به گزارش ایرنا، «جاناتان اشورث» وزیر امور کار و بازنشستگی دولت در سایه (کارگر) انگلیس پیشبینی کرد که پانصد هزار کودک «در سال آینده به فقر مطلق کشیده خواهند شد».
وی به شبکه رادیویی «بی بی سی۴ » گفت: «ما با وضعیتی مواجه هستیم که ۲۵۰ هزار خانوار که بسیاری از آن ها مستمری بگیر هستند تهیدست خواهند شد. این درحالیست که وزرا به جای محافظت از مردم و خانواده ها در این مقطع بحرانی، در حال حرکت به سمت یک سونامی هستند.»
این مقام انگلیسی خواستار افزایش مالیات بر شرکتهای نفتی در انگلیس شد تا طبق برآورد صورت گرفته، میانگین قبوض انرژی مردم حدود یک سوم یا ۶۰۰ پوند در سال کاهش یابد.
دولت با این طرح مخالف است و میگوید که پیشنهاد یادشده مانع سرمایهگذاری در زیرساخت و انرژیهای تجدیدپذیر میشود. اما تعلل دولت صدای سایر اعضای حزب حاکم محافظه کار را هم بلند کرده و خواستار اجرای اشکال دیگری از طرحهای کمک به مردم هستند.
مایکل فابریکانت، نماینده کهنهکار حزب محافظهکار دیروز از ریشی سوناک وزیر دارایی خواست تا کمک هزینههای معیشتی به مردم را مطابق با تورم و افزایش قیمتها بیشتر کند.
بر اساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس دستمزدهای واقعی در این کشور ۱.۹ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته که بزرگترین کاهش از سال ۲۰۱۹ بشمار میرود. این نهاد انگلیسی قرار است فردا (چهارشنبه) شاخص تورم در ماه گذشته میلادی را اعلام کند.
اقتصاددانان پیش بینی میکنند که در نتیجه افزایش ۵۴ درصدی قیمت انرژی، نرخ تورم به ۹ درصد در ماه آوریل رسیده است.
قیمت مواد غذایی در انگلیس به دلیل تبعات برگزیت، بحران کرونا و شرایط ناشی از جنگ در اوکراین، طی ماههای اخیر تا ۶۰ درصد افزایش یافته است. مطالعات صورت گرفته نشان میدهد که در طول یک سال آینده از هر ۲۰ شهروند انگلیسی، یک نفر قادر به خرید مواد غذایی و پرداخت قبوض انرژی نخواهد بود.
دیروز رئیس بانک انگلیس در اظهارنظری تکان دهنده، نسبت به افزایش «آخرالزمانی» قیمتهای مواد غذایی هشدار داد و اعتراف کرد که بانک در مهار تورم بیسابقه در کشور ناتوان بوده است.
«اندرو بیلی» در نشستی با نمایندگان مجلس عوام انگلیس به انتقادات درباره عملکرد ضعیف بانک برای مقابله با تورم پاسخ داد و اوضاع نابسامان اقتصادی را گردن جنگ در اوکراین و همهگیری کرونا انداخت.
وی با بیان اینکه این دو تحول در زنجیره تامین کالا اخلال ایجاد کرد افزود: ما نمیتوانیم چیزهایی مانند جنگ را پیشبینی کنیم؛ این در اختیار هیچکس نیست. درهر صورت فکر نمیکنم که میتوانستیم کاری متفاوت انجام دهیم؛ ما نمیتوانستیم جنگ اوکراین را پیش بینی کنیم.
بیلی گفت که جنگ در اوکراین قیمت انرژی را که بزرگترین محرک تورم است افزایش داده است؛ این در حالیست که به گفته او اوجگیری کرونا در چین و قرنطینه در شانگهای بر زنجیره تامین مواد غذایی تاثیر منفی گذاشته است.
بانک مرکزی انگلیس دو هفته پیش با افزایش نرخ بهره به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته، در بیانیه ای خطر رکود اقتصادی را پیش بینی کرد و این در حالی است که تورم به بالاترین حد در ۴۰ سال گذشته رسیده است.
پیش بینی های اقتصادی حاکی از آن است به دلیل یک جهش دیگر در بهای انرژی، تا پایان سالجاری میلادی نرخ تورم به بالای ۱۰ درصد می رسد.
نظر شما