به گزارش روز سه شنبه تارنمای خبری " عربی ۲۱ " ، کمبود باران در سال جاری باعث کمبود شدید مناطق چرای دام شده و فعالیت کشاورزی و گسترش بیابان زایی را در این کشور غرب آفریقا که اقتصاد آن بر پایه دامداری است، تحت تاثیر قرار
داده است.
گزارش های بین المللی منتشره در رسانه های منطقه، تاکید دارند که این خشکسالی اکثریت جمعیت کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داده؛ البته دولت موریتانی طرحی را برای مقابله با آثار و پیامدهای آن آماده کرده است.
تعدادی از دامداران در موریتانی می گویند که دام های این کشور به دلیل خشکسالی و برنامه های ضعیف دولت برای نجات آنها به طور جدی در معرض تهدید قرار دارند.
موریتانی دارای یکی از بزرگترین منابع دامی در جهان عرب است که بیش از ۲۴ میلیون رأس دام شامل ۱.۴ میلیون شتر، ۱.۸ میلیون گاو و ۲۱ میلیون بز و گوسفند ر ا در برمی گیرد.
بر اساس داده های وزارت امور اقتصادی موریتانی ثروت دامی این کشور به طور مستمر با نرخ بیش از ۳.۵ درصد در سال در حال افزایش است.
یکی از دامداران به نام "محمد المختار ولد الشیخ" می گوید، ثروت دامی این کشور به دلیل خشکسالی و برنامه های ضعیف دولت در معرض تهدید جدی قرار دارد.
وی اضافه کرده که دولت حدود یک ماه پیش مقادیری علوفه برای کمک به صرفه جویی در این خصوص فراهم کرد، اما این مقادیر در مقایسه با حجم این ثروت که زیربنای اقتصاد کشور را تشکیل می دهد، کم است.
کارشناسان بر این باورند که خشکسالی کنونی بسیاری از روستاییان را به مهاجرت به شهرها در جستجوی فرصت های شغلی سوق داده است.
"سید احمد ولد محمدو"مدیر موسسه رشد و توسعه فرهنگ و رسانه نیز گفته که کمبود فرصت های شغلی و حجم ضعیف کمک های دولتی در روستاها و مناطق روستایی، بسیاری از ساکنان را به مهاجرت به نواکشوت پایتخت و شهرهای بزرگ
سوق داده است.
"ولد محمدو" توضیح داد که درد و رنج ساکنان روستاهای متکی بر دامپروری به دلیل بحران امنیتی موجود در پیرامون کشور مالی افزایش یافته و باعث شده است ساکنان این مناطق نتوانند برای جستجوی مراتع به این کشور بروند.
وی افزود: این وضعیت دولت را ملزم می کند تا برای حمایت از ساکنان این مناطق تلاش مضاعف کند و برای نجات دام های آنها که زیربنای اقتصاد کشور است تلاش کند.
۱۴۸۷
نظر شما