به گزارش خبرنگار ایرنا، سید ابوالفضل پرپنچی روز چهارشنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در محل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران برگزار شد، افزود: در حال حاضر بستههای متنوعی از ١٢٩ خدمت کمیته امداد استان تهران برای خانوادههای تحت پوشش این کمیته ارائه میشود.
وی تصریح کرد: ٧٨ هزار و ٧۴٨ خانواده در حال حاضر توسط این کمیته حمایت میشود که برابر با ١.٨٣ درصد کل استان تهران است.
پرپنچی با اشاره به حمایتهای دائمی و غیردائمی ادامه داد: بیش از ١۴٠ هزار نفر تحت حمایت دائمی این کمیته قرار گرفته و بهطور تقریبی ١۴٠ هزار نفر نیز در قالب حمایتهای موردی در قالب وامهای اهدایی و... حمایت میشوند.
وی همچنین با اشاره طرح امداد هوشمند افزود: متقاضیان جهت دریافت حمایتهای این سازمان در سامانه اینترنتی کمیته امداد امام خمینی (ره) ثبت درخواست کرده و باتوجه به اطلاعات لینک شده در سامانه بررسیهای مربوطه انجام و با تایید مددکاران به چرخه حمایتی مرکز وارد خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از گروههای جمعیتی تحت پوشش نیز باتوجه ارزیابیهای انجام گرفته از این چرخه حمایتی خارج و نیازمندان و محرومان جایگزین شدهاند.
پرپنچی تاکید کرد: الکترونیکی شدن این روند با افزایش سرعت و کاهش هزینهها رضایتمندی مخاطبان را نیز به عنوان یکی از اهداف اصلی این سازمان ارتقا داده است.
این مسئول با اشاره به موضوع فقر مطلق یادآور شد: در این مبحث باتوجه به حمایتهای دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین تاکید ریاستجمهوری در ١۴ اسفندماه سال گذشته، شناسایی و جمعبندیها در دست انجام بوده و گروههای هدف مورد حمایتهای معیشتی و درمانی و... قرار خواهند گرفت.
به گفته وی، طرح اطعام مهدوی و حرکت سفرههای افطار به سمت ارتباط با ٢٣۴ آشپزخانه و توزیع ۲ میلیون و ٢٨۵ هزار پرس غذای گرم به گروههای نیازمند (تحت پوشش و غیرپوشش) در استان تهران نیز از اقدامات ارزشمند در این راستا بوده است.
پرپنچی افزود: ٢٧٩ میلیارد تومان در طرح اطعام مهدوی هزینه شده و یک میلیون و ۳۲۵ هزار افطاری و ۲۲۰ هزار بسته معیشتی توزیع شده است. همچنین ۸۴ هزار و ۴۲۱ حامی طرح اکرام و ایتام بوده و این گروه از پنج هزار و ۴۱۰ یتیم و ۱۶ هزار و ۶۸ خانواده محسنین را تحت پوشش قرار دادهاند.
به گفته مدیرکل کمیته امداد استان تهران، ١٢۵ درصد پیشبینیها در این برنامه تحقق یافته و اکنون ٩١۵ مرکز نیکوکاری در این استان فعال و در زمینه حمایتی فعالیت میکنند. کمیتههای غیرفعال نیز در این زمینه از بدنه حمایتی و چرخه خدمت خارج خواهند شد.
پرپنچی یادآور شد: طی ماه مبارک رمضان ۴ هزار و ۵۰۰ حامی به این جمعیت اضافه شده و ١۴ هزار کودک را تحت حمایت گرفتهاند.
وی همچنین با اشاره به افزایش ٢٢ درصدی مستمری کمیته امداد امام خمینی استان تهران گفت: براساس این افزایش، یک خانواده یک نفره، ۴۵٠ هزار تومان و خانوادههای ۲ نفره و سه نفره به ترتیب ۶۵٠ و ٨۴٠ هزار تومان دریافت میکنند.
وی ادامه داد: خانوادههای چهار نفره و پنج نفره نیز به ترتیب یک میلیون و ٨٠ هزار و یک میلیون و ٣٢٠ هزارتومان دریافت خواهند کرد.
وی افزود: زکات فطره در استان تهران نیز امسال برابر با ١٠ میلیارد تومان بود که در سه بسته حمایتی توزیع شده و براساس پیشبینیها به ١٢٢ میلیارد تومان نیز خواهد رسید.
پرپنچی همچنین با اشاره به بیماران صعبالعلاج بهعنوان اولویت این کمیته تصریح کرد: اولویت کمیته امداد امام خمینی استان تهران به ترتیب بیماران صعبالعلاج، سبد معیشت، پوشاک، جهیزیه و در گام بعد مسکن است. ٢٠ هزار خانوار در حال حاضر مستجر و یکی از معضلات کلانشهرها تأمین مسکن باتوجه به افزایش قیمتهاست.
