
متئو فرانس با اشاره به اهمیت هفتههای پیش رو در رشد غلات و ابراز نگرانی از شرایط کم آبی حاکم بر فرانسه، میافزاید: این یک دوره حساس برای غلات است. گندم به اندازه بلوغ رسیده و خوشه رشد کرده است و ما اکنون در مرحله پروار شدن غلات هستیم.
ژوئل لیموزَن مسئول شرایط اضطراری موسسه متئو فرانس نیز با اشاره به کاهش منابع آبی این کشور، هشدار میدهد: بدون آب، کود مورد نیاز گیاه برای تولید دانه با کیفیت نمیتواند در ساقه گیاه جریان یابد و در خاک باقی میماند.
وی تاکید دارد که بدون آب و تحت تاثیر گرما، دانهها پژمرده میشوند و با ادامه این روند برای چند هفته، کاهش عملکرد تولید تا ۴۰ درصد افزایش مییابد.
لیموزَن معتقد است که تاثیر این شرایط بر محصول گندم بیش از جو است و بیش از هر زمان دیگری ما نیاز داریم که بتوانیم آب را ذخیره کنیم.
نظر شما