از زمان پیدایش و اعلام پاندمی کرونا در دنیا و همهگیری آن در ایران بیش از دو سال میگذرد، در این مدت بر اساس آمارهای رسمی حدود ۵۲۰ میلیون نفر در دنیا به این ویروس مبتلا و بیش از ۶ میلیون نفر بر اثر آن جان باختند. در ایران نیز بیش از هفت میلیون نفر مبتلا و بیش از ۱۴۱ هزار فوتی ناشی از کرونا ثبت شده است.
سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع سویه جدیدی به نام «XE» هشدار داد و اعلام کرد: این سویه مسریتر از دیگر سویههای ویروس کرونا است چون ترکیبی جهشیافته از دو زیرسویه BA.۱(سویه اصلی امیکرون) و BA.۲ است که قدرت انتقال آن ۱۰ برابر بیشتر از سویه امیکرون پنهانکار یا BA.۲ است.
سازمان بهداشت جهانی گفته است زیرسویههای جدید به دلیل جهشپذیری بالا به سختی در دسترس هستند و به همین دلیل مطالعه روی آنها دشوار شده است. زیرسویههای جدید سرعت ابتلای بالاتری دارند ولی هنوز مطالعات میزان کشندگی آنها را تعیین نکرده است. در این راستا بسیاری از کارشناسان و متخصصان امر معتقدند که فعلا برای برداشتن ماسک زود است و مردم باید همچنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی اقدام کنند.
حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در حاشیه برگزاری جلسه کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با بیان اینکه گزارش سویههای جدید در برخی کشورها نگرانکننده است، گفت: نگرانیهایی ایجاد شده مبنی بر اینکه ممکن است در آینده دوباره با موجهایی از ویروس کرونا مواجه باشیم.
وی اظهار داشت: مردم دچار عادیانگاری شدهاند و با این تصور که آمار کرونا کاهش یافته و به پایان کرونا رسیدهایم، در اماکن عمومی، فضاهای سربسته، وسایل نقلیه عمومی، همایشها، کنسرتها و خیابانها، ماسکهای خود را برداشته اند، با جدیت تاکید می کنم که کرونا به پایان نرسیده و شیوه نامههای بهداشتی باید همچنان رعایت شود.
جماعتی درباره استفاده از ماسک و رعایت شیوهنامههای بهداشتی، افزود: با توجه به اینکه گزارشهایی از بعضی کشورها مانند کشورهای آفریقایی و آمریکا برای بروز سویه های جدید B.۱.۱.۷ از COVID-۱۹ در این کشورها و همچنین بروز دوباره سویه های ترکیبی دلتا و اومیکرون در برخی کشورهای خاورمیانه وجود دارد، نگرانی هایی ایجاد شده مبنی براینکه ممکن است در آینده دوباره با موج هایی از ویروس کرونا مواجه باشیم؛ بنابراین توصیه کمیته علمی بر این است که پروتکلها و شیوهنامههای بهداشتی حتما رعایت شود، به خصوص توسط گروه های پرخطر.
جماعتی گفت: توصیه دیگر ما این است که گروههای پرخطر مانند سالمندان، افراد یا بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، لازم است دُز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند.
در همین حال مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بازگشت به شرایط عادی زندگی قبل از همه گیری کرونا را مرهون پوشش وسیع واکسیناسیون در دولت سیزدهم دانست و گفت: رفع محدودیتهای کرونایی و بازگشایی مدارس و دانشگاهها نشان میدهد که وضعیت کرونا در کشور آرام است.
وی ادامه داد :خبری از سویه های مختلف کرونا که در اکثر کشورها شایع شده در ایران نیست و وضعیت ما نسبت به کشورهای دیگر از لحاظ این بیماری آرام است.
به گفته وی با توجه به اینکه بیماری کرونا در کشور تحت کنترل است اما هنوز تمام نشده و رعایت شیوه نامه های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک در فضاهای سر بسته ضرورت دارد.
نکته مهم این است که کرونا تمام نشده و خطر آن هنوز وجود دارد و با هر ترفندی ممکن است موج جدیدی به وجود آید، به همین علت توصیه میشود در اماکن عمومی که احتمال خطر وجود دارد، بهتر است ماسک بزنیم اما توصیه عام که همه افراد و همه جا ماسک بزنند مثل گذشته وجود ندارد.
بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، اکنون (هفته آخر اردیبهشت ۱۴۰۱) هیچ شهرستانی در کشور در وضعیت قرمز یا نارنجی کرونایی قرار ندارد. ۲۵۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۸۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. اما میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یافته از جمله اینکه میزان استفاده از ماسک در بین شاغلان و خدمت گیرندگان در اماکن عمومی به ۴۸.۲۹ درصد رسیده است. بیشترین آن در استان هرمزگان با ۷۳.۳۸ درصد و کمترین میزان در استان قم با ۳۷.۶۰ درصد بوده است.
تازه ترین آمار از شرایط کرونایی کشور/ فوت ۸ بیمار دیگر
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۲۳۲ نفر رسید و ۳۸۳ بیمار جدید نیز در کشور شناسایی شد.
از دیروز تا امروز ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۶۵ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۴۳۴ نفر رسید. تا کنون ۷ میلیون ۲۲ هزار و ۹۱۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۵۱ میلیون و ۸۰۸ هزار و ۴۴۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۵۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۸۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
تا کنون ۶۴ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۷۳۶ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۵۰۸ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۲۱۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۴۶۰ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۴۰ هزار و ۳۵۵ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
آخرین اخبار از وضعیت کرونا در استان ها
هرمزگان
در ۲۴ ساعت گذشته هیچ بیماری با تشخیص قطعی کرونا در مراکز درمانی استان بستری نشده و در حال حاضر تنها ۴ بیمار در بیمارستان های استان با تشخیص قطعی کرونا بستری هستند. اکنون دو بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که حال یک نفر از آنها با تست کرونای مثبت وخیم گزارش شده است.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، این شمار روز بدون فوتی کووید ۱۹ برای هرمزگان ثبت نشده بود و کمترین شمار مربوط به دیماه پارسال با ۶ مورد فوتی بود.ثبت ۲۱ روز بدون فوتی کرونا برای استان در اردیبهشت ماه امسال که با انجام گسترده واکسیناسیون و مشارکت مردم، آمار فوتی ها بسیار کاهش یافته و از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون تنها چهار مورد فوتی ناشی از این ویروس مرگبار در هرمزگان ثبت شده است.
تاکنون سه میلیون و ۴۷۹ هزار و ۴۰۰ دز واکسن کرونا در این استان تزریق شده است.
فارس
از مجموع ۳۶ شهرستان استان فارس، ۱۵ شهرستان از جمله شیراز در وضعیت آبی رنگ بندی کرونایی قرار دارند. علاوه بر شیراز چهار شهرستان مرودشت، لامرد، زرین دشت، سپیدان، کازرون، قیر و کارزین، کوار، لامرد، جهرم، استهبان، نی ریز، داراب، فسا و فیروزآباد هم در وضعیت آبی قرار دارند. سایر شهرستانهای فارس در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهرستان دارای وضعیت قرمز و نارنجی در استان نداریم.
تاکنون در این استان ۹ میلیون و ۶۶ هزار و ۱۸۳ دُز واکسن به افراد بالای ۱۲ سال تزریق شده گفت: از این تعداد ۹۵ درصد مربوط به دُز اول، ۹۰ درصد مربوط به دُز دوم و ۵۶ درصد مربوط به دُز سوم است.
خوزستان
در شبانه گذشته ۷۶ بیمار کرونایی در بیمارستان های خوزستان بستری شدن که ۹ بیمار کرونایی ترخیص شدند. در این بازه زمانی یک نفر از هم استانی های عزیزمان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.در حال حاضر ۳۱ بیمار کرونایی در بخش های ویژه بیمارستان های استان بستری هستند.
بر اساس آخرین رنگ بندی کرونایی ۱۰ شهرستان خوزستان در وضعیت زرد و ۱۷ شهرستان آبی کرونایی هستند. تاکنون بیش از هفت میلیون و ۲۵۰ هزار دُز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده است.
چهارمحال و بختیاری
در شبانهروز گذشته در بخش بستری، بیماری در این استان شناسایی نشده و شمار بیماران بستری در بخشهای کرونا در استان به کمترین حد خود رسیده است.
در بخش سرپایی ۶ بیمار طی ۲۴ ساعت گذشته در استان شناسایی شد که تحت درمان قرار گرفتند. هشت بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند، از این تعداد حال عمومی ۲ بیمار وخیم گزارش شده و در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارند. در شبانهروز گذشته موردی از فوت ناشی از کرونا در استان ثبت نشده است،وتاکنون فوتیهای این ویروس در استان کماکان یک هزار و ۸۴۹ نفر است.
همدان
آمار روزانه مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در این استان برای دهمین روز متوالی صفر است. متوفیان کرونا در استان همدان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۳۳۹ نفر رسیده است. همچنین با شناسایی ۲۳ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا، شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۱۴۶ نفر رسید. تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای استان با علائم تنفسی مشکوک و قطعی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۴۷۸ مورد بوده است.
تاکنون سه میلیون و ۱۸۳ هزار و ۹۷۱ دُز واکسن کرونا (نوبت اول، دوم و یادآور) برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.
اردبیل
در ادامه روند نزولی شیوع کرونا، روزهای بدون فوتی کرونا در استان اردبیل برای چهل و یکمین بار طی سال جاری ادامه یافت. با صفر شدن دوباره فوت مبتلایان، مجموع جانباختگان ۶ موج شیوع کرونا در استان اردبیل در مدت ۲۶ ماه گذشته در رقم ۲ هزار و ۸۰۲ نفر باقی ماند.
شمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در استان اردبیل طی ۲۴ ساعت گذشته را هشت نفر و آمار مبتلایان بستری همزمان کووید.۱۹ در این استان را ۲۰ نفر است.
طی شبانهروز گذشته به هفت نفر و تعداد افراد ترخیص شده بستری در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان نیز به یک نفر رسید.هماکنون شهرستان اردبیل، مشگینشهر، پارسآباد، گرمی و خلخال در وضعیت آبی و شهرستانهای نیر، نمین، اصلاندوز، بیلهسوار، کوثر و سرعین در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
۲ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۸۱۳ دُز واکسن نوبت اول، دوم و سوم در استان اردبیل، نرخ تزریق نوبت اول واکسن کرونا در این استان را ۱۰۰ درصد جمعیت هدف معادل ۹۶۷ هزار و ۹۹۵ دُز تزریق شده است.
سیستان و بلوچستان
با ابتلای سه نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۶۹هزار و ۶۲۳ نفر رسیده است. در شبانهروز گذشته تنها یک مورد فوتی ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش شده است. هماینک ۲۷ بیمار حاد تنفسی و یک فرد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.
ایلام
چهار ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان ایلام بستری شدند و تعداد بستری های استان از ۱۵ نفر به ۱۲ نفر کاهش یافت. طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونا ثبت نشده و هم اکنون مجموع قربانیان استان هزار و ۲۵۱ نفر است.در شبانه روز گذشته پنج ابتلای جدید کرونا شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۷۹ هزار و ۵۶۳ نفر افزایش یافت.
مجموع بهبودیافتگان استان ایلام نیز ۷۸ هزار و ۱۸۷ نفر است. ایلام در وضعیت آبی و سایر شهرستان های استان در وضعیت زرد قرار دارند. شهرستان ایلام با ۳۰ هزار و ۹۴۳ ابتلا و سیروان با ۴۵۳ ابتلا از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیشترین و کمترین تعداد ابتلا را داشته اند.
لرستان
هیچ مورد مرگ و میری طی ۲۴ ساعت گذشته به دلیل کرونا در استان لرستان ثبت نشده و شمار روزهای متوالی، بدون مرگ بیماران کووید ۱۹ به پنج روز رسیده است.
هم اکنون ۶۰ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند. شمار جانباختگان این ویروس در لرستان همچنان ۲ هزار و ۸۴۲ نفر است ، ۱۹مبتلای جدید به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان نیز به ۲۱۸ هزار و ۲۰۸ نفر رسید.
سه میلیون و ۶۱۴ هزار و ۸۶۴ دُز واکسن کرونا تاکنون تحویل استان و سه میلیون و ۴۴ هزار و ۲۰۱ دُز آن تزریق شده است. درصد واکسیناسیون دُز سوم کرونا در لرستان پایین است و تاکنون ۳۵.۷ درصد از جمعیت هدف استان دُز سوم، حدود ۷۹.۳ درصد دُز دوم و ۸۹.۲ درصد دُز اول را تزریق کرده اند.
البرز
۱۰ روز گذشته هیچ گونه مورد فوتی کرونایی در استان البرز رخ نداده است و در این مدت آمار متوفیان کرونا روی عدد ۶ هزارو۸۳۳ نفر متوقف شد.۲۳ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان البرز بستری شدند و اکنون در مجموع ۸۸ بیمار تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
۸۷ هزارو۶۷۰ بیمار کووید۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده اند که ۸۰ هزارو۷۴۷ بیمار آنان بهبود یافته اند.
نظر شما