وی با اشاره به تمهیدات کمیته امداد در این زمینه گفت: ٣۵٢ واحد در منطقه پیشوا خریداری شده و با خرید ۵۵ واحد در دیگر شهرستانها در مجموع ۴٠٧ مجتمع برای نیازمندان تأمین شده است.
وی همچنین با اشاره به ٢٣٧ مورد کمک به احداث مسکن و ١۵١١ تعمیر آن ، اضافه کرد: امسال نیز در صورت تحویل زمین در منطقه پاکدشت و شهریار با همکاری سپاه پاسداران آمادگی احداث هزار و ٢٠٠ واحد وجود خواهد داشت.
ضرورت مشارکت خیرین در تأمین مسکن و پناهگاه برای نیازمندان
پرپنچی در ادامه با تاکید بر ضرورت مشارکت خیرین در بحث تأمین مسکن اظهار داشت: در حال حاضر مجمتع مسکونی در تهران زیر ۴٠٠ میلیون تومان نبوده و با رشد قیمتها، یکی از مشکلات اساسی جهت حمایت از محرومان تأمین پناهگاه و مسکن است. اکنون ٣٠۵ واحد با یکی از خیرین در دست احداث و این مهم باید ترویج و فرهنگسازی شود. نیازمندان همچنین در صورت عدم تمکن مالی برای پرداخت ۴٠ میلیون مبلغ مربوطه برای دریافت مسکن با ارائه وام و واریز ٢٠ میلیون تومانی مددجویان حمایت میشوند.
وی با اشاره به آمار ٢ تا ٣ هزار نفری مراجعات برای دریافت حمایت از این سازمان گفت: هدف اصلی کمیته امداد امام خمینی بهمنظور حمایت از نیازمندان و محرومان توانمندسازی است. در گام نخست با ارائه وام و کمک خیرین و در گامهای بعد با تکیه بر ارتقای توانمندی و آموزش حمایت خواهند شد. نزدیک به ٣٠٠ خانواده نیازمند زندانی نیز در حال حاضر معرفی و تحت حمایت و پوشش قرار میگیرند.
ایجاد صندوق ضمانت برای حمایت از زنان سرپرست خانوار
مدیرکل کمیته امداد استان تهران عنوان کرد: در راستای حمایت از نیازمندان همچنین برای برخی از زنان سرپرست خانوار یک "صندوق ضمانت" راهاندازی و کمیته امداد به عنوان ضامن در دریافت وام ۱۰ میلیون تومان برای کارگشایی اقدام میکند.
پرپنچی در خصوص صدقات جمعآوری شده در این استان نیز یادآور شد: در حوزه مشارکتهای مردمی در سال گذشته حدودا ۶۰۰ میلیارد تومان جمعآوری و ۲۱۷ میلیارد تومان به حساب کودکان طی یک سال گذشته واریز شد. صدقههای صندوقی ۵۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و ۶۲ میلیون و ۳۵۰ میلیون تومان نیز ذکوات برآورد شد. ۲۵۴ میلیارد ۸۸۰ میلیون تومان هم در حوزه خدماتدهی مبتنی بر نیاز و در مجموع باید گفت، در سال گذشته حدودا ۶۰۰ میلیارد تومان از طریق کمکهای مردمی جمعآوری شد.
وی با اشاره به ۱۲ کانون فرهنگی فعال یادآور شد: سال گذشته ۱۵ هزار و ۴۰۳ خانوار تحت حمایت واقع شده و ۲۲۳۳ مورد وام اشتغال داده شد. همچنین ۲۷۲۳ مورد نیز از همافزایی بانکی استفاده شد.
به گفته پرپنچی، برای ۲۳۸۳ مورد نیز کاریابی انجام و به ۷۰۷۷ مورد آموزش داده شد. همچنین ۱۴۰۹ مورد به همت راهبران شغلی، ایجاد اشتغال شد.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران خبرداد:
جمعآوری ١٠ میلیارد تومان زکات فطره در استان تهران
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۲۹
کد خبر:
84748799
تهران - ایرنا - مدیرکل کمیته امداد استان تهران از جمعآوری ١٠ میلیارد تومان زکات فطره در استان تهران در سال ١۴٠١ خبر داد و گفت: ۶٠٠ میلیارد تومان نیز مجموع صدقات تجمیعی این کمیته در قالب کمک خیرین، ذکات، طرح اکرام و محسنین در سال ١۴٠٠ بود.
نظر شما