به گزارش ایرنا به نقل از بیانیه دفتر رسانهای قیس الخزعلی، دو طرف در این دیدار آخرین تحولات صحنه سیاسی عراق را بررسی و درباره راهکارهای برداشتن موانع تشکیل دولت و بحرانهای به وجود آمده از این معضل، رایزنی کردند.
دو طرف همچنین بر ضرورت اقدامات بیشتر برای رسیدن به راه حلهای سیاسی حکیمانه تاکید کردند؛ راه حلهایی که مانع از افتادن اوضاع عراق به وضعیت ضعف و خطر شود.
نوری المالکی به عنوان یکی از رهبران سیاسی ائتلاف چارچوب هماهنگی در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود در روزهای آخر ماه مبارک رمضان گفت که ائتلاف چارچوب هماهنگی دیگر یک سوم تعیین کننده نیست بلکه درصدد تشکیل فراکسیونی متشکل از اکثریت نصف به علاوه یک نمایندگان پارلمان است تا دولت جدید را تشکیل دهد و کشور را از بن بست خارج کند.
این اظهارات المالکی در حالی عنوان شده است که بعضی گزارشها از انشقاق در صفوف برخی از جریانهای اصلی تشکیل دهنده ائتلاف سه جانبه «صدر، بارزانی، الحلبوسی» و پیوستن آنها به صفوف ائتلاف چارچوب هماهنگی خبر دادهاند، امری که اگر صحت داشته باشد، ادعای المالکی در خصوص احتمال تشکیل دولت توسط ائتلاف چارچوب هماهنگی را نباید دور از انتظار دانست.
ائتلاف چارچوب هماهنگی بارها تشکیل دولت جدید را مشروط به مشارکت جریان صدر و تاکید کرده است که بدون مشارکت جریان صدر (به عنوان بخشی از جریانهای سیاسی شیعه) دولت آتی را تشکیل نخواهد داد.
به تازگی چارچوب هماهنگی شیعی عراق طرحی ۹بندی با ۹ راهکار عملیاتیتر برای خروج از بنبست سیاسی در این کشور ارائه داد؛ طرحی که یکی از بندهای آن تعیین نخست وزیر مورد توافق طرفها این بار از گذرگاه نمایندگان مستقل است.
نظر شما