به گزارش خبرنگار ایرنا، بخش کالپوش در ۱۴۵ کیلومتری شمال شهرستان میامی قرار دارد که هرساله میزبان گردشگران از نقاط مختلف کشور است، پس از دوسال از برگزار نشدن این جشنواره با توجه به شیوع کرونا، پانزدهمین «جشنواره سفر به دشت شقایقهای کالپوش» در شهرستان میامی در شرق استان سمنان با حضور باشکوه گردشگران از سراسر کشور برگزار شد.
حال و هوای ویژه مراسم امسال با اجرای سرودهای محلی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و عرضه لبنیات منطقه رونقی خاص در راستای توسعه گردشگری در این بخش ایجاد کرد.
در زمینه گردشگری شهرستان میامی بویژه بخش کالپوش به دلیل شرایط آب و هوایی خاص، ظرفیتهای زیادی برای جذب گردشگر دارد که از جمله این پتانسیلها، زیباییهای روستاهای این منطقه شامل جنگلهای زیبا، آبشار نام نیک و سد کالپوش است.
به دنبال بهرهبرداری هرچه بیشتر از ظرفیتهای موجود در طبیعت، این منطقه پذیرای حضور گردشگرانی است که برای بازدید جشنوارههای دشت شقایق و آفتابگردان به این منطقه سفر میکنند.
راههای مواصلاتی برای تردد به این منطقه از استانهای همجوار گلستان و خراسان شمالی به دلیل عبور خودروها از این مسیر یکی از ظرفیتهایی است که به یقین میتواند در جذب گردشگران و سرمایه گذاران مؤثر باشد.
محمد محمدی از گردشگرانی که امروز در این جشنواره شرکت کرده بود در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: امروز یک روز به یاد ماندنی برای خانوادهام محسوب میشود و باید از همه برگزار کنندگان تقدیر و تشکر کنم.
وی افزود: جشنواره دشت شقایقها بستری مناسب برای رونق گردشگری در این منطقه محسوب میشود.
ایجاد زیرساخت ها لازمه رونق گردشگری در کالپوش
براتعلی بیات، بخشدار کالپوش در حاشیه این مراسم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: امسال جشنواره سفر به دشت شقایق ها با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این نشان میدهد که مردم دوستدار برگزاری چنین رویدادهایی هستند.
وی با بیان اینکه جشنواره های شقایق ها و آفتابگردان در این منطقه موجب جذب گردشگران می شود، اظهارداشت: باید در نقاط مختلف این بخش با توجه به ظرفیتهای فراوان از چنین فرصتهایی بهره برداری کنیم.
بخشدار کالپوش ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در مورد پیاده سازی این رویدادها در این منطقه ایجاد زیرساختهای لازم محسوب می شود.
کالپوش مقصدی برای گردشگری نیازمند معرفی بیشتر است
امام جمعه میامی در حاشیه این مراسم با تقدیر از برگزار کنندگان این جشنواره، اظهار داشت: کالپوش از نظر وسعت، گستردگی، نوع لالههای موجود و همچنین تأسیسات گردشگری در سطح استان سمنان بینظیر است.
حجت الاسلام قربانعلی صفاییپور ادامه داد: باید زیرساختهای لازم برای رونق تولید و جذب گردشگران بویژه سرمایه گذاران صورت پذیرد.
وی افزود: باید در قالب ساماندهی و معرفی این منطقه در داخل و خارج کشور بتوان این نقطه را به عنوان یکی از برترین مقصدهای گردشگری معرفی کنیم.
لزوم انعکاس ظرفیتهای کالپوش در شبکههای اجتماعی
نایب رئیس شورای اسلامی شهر میامی نیز در این مراسم، جشنواره دشت شقایقهای کالپوش را بی نظیر خواند و اظهار داشت: انعکاس تصاویر جشنواره و ظرفیتهای این منطقه در سطح فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و معرفی ظرفیتهای آن، گام مهمی در جذب گردشگران است.
عباس صائمی گفت: اگر چه در جایجای این شهرستان جاذبههای بینظیر طبیعی و تاریخی به چشم میخورد اما بخش کالپوش آثار طبیعی منحصربهفردی دارد که اکثر آنها در یک مسیر دسترسی برای گردشگران قرار دارد.
نمایشگاههای عرضه محصولات راهی برای کسب درآمد و اشتغالزایی
سرپرست فرمانداری میامی نیز در حاشیه برگزاری جشنواره شقایقهای کالپوش اظهار داشت: جشنواره سفر به دشت شقایقها باهدف شناساندن منطقه تفریحی کالپوش با حضور علاقهمندان طبیعت از بیشتر نقاط کشور برگزار میشود.
عباس طاهرانپور ابراز داشت: یکی از راههای کسب درآمد و توسعه این منطقه حضور گردشگران و راه اندازی نمایشگاههای عرضه محصولات لبنی و صنایع دستی است که از این رو تلاش میشود کیفیت برنامهها هر ساله بهتر شود.
گیاه شقایق از خانواده (Papaverasea) با گلهای قرمز و برگهای پهن کنگره دار است که ارتفاع آنها حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر است.
گلهای آن دارای عمری بسیار کوتاه و گلبرگهای آن پایداری کمی برروی کاسبرگها دارند.
بخش کالپوش با یک شهر و ۱۱ روستا، در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شمال شهر میامی واقع است.
این منطقه سرسبز و خوش آب و هوا با ۱۴ هزار هکتار جنگل، ۳۰ هزار هکتار مرتع و ۳۴ هزار هکتار مزارع زیر کشت با بارندگی کافی و اراضی مستعد برای کشاورزی و جنگلداری، در فصل بهار با دشتهای مملو از گل شقایق و در شهریور ماه با گلهای زیبای آفتابگردان پذیرای گردشگران است.
قرار گرفتن در مجاورت پناهگاه حیات وحش خوش ییلاق و پارک ملی گلستان از دیگر قابلیتهای گردشگری این منطقه است. جنگلهای کالپوش و دیمزارهای آن در آبریز شمال کشور واقع شدند.
شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن در شرق استان سمنان قرار دارد.
نظر شما