به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سیدحسن موسوی فرد در نشست تخصصی جهاد تبیین با موضوع "تحلیل مسائل اقتصادی دولت" افزود:به دلیل عدم رعایت قیمت واقعی کالای مصرف شده در کشور ما همراه با اسراف است و باید الگوی مصرف نیز اصلاح شود.
وی ادامه داد: برهمین اساس به جای آنکه یارانه به صورت ارزی به وارد کنندگان کالا، پرداخت شود باید به صورت ریالی به خود مردم داده شود به همین دلیل دولت میخواهد با ارائه قیمتهای جدید و پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز به صورت ریالی به مردم، در نهایت قیمت کالاهای اساسی در مسیر زنجیره تولید تا مصرف اصلاح شود.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن با بیان اینکه در حال حاضر کشور دچار کمبود نیست و کالا به اندازه کافی در کشور وجود دارد گفت: تصمیم قطعی دولت این است تا با اصلاح نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی که ناعادلانه، فسادزا و تورم زا است مقابله کند و با پرداخت یارانه به خود مردم باعث ایجاد عدالت شود.
او افزود: اجرای این طرح تورم زا است و با پرداخت یارانه، قیمتها بالا میرود و زمانی آثار این طرح مشخص میشود که تورم کنترل شده و مردم بتوانند به صورت راحت تری کالای خود را دریافت کنند و این مسئله نیاز به صبر و تامل از سوی مردم دارد.
موسوی فرد با اشاره به اینکه دولت هم زمان در حال اجرای سه طرح است که لزوما با یکدیگر ارتباطی ندارند اظهار کرد: مشکل این است که این سه طرح بدون هیچ شباهتی با هم در یک دوره زمانی مشترک قرار است اجرا شود و به واسطه عدم اطلاع رسانی شفاف، باعث ایجاد نگرانی هایی در میان برخی از مردم شده است.
وی به شیوه اصلاح پرداخت یارانه نان نیز اشاره کرد و افزود: اکنون دولت برای پائین نگه داشتن قیمت نان در حال ارائه یارانه به آرد است و بر همین اساس دولت گندم را حدود پنجهزار تومان از کشاورز می خرید وسپس آن را با قیمت زیر هزار تومان در اختیار نانوا قرار میداد ولی اکنون قرار است تا یارانه نان مردم، در یک حساب اعتباری قرار گرفته و افراد با خرید نان خود همان قیمت قدیم را پرداخت کنند ولی، تفاوت قیمت با ایجاد فرایندی به حساب نانوا واریز شود.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گفت: در گذشته برخی از کارخانهها به جای اینکه آرد تولیدی خود را در اختیار نانواها قرار دهند به واسطه عدم نظارت صحیح، آرد تولید شده به جای نانوایی به صنایع داده میشد.
او افزود:اصلاح شیوه پرداخت یارانه نان باعث میشود تا با حذف فساد در زنجیره، این آرد به نان مردم تبدیل شود و این در حالی است که در ۲ سال اخیر با چالش تولید گندم به خاطر خشکسالی و کاهش نصف تولید گندم، در کشور رو به رو شده ایم.
موسوی فرد اظهار کرد: قیمت محصولات اساسی به خاطر وقوع جنگ در اوکراین افزایش یافته است و برخی از کشورها، در حال ذخیره کردن گندم برای خود هستند و این در حالی است که کشور ماو برای مصرف داخلی سه هزار دلار گندم وارد کرده ایم تا با کمبودی دچار نشویم.
وی تصمیم دولت در مورد نان را منطقی دانست و اعلام کرد: دولت نمیخواهد به قیمت نان دست بزند در عین حال باید جلوی فساد و خروج آرد از زنجیره تولید نان گرفته شود.
نظر شما