به گزارش ایرنا، نهادهای حمایتی که اقدامات نوعدوستانه آنها وابسته به میزان مشارکت های مردمی است خود بهترین معیار برای سنجش میزان همیاری و مسوولیت اجتماعی در جامعه هستند، مردم در موقعیتهای مختلف به صورت خودجوش در برنامه های کمکرسانی و انجام امور خیر در زمینه های مختلف عملکرد درخشانی از خود نشان داده اند.
بطوریکه مردم در هر حادثه ناگوار و تهدید با حضور همدلانه و ایثارگرانه به دور از قشر بندی اجتماعی و سیاسی مشارکت داشته اند و رسانهها نیز بارها صحنه های زیبایی از این حس زیبای نوعدوستی را به نمایش گذاشتهاند، کمک به همنوعان در آیین ایرانی - اسلامی همواره یکی از سنت های نیک بوده است که ریشه در فرهنگ غنی مردمان این سرزمین دارد.
در سال های اخیر مصداق های فراوانی بر این جنبه زیبا از مشارکت های مردمی نشان داد، از آن جمله مشارکت آحاد مردم و انسجام در رسیدگی به نیازمندان، کمک های مردمی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی اعم از سیل و زلزله و در ۲ سال اخیر زندگی همراه با کرونا، کمک های مومنانه به افراد آسیب دیده از بیماری کرونا مجموعه ای زیبایی از مشارکت مردم ایران در کمک به همنوعان، فارغ از هر گونه قشر بندی اجتماعی است.
مشارکت مردم همراه کمیته امداد در کاهش فقر
یکی از نهادهایی که در ترویج مشارکت مردم نقش مهمی ایفا نموده کمیته امداد امام خمینی(ره) است، نهادی که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب در چهاردهم اسفند ۱۳۵۷ به دستور امام(ره) تاسیس شد تا وظیفه کمک به نیازمندان را عهده دار شود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد لرستان در گفت و گو با ایرنا با اشاره به برنامههای هدفمند در فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در برنامه های محرومیت زدایی این نهاد گفت: کمیته امداد به عنوان متولی برقراری ارتباط بین نیکوکاران و نیازمندان جامعه با رعایت اصول حفظ عزت نفس و کرامت محرومان، تحقق نیت خیرهم وطنان نیکوکار را برای یاریرسانی به افراد نیازمند عملی میسازد.
مجید طائف با بیان اینکه استقبال مناسب لایه های اجتماعی از برنامه های این نهاد گام مهمی در مردمی سازی است، افزود: کمیته امداد با فراهم کردن زمینههای اجرایی لازم براساس امکانات در سطح جامعه و در قالب طرحهای متنوع، ایجاد مراکز نیکوکاری در محلات و مساجد، ارتباط و تعامل با مووسسات خیریه و تشکلهای مردم نهاد درصدد ترویج و احیای فرهنگ احسان و نیکوکاری، اکرام ایتام و نشر سنتهای حسنه اسلامی و جذب هر چه بیشتر مشارکت مادی و معنوی هم وطنان عزیز و خیراندیش در کاهش فقر جامعه مددجویی است.
وی به اهداف این نهاد در جذب کمک های مردمی اشاره کرد و افزود: افزایش روحیه مسوولیتپذیری در اقشار مختلف جامعه، گسترش فرهنگ اخلاقمداری، گسترش فرهنگ کمک به نیازمندان، افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه، ایجاد تعامل حداکثری با مووسسات خیریه و تشکلهای مردمنهاد، گسترش و تعمیق فرهنگ احسان، انفاق، نیکوکاری از جمله اهداف توسعه مشارکت مردمی است.
وی با تاکید بر اجرای طرح های موفق اجتماع محور در زمینه مشارکت مردمی بیان کرد: طرح های اجرایی این نهاد از ابتدای تاسیس تا کنون در زمانهای مختلف از تنوع مناسبی براساس سلیقه مخاطبان و خیران برخوردار بوده است که مهمترین آن فراهم نمودن زمینه جمع آوری صدقات با شیوه های سنتی و الکترونیکی، طرح اکرام ایتام، محسنین، اطعام و افطاری به نیازمندان، ترویج زکات، جشن گلریزان ، جمع آوری زکات فطره، سایر برنامه ها ی مناسبتی جشن عاطفه ها، نیکوکاری، عید سعید قربان و تامین جهیزیه نوعروسان است.
طائف با تاکید بر افزایش درآمدهای مردمی در استان اضافه کرد: در ۲ سال اخیر طرح اکرام ایتام با رشد ۱۴۴ درصد در زمینه درآمد و ۴۶ درصد در موضوع حامی یابی، جشن نیکوکاری با رشد ۲۵۵ درصد و کسب رتبه چهار کشور توسط مراکز نیکوکاری از پیامدهای افزایش نرخ مشارکت مردمی در حوزه نیکوکاری است.
وی به مشارکت مردم بروجرد در کمک به نیازمندان اشاره کرد و افزود: سال گذشته مردم نوع دوست شهرستان بروجرد حامیان و خیران این شهرستان بیش از ۲۱۶ میلیارد ریال در سه سرفصل اکرام، صدقات و زکات به این نهاد اهدا کردند که در زمینه محرومیت زدایی و توانمندسازی مددجویان هزینه شده است.
جذب ۹۰۰ حامی در رمضان امسال
بنا بر گفته رییس کمیته امداد منطقه یک بروجرد در رمضان امسال تعداد ۹۰۰ حامی جذب نهاد حمایتی کمیته امداد شهرستان بروجرد شده اند که که این حامیان سرپرستی کودکان یتیم تحت پوشش کمیته امداد شهرستان بروجرد را برعهده گرفتند.
محمد پارسا با اشاره به پرداخت مبلغ ۹۵۰ میلیون تومانی زکات فطریه توسط مردم بروجرد اظهار داشت: این مبلغ در مقایسه با میزان پرداخت فطریه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است ضمن اینکه با توجه به اینکه در برخی مناطق روستایی هنوز به طور کامل میزان فطریه های پرداختی از سوی مردم جمع بندی نشده است امکان بیشتر شدن این رقم وجود دارد.
رییس کمیته امداد منطقه یک بروجرد بیان کرد: مبلغ زکات فطریه جمع آوری شده امسال در مناطق شهری به منظور درمان بیماران صعب العلاج در نظر گرفته شد و در این مسیر صرف می شود و زکات فطریه جمع آوری شده در مناطق روستایی نیز در همان روز برای کمک به مددجویان تحت پوشش مناطق روستایی همان مناطق واریز شد.
در مجموع ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار با جمعیت ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد شهرستان بروجرد هستند.
اگر چه در دوره های مختلف تاریخی سبک و نوع کمکها تنوع گوناگونی داشته است، اما یک هدف بیشتر مدنظر نبوده و آن هم دستگیری از افراد ناتوان و کمک به احیای زندگی شرافتمندانه آنها بوده است، نقطه اوج و شکوه این روحیه همیاری را می توان در زمان وقوع یک حادثه به زیبایی به تماشا نشست که چگونه یک شکوفایی اجتماعی از نوع مشارکت مردمی با انگیزه مسوولیت اجتماعی پدیدار میشود.
نظر شما