به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، آیین رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار سید یحیی رحیم صفوی، با حضور سردار صفوی، مرتضی سرهنگی نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس، مهرشاد شبابی نویسنده کتاب همراه، محمدعلی آقامیرزایی نویسنده کتاب یحیی و برخی از اهالی فرهنگ و ادب برگزار خواهد شد.
مرتضی سرهنگی، پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری، با بیان این که نوشتن بعد از جنگ در دنیا سنت است، گفت: وقتی تانک ها به خانه برمی گردند، جنگجویان، قلم به دست می گیرند و آنچه دیدند را می نویسند. اسیران هم همین گونه هستند، اسارت جنگی است که سلاح ندارد و اسیران ایران سلاح شان رفتار و منش شان بود.
وی افزود: از این کتاب ها صدایی به گوش می رسد، که هر لحظه در خطر نیست شدن است، چون انسان، همدمی به جز انسان ندارد. همه در دنیا این خاطرات را می خوانند که بدانند یکی مثل آن ها چگونه دوام آورده است. ما نیز خود را متر می کنیم که ببینیم که می توانیم این شرایط تحمل کنیم؟
این پژوهشگر ادامه داد: این کتاب ها قیمت تمام شده جنگ را درمی آورد، این قیمت هنوز درنیامده است.
وی با توضیح کتاب یحیی و کتاب همراه گفت: این ها تلاش دوستان ما در مرکز مطالعات سپاه است. آنچه صفوی می گوید، صدای جنگ است. این تجربه ای است که مرکز آن را به کار می گیرد و نتیجه داده و تبدیل کتاب های داستانی از کتاب های مرکز انشاالله توسط تیم ها و گروه های دیگر انجام شود.
سرهنگی اضافه کرد: سردار صفوی با حوصله وقت گذاشت تا ریختگی ها و جا افتادگی ها را جبران کند.
وی با بیان خاطره ای که از مرکز فرهنگی فرانسوی، گفت: ارزشی که این کتاب ها دارد، حدود و ثغور جنگ است که کشورهای دیگر بدانند.
این محقق با اشاره به یک اسیر جنگی عراقی، اظهار داشت: من ۱۹ در خرمشهر بودم، یک شب راحت در کیسه خواب نرفتم، شما نمی دانید شب های محمره وحشتناک بود. پرسیدم از چه می ترسیدید؟ گفت از رزمنده ها شما می ترسیدیم.
امروز ما تصمیم میگیریم و آمریکاییها باید گوش دهند
سید یحیی رحیم صفوی از فرماندهان دوران دفاع مقدس در این مراسم با اشاره به اینکه عهد و پیمان بسته این که تا آخر مردم دار و مردم وار باقی بمانیم و از ایران اسلامی دفاع کنیم، گفت: اکثر رزمندگان یا مادران خوبی داشتند یا همسران خوبی داشتند وگرنه دوام نمیآوردند. درود خدا بر شهدای هشت سال دفاع مقدس.
وی یادآور شد: شخصی مثل سردار نایینی ۱۷ بار اثاث و وسایل خانه خود را در طول جبهه جابجا کرد. من در زمان عملیات بیتالمقدس جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مشترک بودم. ۲۳ شبانه روز جنگ پی در پی در هوای بسیار گرم انجام میشد. جوانان ما نمیدانند که خرمشهر چگونه آزاد شد. ملت ما ایستاد و الان هم میایستد تا از این شرایط موجود به شرایط بهتر عبور کند. ما با مقاومت به پیروزی میرسیم.
سرلشکر صفوی گفت: من در سن ۷۰ سالگی برای شما صحبت میکنم. تا کنون سه گفتمان تغلیب، اصلاحات و مقاومت در جهان بوده است. گفتمان اول یعنی تغلیب قدرت برتر جهان است و از نگاه آنها ما ملت مسلمان چارهای جز همراهی با غرب نداریم. گفتمان اصلاحات به دنبال به روز کردن نظام آموزشی ایران و کشورهای اسلامی و بهبود اوضاع اقتصادی و تعامل مثبت با آمریکا هستند و یک گفتمان ملی اسلامی را میخواستند ایجاد کنند.
وی درباره گفتمان مقاومت خاطرنشان کرد: گفتمان مقاومت و انقلابی در پی مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی و خواهان تغییر اساسی بر اساس اسلام ناب محمدی با حفظ هویت تمدنی ما در همه عرصههای است. چهرههای پیشتاز آن ابتدا سبد جمال اسدآبادی ، امام خمینی و رهبر معظم انقلاب هستند که باعث پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی و گسترش آن در سایر کشورهای اسلامی است. یکی از عناصر پرچمدار آن سردار سلیمانی بود که ۴۰ سال در مقابل اسراییل و آمریکا ایستاد. آمریکا و اسراییل در مقابل اراده ملت ایران شکست خوردهاند. پیش بینی من این است که آمریکا به قبول برجام تن خواهد داد. امروز ما تصمیم میگیریم و آمریکایی ها باید گوش دهند. به برکت رهبری و دولت و ملت از این شرایط عبور خواهیم کرد تا قدرت اول غرب آسیا و کشورهای اسلامی را به وجود آوریم.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این نشست گفت: به عنوان مسئول نمایشگاه کتاب تهران لازم است اعلام کنم که این افتخاری برای ما است که چنین کتابی در نمایشگاه رونمایی شد. امید که این کتابها بیشتر و بهتر معرفی و خوانده شود.
