به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن قاسمپور روز شنبه به مناسبت روز جهانی پرندگان مهاجر تشریح کرد: استان اردبیل به خصوص شهرهای شمالی مانند پارسآباد و اصلاندوز در مسیر مهاجرت پرندگان قرار دارد و تعداد زیادی از گونههای مختلف پرنده در تالابها، آببندها، شالیزارها، حاشیه رودخانه ها و مزارع برای استراحت و زمستان گذرانی فرود میآیند.
وی افزود: غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید کوچک و بزرگ، زنگوله بال، خوتکا، پلیکان خاکستری، قوی فریاد کش، اردک تاجدار، اردک سرسبز، اردک اردهای، اردک سر حنایی، کفچه نوک، کشیم کوچک، چنگر، باکلان کوچک و باکلان بزرگ از جمله پرندگان مهاجر استان اردبیل هستند.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: از این رو سال گذشته حضور بیش از ۳۵ هزار پرنده مهاجر در قالب بیش از ۹۵ گونه مختلف به ثبت رسید که برای زمستانگذرانی به تالاب های استان مهاجرت کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه اردبیل ۱۸ سایت سرشماری پرندگان دارد، اظهار کرد: بیشترین جمعیت پرندگان شمارش شده به سایتهای میل مغان، تپراق کندی و شورابیل اختصاص دارد.
قاسمپور یادآور شد: پایش و سرشماری پرندگان مهاجر سالانه در تالابهای استان اردبیل به منظور برآورد جمعیت و تنوع گونهها، مقایسه جمعیت و تنوع پرندگان موجود در هر یک از مناطق تالابی، توصیف تغییرات حاصله در اندازه جمعیت و پراکنش جمعیتهای پرندگان مهاجر آبی در راستای مدیریت بهینه و حفاظت از پرندگان مهاجر و ارزیابی اهمیت هر یک از سایتها سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی صورت انجام میشود.
وی در ادامه از عموم شهروندان و دوستداران حیات وحش خواست تا موارد مرتبط با شکار و صید غیرمجاز یا سایر تخلفات زیست محیطی را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
روز جهانی پرندگان مهاجر در سال ۲۰۰۶ با هدف ارتقای آگاهی در خصوص اهمیت حفاظت از پرندگان مهاجر و زیستگاههای آنها، تهدیداتی که این پرندگان با آن مواجهند، ارزش اکولوژیک پرندگان مهاجر و نیاز به همکارهای بینالمللی برای حفاظت از این گونهها توسط دبیرخانه توافقنامه پرندگان آبزی آفریقایی- اوراسیایی با همکاری کنوانسیون گونههای مهاجر وحشی نامگذاری شد.
نظر شما