سعید موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شاخص کیفی هوا در ارومیه نیز با ۱۲۷ و در بوکان با شاخص ۱۰۶ ناسالم برای گروههای حساس نیز کیفیت هوا کاهش یافته و ناسالم اعلام میشود.
وی بابیان اینکه ذرات ۱۰ میکرون علت عمده آلایندگی هوای استان بوده است، ادامه داد: به علت اینکه منشا آلودگی پدیده گرد وغبار وارد شده از خارج از کشور بود اقدامات انجام شده شامل توصیههای لازم در زمینه رعایت موارد ایمنی، بهداشتی و سلامت است.
موسوی با اشاره به اینکه این شرایط تا پایان روز جاری ادامه دارد، افزود: کاهش فعالیتهای بدنی بیماران قلبی و ریوی مبتلا به آسم، به خصوص در فضای باز و خودداری از خروج غیرضروری از منزل نیز برای سالمندان و کودکان، لازم است جزو اولویت شهروندان ارومیه، سردشتی و بوکانی در روز جاری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای ایستگاههای سنجش کیفیت هوا در شهرستان های خوی، سلماس، بوکان، سردشت و ارومیه است، گفت: ارومیه دارای چهار ایستگاه است که هر کدام سالانه نیازمند هزار میلیارد ریال اعتبار برای نگهداری هستند.
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی یادآور شد: مشکلات ایستگاه ها، هزینه گزاف نگهداری و حتی فرسودگی بعضی از آنهاست که نیازمند توجه مسوولان برای اختصاص بودجه خاص برای نگهداری هستیم.
شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.
نظر شما