امیر ارجمند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس ۴۳ ظرف سفالی مربوط به عصر آهن، یک ظرف سفالی مربوط به عصر نوسنگی کشف شده از تپه خالصه شهرستان خرمدره و یک کاشی چلیپا مربوط به دوره ایلخانی، ۲ شمشیر و چهار سنجاق سر مفرغی عصر آهن در بخش آزمایشگاه و اتاق مرمت معاونت میراثفرهنگی، پاکسازی و تثبیت شد.
وی اضافه کرد: مرمت اشیای موزهای، در راستای فرهنگسازی نگاه موزهای در جامعه است، آنگونه که به اشیای تاریخی، فقط بهعنوان یک اثر موزهای نگاه نشود و وجوه دیگری نیز در آن دیده شود.
این مسوول ادامه داد: موزه روایتگر گذشته، جایگاه کنونی و مسیر رو به آینده را به جامعه نشان خواهد داد، از این رو مرمت اشیای تاریخی موزهای، ضمن تقویت پتانسیل موزه، اشیا را از ورطه فراموششدن و بلااستفاده ماندن مصون نگاه میدارد و کاربردی ارزشیتر به آن میبخشد.
وی همچنین اظهار داشت: در روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی از "نصرالله عباسی" به عنوان مدیر مجموعه دار فسیل به عنوان یکی از سه مجموعه دار برتر کشور در موزه ملی تقدیر شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان ادامه داد: مجموعهداری فسیل وی، که استادیار گروه زمینشناسی دانشگاه زنجان است بصورت پیمایش و مطالعات شخصی ایشان گردآوری شده است که به لحاظ تعدد و تنوع آثار، مجموعه ارزشمندی بهشمار میرود، قدیمیترین فسیلهای این مجموعه با قدمت ۶۰۰ میلیون سال است.
ارجمند خاطرنشان کرد: مجموعهداری از فعالیتهای باارزش علاقهمندان تاریخ، فرهنگ و هنر است که از روی علاقه شخصی وافر خود بدون قصد تجارت، میراث گرانبهای نیاکان و گذشتگان را برای آیندگان گردآوری و نگهداری میکنند که میتوان از مجموعهداران تاریخی فرهنگی بهعنوان حافظان آثار فرهنگی هنری و تاریخی یادکرد.
نظر شما