کتایون درخشنده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین مورد از تماس های شهروندان با این سامانه مربوط به دریافت مشاوره در خصوص نحوه صحیح مصرف دارو و یا اطلاعات دارویی است.
وی اظهار داشت: سال گذشته نیز بیش از پنج هزار نفر برای مشاوره و یا کسب اطلاعات دارویی با سامانه تلفنی ۱۹۰ استان همدان تماس برقرار کردند.
به گفته وی، مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم در محل دانشکده دارو سازی همدان و در قالب سه شیفت چهار ساعته از ساعت هشت صبح، پاسخگوی سئوالات مردم در حوزه های بهداشتی، دارویی، انتقادات و پیشنهادات مربوط به فعالیت نهادهای مرتبط با وزارت بهداشت در این استان است.
وی خاطرنشان کرد: برای تامین خواست و ارائه اطلاعات دقیق به تماس گیرندگان، یک کارشناس داروساز، یک متخصص دارو ساز بالینی و دارو ساز به عنوان مشاور علمی در هر شیفت کاری این مرکز برای پاسخگویی به شهروندان حضور دارند.
رییس دانشکده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: متخصص دارو ساز بالینی یا همان سرپرست گروه در مواقع مورد نیاز با دادن مشاوره های علمی به کارشناس پاسخگوی مرکز، زمینه ارائه اطلاعات دقیق تر به تماس گیرندگان را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: کارشناسان این مرکز همواره پاسخگوی سئوالات شهروندان در حوزه های مصرف دارو، عوارض ناخواسته از مصرف داروها، نحوه مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی، مقدار مصرف، احتیاط و منع مصرفها، تداخلات اثر دارو با هم یا موادغذایی و نتایج آزمایش هایی که بیمار است.
رییس دانشکده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: ارائه اطلاعات و بیان مشاوره در زمینه سم شناسی و مسمویت ها شامل اقدامات اولیه مواجهه با مسمومیت های ناشی از دارو، مواد شیمیایی، شوینده های خانگی، گازهای سمی، گزش حیوانات سمی، گیاهان سمی، سوءمصرف مواد مخدر و محرک از دیگر کارکردهای تخصصی این مرکز است.
درخشنده اظهار داشت: استقرار و فعالیت این مراکز در دانشکده های دارو سازی با هدف بهره گیری از حضور متخصصان حوزه دارو، افزایش کیفی کار برای ارائه اطلاعات و مشاوره و همچنین آموزش و پرورش دانشجویان رشته داروسازی برای ارائه خدمات بهینه بعد از دوران دانش آموختگی انجام شده است.
مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشکده دارو سازی خرداد سال ۱۳۹۸ در دانشکده دارو سازی همدان راه اندازی شده است.
نظر شما