امیر محمد پورنجاتی روز دوشنبه در ستاد گرامیداشت چهلمین سالروز آزادی خرمشهر خراسان شمالی اظهار داشت: این برنامه ها توسط ۱۲۳ دستگاه اجرایی در استان تدارک دیده شده و در ۲ روز با عنوان های روز مقاومت و ایثار و دزفول و پایداری با محوریت تبیین اهداف و نتایج عملیات بیت المقدس و ترویج فرهنگ شهادت برنامه ریزی شده است.
وی به برگزاری باشکوه جشنهای ویژه سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر در حوزه های مختلف تاکید کرد و افزود: برگزاری مراسم صبحگاه مشترک نیروهای مسلح، سخنرانی فرماندهان نظامی در مصلای نماز جمعه، تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس، غبارروبی مزار شهدا، دیدار رزمندگان با نماینده ولی فقیه و ویژه برنامه سالروز آزادسازی خرمشهر را از مهمترین برنامه های این ایام است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان شمالی، سخنرانی فرماندهان حماسه آزادسازی خرمشهر در پایگاه های استان، دیدار و سرکشی از خانواده های شهدای عملیات بیت المقدس، برگزاری مسابقات ورزشی، فرهنگی، اجرای طرح مواسات و کمک های مومنانه، ویزیت رایگان در درمانگاه جوادالائمه بجنورد، اجرای بانگ مقاومت در سه نقطه از سطح استان و برگزاری یادواره شهدا در تمامی شهرستان های استان از جمله این برنامه ها است.
به گزارش ایرنا، عملیات آزادسازی خرمشهر از مهمترین حماسه های دفاع مقدس به شمار می رود به طوری که می توان آن را نقطه عطفی در تاریخ جنگ تحمیلی عنوان کرد. این پیروزی در پی عملیات بیت المقدس به وقوع پیوست و سبب بازپسگیری خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ خورشیدی شد.
این عملیات در۳۰ دقیقه بامداد ۱۰اردیبهشت ۱۳۶۱با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز شد و رزمندگان اسلام با عبور خود از رودخانه کارون و در سه مرحله عملیات، خرمشهر را پس از ۲۰ ماه اسارت آزاد کردند.
نیروهای ایرانی در این عملیات به دستاوردهای بزرگی دست یافتند که از آن جمله می توان به انهدام بیش از ۲ لشکر نیروی های عراقی، بازپس گیری حدود پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه، پادگان حمید و خارج کردن شهرهای اهواز- حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق، تامین مرز بین المللی (حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه) اشاره کرد. سرانجام پس از رشادت و دلاورمردی های فراوان ارتشیان و سپاهیان در ساعت ۲ بعدازظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، خرمشهر، آزاد شد و پرچم پرافتخار ایران برفراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی ایران، سوم خرداد را به عنوان روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» نامگذاری کرده است.
نظر شما