وحید اسکندری روز شنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: زائران قمی حج تمتع سالجاری در قالب ۱۰ کاروان با ظرفیتهای متفاوت، ۸۵ نفر، ۱۱۵ نفر و ۱۳۵ نفر از تاریخ ۲۳ خردادماه به سرزمین وحی اعزام میشوند.
وی با اشاره به این که مدت سفر حج امسال بین ۲۵ تا ۳۰ روز است، گفت: از میان ۱۰ کاروان اعزامی استان به حج تمتع سالجاری، پنج کاروان مدینه قبل و پنج کاروان مدینه بعد است و با توافق صورت گرفته تمام پروازها از سوی هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) انجام میشود.
وی افزود: امسال با توجه به شرایط اعلامی از سوی کشور عربستان، زائران با سن زیر ۶۵ سال به حج تمتع مشرف میشوند و لازمه تکمیل ثبتنام و انتخاب کاروان برای شرکت در حج هم تکمیل سه دز واکسن است.
مدیرحج و زیارت قم ادامه داد: البته در این رابطه به دلیل این که برخی از زائران واکسن برکت را تزریق کردند و این واکسن در سبد واکسن عربستان نیست، احتیاج است تا زائران در فرصت باقیمانده ۲ دوز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا را که در ایران موجود است تزریق کنند.
وی با توصیه به این که زائران (زائرانی که واکسن برکت تزریق کردند) اکنون یک دُز از واکسن سینوفارم یا آسترازنکا را به سرعت تزریق کنند، بیان داشت: مسئولان مرتبط در حال پیگیری و توافق با عربستان هستند تا واکسن برکت در سبد واکسن این کشور قرار گیرد و تزریق همین یک دُز از واکسنهای نام برده برای اعزام زائران کفایت کند اما در صورت عدم توافق نیاز است تا دُز دوم نیز تزریق شود.
وی با اشاره به اهمیت سلامت زائران برای اعزام به حج، افزود: معاینات پزشکی زائران استان در حج تمتع سالجاری نیز با بهرهمندی از سه پزشک معرفی شده توسط مرکز پزشکی حج در حال انجام و با سرعت رو به اتمام است.
اسکندری در ادامه با اشاره به این که تعداد عوامل اعزامی به حج بستگی به تعداد اعضای کاروان دارد، گفت: در کاروانهای ۸۵ نفره عوامل شامل سه نفر، یک نفر مدیر، یک نفر معاون کاروان و یک نفر روحانی کاروان است و در کاروانهای ۱۳۵ نفره یک نفر خدمه به این عوامل اضافه میشود.
نظر شما