"درک شوله" یکی از مشاوران وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه در مصاحبه با نشریه «نشنال» مدعی شد که آمریکا پیشنهادهای مشخصی به ایران ارائه داده است.
این مقام آمریکایی مدعی شد: "اینک توپ در زمین ایران است."
این دیپلمات آمریکایی با تاکید بر جدا بودن موضوع سپاه پاسداران ایران از مذاکرات احیای برجام گفت: همانطور که به طور واضح گفتهایم این موضوع را جداگانه میدانیم.
این مقام آمریکایی در راستای سیاست های همیشگی آمریکا مبنی بر دیپلماسی توام با فشار و تهدید مدعی شد که در صورت لزوم آمریکا از این مذاکرات خارج خواهد شد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در تداوم سیاست هراس آمریکا از پیشرفت های برنامه هسته ای ایران در چارچوب برجام و پی خروج آمریکا از این توافق بین المللی مدعی شد: هدف ما ثابت است و آنهم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است.
وی در حالیکه مذاکرات وین در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن برای به نتیجه رسیدن است، ادعا کرد: ما معتقدیم که مسیر خوبی برای بازگشت به برجام پیش رو داریم اما ایران تاکنون پاسخ نداده است.
پیش از این، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در خصوص سفر انریکه مورا معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین به ایران گفت: ما ارتباط نزدیکی با انریکه مورا هماهنگ کننده اتحادیه اروپا داریم. او همچنان به انتقال پیام ها میان ایران و آمریکا ادامه می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: ما از تلاش های او برای به پایان رساندن موفق این مذاکرات حمایت می کنیم و امیدواریم بتوانیم این مذاکرات را به سرعت به نتیجه برسانیم.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در حالیکه مذاکرات وین در انتظار تصمیمات سیاسی واشنگتن است، در همین حال مدعی شد: اگر ایرانی ها با حسن نیت به این مذاکرات ادامه دهند تا ما بتوانیم پیشرفت قابل توجهی که در طول ماه ها دیپلماسی سخت بدست آمده است را ادامه دهیم، اطمینان داریم می توانیم مذاکرات را به نتیجه و پایان برسانیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: تا زمانی که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در راستای منافع آمریکا باشد، به این تلاش ادامه خواهیم داد.
علی باقری، معاون سیاسی وزارت مورخارجه کشورمان ظهر امروز چهارشنبه با انریکه مورا، مسئول هماهنگ کننده برجام دیدار و گفتوگو کرد.
انریکه مورا، مسئول هماهنگ کننده برجام در صفحه توییتر خود درباره سفر خود به تهران نوشته بود: دوباره به تهران میروم تا با علی باقریکنی و دیگر مقامات درباره مذاکرات وین و دیگر مسائل دیدار کنم. کار در زمینه حل کردن اختلافات باقی مانده در این مذاکرات ادامه دارد.
این برای دومین بار از زمان تنفس در مذاکرات وین است که مورا راهی تهران میشود. انتظار میرود که او با ارائه پیشنهادهای منطقی که نگرانیهای مشروع ایران را تامین کند به دیدار مقامهای کشور برود.
به گزارش ایرنا، آمریکا اخیرا بدون اشاره به زیاده خواهی های خود مدعی است: اگر ایران خواهان لغو تحریمها فراتر از توافق هستهای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانیهای آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرده است: اگر ایران می خواهد لغو تحریم ها فراتر از برجام باشد، باید به نگرانی های ما نیز که فراتر از برجام است، رسیدگی کند. اگر آنها نمی خواهند از این مذاکرات برای حل سایر مسایل دوجانبه استفاده کنند، ما اطمینان داریم که می توانیم به سرعت به یک درک مشترک در خصوص برجام برسیم و اجرایی کردن آن را آغاز کنیم. ایران باید تصمیم بگیرد.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
نظر شما