به گزارش ایرنا، حجت الاسلاموالمسلمین الهنور کریمی تبار روز شنبه در دیدار با سرپرست میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام به مناسبت هفته میراث فرهنگی اظهار داشت: واسطهها و دلالان مشکلاتی را برای توریستهای عراقی ایجاد کردهاند که باید با ساماندهی گردشگران شرایط حضور حداکثری آنها در استان فراهم شود.
وی توصیه کرد: باتوجه به ظرفیت اربعین و حضور زائران از اقصی نقاط کشور در استان ایلام نمایشگاههای صنایعدستی و غذاهای محلی در جوار ایستگاههای صلواتی دایر شود تا زائران ضمن استفاده از خدمات این موکبها، از سوغاتهای صنایعدستی و غذهایمحلی استان نیز خریداری کنند.
امام جمعه ایلام ادامه داد: مرز مهران در طول سال محل تردد زائران و گردشگران ایرانی و عراقی و اتباع کشورهای همسایه است و ایجاد نمایشگاه دائمی در برخی نقاط طول مسیر تردد زائران باعث ایجاد رونق اقتصادی برای فعالان حوزه صنایعدستی استان میشود.
حجت الاسلامو المسلمین کریمیتبار با بیان اینکه استان گلستان با انعقاد تفاهمنامه با کشور عراق، گردشگران این کشور را به سمت استان خود فراخوانده است، یادآور شد: اما ایلام با وجود اشتراکات گسترده زبانی، قومیتی، مذهبی و خانوادگی هنوز در جلب و ماندگاری گردشگران عراقی در داخل استان موفق نبوده است.
وی با انتقاد از فعالیت برخی تورهای گردشگری در استان ایلام که منجر به بروز برخی هنجارشکنیهای اجتماعی و عرفی در استان میشود: از مسوولان اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خواست نظارت بیشتری بر عملکرد این تورها داشته باشند و از ظرفیت دفاتر گردشگری و راهنمایان محلی برای برگزاری تورهای طبیعتگردی و ماجراحویانه استفاده شود.
امام جمعه ایلام توضیح داد: تورهای گردشگری خارج استان با تبلیغات گسترده در فضای اینترنت گردشگران را برای سفرهای طبیعتگردی استان ایلام جلب میکنند و از این راه سود کلانی نیز نصیب آنها میشود در حالیکه دفاتر گردشگری و راهنمایان محلی استان از این درآمدها بهره چندانی نمیبرند که باید این رویه ساز و کار جلب گردشگران تغییر کند.
حجت الاسلاموالمسلمین کریمیتبار به موضوع حفاریهای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: این حفاریها باعث تخریب بافتهای تاریخی و افزایش قاچاق اشیا قیمتی میشود که باید از طریق وزارتخانه و برای جلوگیری از حفاریهای غیرمجاز و قاچاق اشیا تاریخی، حفاری و کاوشها ساماندهی شده باشد.
امام جمعه ایلام به مسوولان اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام پیشنهاد کرد: یک اتاق اندیشهورزی متشکل از نخبگان دانشگاهی و پژوهشگران برای رشد صنایعدستی، جذب سرمایهگذار، توسعه گردشگری و افزایش اشتغال زایی در استان از این منابع تشکیل شود.
حجت الاسلام و المسلمین کریمیتبار از مسوولان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام خواست نسبت به معرفی هرچه بیشتر ظرفیتهای استان برای جذب گردشگران و سرمایهگذاران اقدام کنند و در برپایی نمایشگاهها باید بازارسنجی صورت بگیرد.
مرز مهران فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری استان است
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم گفت: نقاط ضعف و قوت در زمینه گردشگری احصا شده و باتوجه به مرز مهران و تردد زائران و گردشگران در طول سال به ویژه اربعین باید بتوان از ظرفیت آنها در راستای تقویت گردشگری و کسب درآمدزایی استان استفاده کرد.
فرزاد شریفی افزود: امسال برای اولین بار در استان حلبچه عراق یک نمایشگاه سه روزه صنایعدستی برگزار شد که در این مدت علاوه بر فروش ۲۰۰ میلیون تومان محصولات عرضه شده در نمایشگاه، یک تفاهمنامه با مسوولان این استان در زمینه همکاری های بعدی منعقد شد.
وی یادآور شد: رایزنیها برای ایجاد ۲ نمایشگاه دائمی در مرزهای مهران و چیلات دهلران انجام گرفته است تا از طریق این گذرگاههای مرزی زمینه معرفی و فروش محصولات صنایعدستی و غذاهای محلی استان فراهم شود.
شریفی حذف دلادلان واسطههای مستقر در مرز مهران را یک ضرورت مهم دانست که با حذف این افراد ساماندهی حضور گردشگران عراقی در زمینههای گردشگری سلامت، مذهبی و طبیعت شتاب بیشتری خواهد گرفت.
وی ادامه داد: اما حضور گردشگران در استان ایلام مستلزم داشتن زیرساختهایی از جمله هتل استاندارد چهار یا پنج ستاره است که زمینههای احداث یک هتل مطابق با معیارهای استاندارد جذب توریست فراهم شده است.
وی گفت: از محل مسوولیتهای اجتماعی وزارت نفت ۲ میلیارد تومان برای ایجاد و توسعه زیرساختهای یادمانهای شرهانی دهلران و قلاویزان مهران اختصاص داده شده است و همچنین تفاهمنامهای با اداره کل اوقاف و امورخیریه منعقد شده تا مرمت چهار امازاده تحت نظارت این اداره کل انجام گیرد.
۲۸ اردیبهشت تا سوم خرداد به نام هفته گرامیداشت میراث فرهنگی نام گذاری شده است.
نظر شما