وی یادآور شد: این آثار معدنی برای تولید و استخراج جواهرهایی در حوزه هنر است. باید از عزیزانی مانند سردار صفوی تقدیر کرد.
۵۶۰ پروژه تحقیقاتی در مرکز اسناد و تحقیقات سپاه
سردار علیمحمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات سپاه، با گرامی داشتن یاد شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مقاومت و سلامت، از شهدای بیت المقدس یاد کرد که این روزها، سالگرد آن است و گفت: چهلمین سال فتح خرمشهر است آن در سوم خرداد خلاصه می کنیم. سردار صفوی که از برنامه ریزان آن بودند می دانند که چند مرحله بوده و ۲۴ روز نبرد آن به طور انجامیده. اسناد آن در مرکز وجود دارد، از ۱۰ اردیبهشت آغاز شده است.
وی از امام خمینی و شهید احمد کاظمی، قاسم سلیمانی شهید صیاد شیرازی و... یاد کرد که از بزرگان این نبرد بودند.
نایینی افزود: سردار صفوی فرمانده همه ما و از فرماندهان بزرگ دفاع مقدس بود، در مبارزه با ضد انقلاب هم فعال بود، هم در طرح ریزی و هم در نبرد فعال هم بود، یک بار سردار سلیمانی گفت فرماندهی از جنس ولایت و هدایت و امامت است، صفوی از این دست فرماندهان بودند. وی در کنار احمد کاظمی و مرتضی قربانی بود و بسیار صمیمی و ذوست داشتنی و با اخلاق خوب کار کردند.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات سپاه، اظهار داشت: مرکز اسناد اسناد دفاع مقدس، مرکز تولید آثار مستند از دفاع مقدس است که از تحریف جلوگیری کند و از مرزهای تاریخی آن دفاع کند. در حال حاضر ۵۶۰ پروژه تحقیقاتی در حال انجام است. در مجموع آثار این مرکز پژوهشی و تحلیلی است که آثار منحصر به فرد مرکز، اسناد منتشر نشده آن است.
نایینی با تشریح برنامه های این نهاد گفت: یکی از برنامه های ما خواندنی شدن این اسناد است که روایت های تاریخ داستانی شود، این اولین اثر داستانی با استفاده از دو منبع تاریخ شفاهی و اسناد نوشته شده است.هر که این کتاب ها را بخواند می فهمید جبهه های جنگ در خانواده ها ادامه داشت و جایی که زندگی مومنانه شکل گرفت خانواده نیز همانطور اداره شد.
وی با نام بردن از افراد گوناگون در این حوزه نام برد و تشکر کرد.
در ادامه محمدعلی آقامیرزایی، با اشاره به این که این کتاب حاصل کار تیمی است، گفت: طی دو سال نوشتن و خواندن انجام شده است. این کتاب فرآورده ای است که از نفت خام تاریخ شفاهی شکل گرفته است.
وی افزود: خوشحالم که این کتاب در روزهایی تمام می شود که رحیم صفوی از فتح خرمشهر بازگشته و به اهواز می رسد که با این روزها تقارن دارد.
کتاب همراه درباره همه زنانی است که پشت جبهه مانند خط مقدم، جنگیدند
مهرشاد شبابی، همسر رحیم صفوی، ضمن تشکر از دست اندر کاران انتشار این کتاب ها، گفت: اگر تولید این ادبیات، بتواند قیمت جنگ را مشخص کند، همه کارهای لازم انجام شده است.
وی ادامه داد: کتاب همراه درباره همراهی مهرشاد شبابی و رحیم صفوی نیست، درباره همه زنانی است که هر چه داشتند را برای پیش برد مقاصد خانواده به کار گرفتند و پشت جبهه مانند خط مقدم، جنگیدند. این روایت تاثیر است که زنان م می توانند داشته باشند.
شبابی گفت: وقتی همراه ها می توانند کار کنند، باید آن تلاش ها را مانا کنند و از طریق صور مختلف نقش خود در دفاع را باز کنند و توضیح بدهند، تا انشاالله جایگاه تاثیرگذاری همه آحاد جامعه خود را نشان بدهد.
در پایان این مراسم از مرتضی سرهنگی، محمدعلی اقامیرزایی، فیاما ناصحی سرپرست گویندگان کتاب صوتی همراه، سپهر ترابیفر از گویندگان کتاب صوتی همراه، زهرا اردستانی نویسنده کتاب همراه و سمیه حسینی مشاور تالیف کتاب همراه با اهدا لوح تقدیر شد.
نظر شما