۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۶:۲۶
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 84748005
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازدید مدیرکل سازمان اسلامی امنیت غذایی از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

کرج- ایرنا- مدیرکل سازمان اسلامی امنیت غذایی (iofs)  و هیات همراه از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران مستقر در کرج بازدید کردند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا  از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، یرلان بایدولت، مدیرکل سازمان اسلامی امنیت غذایی(IOFS)  از بخش های مختلف این پژوهشگاه در کرج دیدن کرد.

 دکتر «غلامرضا صالحی جوزانی» ، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران  در حاشیه بازدید رییس سازمان اسلامی امنیت غذایی  با اشاره به اهمیت بحث امنیت غذایی و ضرورت توجه جدی کشورهای اسلامی به این امر، آمادگی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را برای همکاری با سازمان اسلامی امنیت غذایی اعلام کرد.
این هیات در ادامه با حضور در بخش های تحقیقاتی فیزیولوژی مولکولی، کشت بافت و مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی میکروبی، نانوتکنولوژی کشاورزی و زیست شناسی سامانه ها با توضیحات رییس و اعضای هیات علمی بخش ها با فعالیت های هر بخش، آخرین دستاوردها و طرح های تحقیقاتی در حال اجرا آشنا شدند.
بابک ناخدا، رییس بخش فیزیولوژی مولکولی، ارزیابی و تعیین ژنوتیپ‌های متحمل و حساس به تنش‌های غیرزیستی  پژوهشگاه تکنولوژی کشاورزی در این بازدید  با اشاره به اهمیت تامین امینت غذایی اظهار داشت: در شرایطی که با تغییرات اقلیمی و  تنش‌ها و چالش‌های ویرانگر ناشی از آن مانند خشکی، گرما و شوری و همچنین افزایش شدید جمعیت، تامین غذای سالم و مغذی برای مردم  روز به روز دشوارتر می‌شود، با جایگزینی کشت گیاهان هوشمند سازگار با تغییرات اقلیمی و بازگشت گیاهان فراموش شده پس از انقلاب سبز به سبد غذایی مردم می‌توان رونق را به بسیاری از روستاهایی که در اثر خشکی و کم آبی امکان کشاورزی را از دست داده‌اند برگرداند.
وی در ادامه به تبیین برخی طرح ها و دستاوردهای این بخش از جمله برنامه کشت و تولید گیاهان هالوفیت در مناطق و آب های شور، برنامه احیا و جایگزینی کشت گیاهان فراموش شده مثل ارزن و سورگوم که به دلیل خواص غذایی بالا و سازگاری با تغییرات اقلیمی و محیط زیست به عنوان گیاهان هوشمند نیز شناخته می‌شوند و دستاوردهای حاصل شده در این راستا از جمله ایجاد ارقام و هیبریدهای ارزن دانه ریز و مرواریدی متحمل به خشکی با عملکرد بالا و همچنین طرح افزایش عملکرد اندام های هوایی و ماده موثره استویوزاید در گیاه استویا، استحصال رنگدانه آبی فیکوسیانین از سویه بومی ‌ریزجلبک اسپیرولینا و تولید پروتئین قابل استفاده در صنعت دام و طیور از ریزجلبک‌ها اشاره کرد.

 مهران شریعت پناهی، رییس بخش تحقیقات کشت بافت و مهندسی ژنتیک پژوهشگاه  بیوتکنولوژی کشاورزی نیز درحاشیه  این بازدید تدوین پروتکل های ریزازدیادی ارقام مختلف گیاهان باغی، تولید مینی تیوبر عاری از ویروس سیب زمینی، طرح سالم‌سازی پایه و نهال محصولات باغی در راستای ایجاد باغ های سالم مادری، تولید بذور هیبرید و استفاده از مهندسی ژنتیک در تولید گیاهان مقاوم و برتر را از محورهای فعالیت این بخش عنوان کرد.

در بخش تحقیقاتی نانوفناوری هم دکتر قاسمی عضو هیات علمی بخش برخی طرح ها و دستاوردهای شاخص این بخش را تشریح کرد. 
افزایش فتوسنتز در گیاهان، تولید نانوکودهای آهسته‌رهش، نانوآفت‌های گیاهی، بهبود عملکرد آنزیم های خوراک دام و طیور به کمک نانوتکنولوژی، تولید نانوحسگرهای شناسایی بقایای سموم و آفتکش‌ها و نیترات، تولید نانوجاذب‌های حذف اکسیژن و بقایای سموم به منظور بسته‌بندی بهینه محصولات کشاورزی و غذایی از جمله محورهای تحقیقات پژوهشگران این بخش است.
دکتر قنواتی، رییس بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه هم با اشاره به پتانسیل بالای میکروارگانیسم ها در کمک به بخش های مختلف کشاورزی، تولید کودهای زیستی محرک رشد بر پایه استرپتومایسس، راه‌اندازی کلکسیون ذخایر میکروبی کشاورزی، تولید و فرمولاسیون جدید پروبیوتیک گیاهی مبتنی بر سویه‌های بومی قارچ تریکودرما، تولید محصولات محرک رشد قارچ‌های خوراکی، تولید فرآورده های زیستی با ارزش از پسماندهای کشاورزی به روش پالایش زیستی و تولید آنزیم های مورد استفاده در خوراک طیور و آبزیان را از جمله دستاوردها و طرحهای پژوهشی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه عنوان کرد.
دکتر زین العابدینی، رییس بخش تحقیقات زیست شناسی سامانه ها هم در جریان بازدید هیات از این بخش توضیحاتی در خصوص فعالیتها و دستاوردهای شاخص این بخش ارائه داد.
سازمان اسلامی امنیت غذایی که حدود ۶۰  کشور جهان عضو آن هستند  با هدف مدیریت بحران‌های مربوط به امنیت غذایی در کشورهای اسلامی تشکیل شده و از جمله اهداف آن می‌توان به توسعه برنامه‌های عملیاتی در زمینه کالاهای راهبردی، ایجاد اتحادیه‌ فرآوری مواد غذایی و ایجاد ذخیره‌گاه‌های غلات برای تهیه ذخایر غذایی اشاره کرد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha