به گزارش ایرنا، رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پیام تسلیتی نوشت: مرحوم مغفور حضرت آیت الله سیدعبدالله فاطمی نیا از اساتید عرفان نظری بوده و محضر بزرگانی همچون علامه آیت الله طباطبایی، آیتالله العظمی بهجت، آیتالله العظمی بهاءالدینی و آیتالله العظمی محمدتقی آملی را درک کرده و از مفسران صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه و استاد علم اخلاق و علم رجال به شمار میرفت که در کنار سجایای اخلاقی فراوان و بهرهمندی از فیوضات معنوی و آموزههای عرفانی؛ در مسیر خدمت به مردم گامهای اساسی برداشت.
حجت الاسلام محمدحسین موسیپور افزود: یکی از ویژگیهای این عالم وارسته، همراهی وفادارانه با انقلاب اسلامی و امامین انقلاب و دفاع از آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی بود و سالهای طولانی عمر شریف و با برکت خود را صرف ترویج معارف حقه اسلام نموده و با عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در تربیت نفوس مستعده اهتمام وافر داشت.
حاصل زحمات زندگی معنوی آیت الله فاطمی نیا
حجت الاسلام مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم نوشت: زندگی معنوی این سالک الی الله سرشار از نورانیت، صفا و خدمت به دین و اخلاق و حاصل آن، تربیت جمع زیادی از جوانان پاک نهاد و فاضل بود که از سرچشمه فضائل علمی و اخلاقی ایشان بهرهمند شده اند.
یک نکته از هزاران
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه استاد فلسفه و حکمت نوشت: تسلط وی بر آیات و روایات و ادعیه و ادبیات عرب و تاریخ اسلام و زیست سلوکی علما و میراث تمدنی و عرفان و اخلاق بر رشد مخاطبان مؤثر بوده است.
وی افزود: علاقه مندان به اندیشه این دانشمند فرهیخته می توانند از سخنرانی های مکتوب وی از جمله «یک نکته از هزاران»، «نکتهها از گفتهها» و «شرح و تفسیر زیارت جامعۀ کبیره» استفاده کنند.
آیت الله فاطمینیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد.
از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکتهها از گفتهها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی می توان نام برد.
آیت الله فاطمی نیا پس از یک دوره بیماری طولانی بامداد امروز دعوت حق را لبیک گفت. مراسم وداع با پیکر این دانشمند فاضل و عارف با اخلاص امشب از ساعت ۲۱:۳۰ با حضور علاقه مندان و عاشقان این استاد اخلاق در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) برگزار میشود.
نظر شما