به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی روز سه شنبه در دیدار با ورزشکاران و پیشکسوتان ورزش پهلوانی و زورخانه ای سمنان در محل دفتر خود بیان کرد: مهمترین معیار ورزش پهلوانی و زورخانه ای اخلاق ، ادب ، گذشت ، جوانمردی و پایبندی به اعتقادات است.
وی تفزود: باید روزبهروز شاهد اشاعه فرهنگ پهلوانی که برگرفته از منشأ امام علی (ع) است در بین آحاد جامعه باشیم زیرا ورزش باستانی نماد مروت و جوانمردانی است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان ادامه داد: در ورزش زورخانه ای توجه به ارزشها و اعتقادات، احترام به بزرگان و ادب و جوانمردی و انساندوستی بهخوبی مشاهده میشود.
مطیعی با تأکید بر اینکه هرچقدر به ورزش پهلوانی بها داده شود و هزینه شود اسراف نیست، اظهار داشت: با گسترش و ترویج ورزش پهلوانی ورزشکاران با شخصیت و منش امام علی(ع) آشنا شده و ولایت مداری را در سرلوحه کار خود قرار خواهند داد.
وی اضافه کرد: باید به طریقی پیش برویم که پیشکسوتان این عرصه جوانان و نوجوانان را وارد این عرصه کرده و بتوانیم که جوانان را برای نسل های آینده آماده کنیم.
رئیس هیات ورزش پهلوانی و زورخانهای شهرستان سمنان نیز در این دیدار عنوان کرد: با ترویج ورزش پهلوانی میتوانیم گامهای مؤثری در ریشهکنی تهاجم فرهنگی در جامعه برداریم.
سلیمان دهرویه با اشاره به اینکه ۱۷ شوال سالروز پیروزی تاریخی حضرت علی(ع) و عمربن عبدود در جنگ خندق بود که منجر به پیروزی لشکر اسلام و لشکر کفر گردید به همین خاطر بمناسبت این روز در تقویم رسمی کشور هفته ترویج فرهنگ و زورخانه ای نامگذاری شده است .
وی افزود: با گسترش و ترویج فرهنگ پهلوانی و فرهنگسازی برای جذب نوجوانان و جوانان به این رشته ورزشی ورزشکاران با شخصیت و منش امام علی(ع) بیشازپیش آشنا خواهند شد.
رئیس هییت ورزش پهلوانی و زورخانه ای شهرستان سمنان گفت : در ورزشی که با نام علی (ع) شروع میشود ورزشکاران در مسیر ادب و جوانمردی قرارگرفته و اگر تأثیرات اخلاقی، ارزشی و تربیتی ورزش باستانی در جامعه بویژه در نسل جوان نهادینه شود تهاجمات فرهنگی ریشهکن خواهد شد.
دهرویه افزود: امام علی (ع) تنها با فتح خیبر اسوه و الگو نیست بلکه اخلاق، ادب، جوانمردی، ایثار و ازخودگذشتگی امام علی علیهالسلام است که این شخصیت گرانسنگ را بهعنوان چهرهای بیمثال معرفی کرده و به عبارتی قدرت در کنار اخلاق ورزشکار را به تکامل میرساند.
وی با بیان اینکه جامعه سالم دارای حرکت و پویایی است خاطرنشان کرد: داشتن جامعه سالم بدون ترویج ورزش در جامعه مهیا نشده و این امر در ورزش پهلوانی بهتر نمود پیدا میکند.
دهرویه با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ ورزش یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از بسیاری معضلات اجتماعی است گفت: با فراهم شدن بسترهای لازم برای ایجاد نشاط و شادی در جامعه میتوان اوقات مناسبی برای جوانان فراهم کرد.
رئیس هیئت ورزشی پهلوانی و زورخانهای شهرستان سمنان افزود: نام امام علی علیهالسلام تمام داشتههای زورخانهها بوده و این نوای مرشد است که برای نام علی (ع) ضرب میگیرد و به نماد مروت و جوانمردی ادای احترام میکند.
دهرویه با تأکید بر اینکه زورخانه دانشگاه انسان شدن و انسان ماندن است اظهار داشت: امروزه آنقدر حاشیهها و جنجالها در گوشه و کنار دنیا ورزش به چشم میخورد که دیگر نمیتوانیم آن چهره دلنشین و واقعی ورزش را مشاهده کنیم اما یکی از آن مکانهایی که بکر باقیمانده و ورزش میتواند به ماهیت وجودی خود افتخار کند گود زورخانه است.
وی یکی از مزیتها و ویژگیهای ورزش پهلوانی را احترام به پیشکسوتان و رعایت آداب اخلاقی و رفتاری آن عنوان کرد./
نظر شما