به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای سازمان ملل، «کو دونگیو» مدیر کل سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد با دعوت از اعضای گروه هفت برای بررسی پیامدهای درگیری در اروپای شرقی بر امنیت غذایی جهان گفت: ما باید به دقت راههای جبران کمبودهای احتمالی در آینده را شناسایی کنیم و با هدف حمایت از رشد بهرهوری پایدار در صورت امکان همکاری کنیم.
ناامنی غذایی از مشکلاتی است که همچنان رو به افزایش است. نزدیک به ۱۹۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ از کمبود غذا رنج میبردند و به کمک فوری نیاز داشتند. رقمی که نشان دهنده افزایش حدود ۴۰ میلیون نفری نسبت به سال ۲۰۲۰ است.
در این گزارش آمده است: بلاتکلیفی پیرامون درگیری بین روسیه و اوکراین به عنوان بازیگران اصلی بازارهای جهانی کالاهای اساسی موجب افزایش قیمتها به ویژه بهای گندم، ذرت، دانههای روغنی و همچنین کودها شده است.
به این افزایشهای ناشی از جنگ، قیمتهای بالای ناشی از تقاضای شدید و هزینههای بالای عرضه در نتیجه همهگیری کووید-۱۹ را نیز باید اضافه کرد.
فائو در مارس گذشته هشدار داد که شاخص قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۰ رسیده است. روسیه و اوکراین در کنار هم ۳۰ درصد از تولید جهانی گندم را پوشش میدهند و بنابراین شرایط این انبارهای غله اروپا به عنوان طرفین اصلی درگیر در جنگ، چرایی افزایش ۳۴ درصدی سالانه شاخص قیمت فائو در ماه مارس را توضیح میدهد. قیمت غلات در این بازه زمانی، ۱۷.۱ درصد و قیمت روغنهای گیاهی ۲۳.۳ درصد افزایش یافت.
روسیه و بلاروس نیز تقریبا نیمی از صادرات پتاس را به خود اختصاص میدهند که جزء ضروری کودهای نیتروژنی است. روسیه ۲۰ درصد آمونیاک و اوره مورد استفاده در کشاورزی جهان را تولید میکند. قدرت اوراسیا تا کنون به صادرات غلات ادامه داده است، اما تحریمها، روند پرداختها را پیچیده کرده و بر عدم اطمینان عرضه افزوده است.
برخی از کشورهایی که به شدت به واردات گندم متکی هستند عبارتند از مصر و ترکیه و همچنین شماری کشورهای آفریقایی مانند کنگو، اریتره، ماداگاسکار، نامیبیا، سومالی و تانزانیا.
همچنین از جمله کشورهایی که به شدت به کودهای وارداتی از روسیه وابسته هستند، صادرکنندگان عمده غلات و کالاهای با ارزش مانند آرژانتین، بنگلادش و برزیل هستند.
نظر شما