به گزارش ایرنا، حسام زملط روز شنبه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: سفارت اسرائیل در واشنگتن اعضای کنگره آمریکا را به دلیل درخواست برای تحقیق در مورد قتل شیرین ابوعاقله محکوم کرد. اینگونه بود که آنها ۱۹ سال پیش از قتل کاملا مستند راشل کوری، فعال صلح آمریکایی توسط بولدوزرهای اسرائیلی فرار کردند. وی تصریح کرد؛ اسرائیل ۷۴ سال است که اینگونه از جنایات در فلسطین فرار میکند.
سفیر فلسطین با اشاره به تصمیم اخیر دادگاه عالی اسرائیل برای تخلیه فلسطینیان و تخریب منطقه مسافر یطا در فلسطین اشغالی تصریح کرد: ما نیازی نداریم کسی را در مورد همدستی قوه قضاییه اسرائیل در اشغال نظامی غیرقانونی، استعمار و سرکوب مردم فلسطین توسط ارتش اسرائیل قانع کنیم. اینکه اسرائیل در مورد کشتاری که خودش مرتکب شده تحقیق کند یک مکانیسم لاپوشانی است.
وی تصریح کرد که هرگز نمی توان به قاتلان برای تحقیق در مورد جنایات خود اعتماد کرد، چه رسد به اینکه برای قربانیان عدالت برقرار کند. وی افزود که اسرائیل درحالی خودش را قربانی معرفی می کند که مهاجم، اشغالگر و استعمارگر است و برای سرکوب حقوق مشروع مردم فلسطین دست به آپارتاید می زند.
زملط با بیان اینکه فرهنگ معافیت از مجازات اسرائیل باید پایان یابد تصریح کرد: همدستی سیاسی و حقوقی آمریکا و جامعه جهانی با اسرائیل باید خاتمه یابد و کشاندن جنایتکاران جنگی به عدالت باید آغاز شود.
از شهادت راشل کوری تا شیرین ابوعاقله
راشل کوری نام دختری آمریکایی است که تنها ۲۳ بهار از عمر او گذشته بود. او که در شهر المپیای ایالت واشنگتن زندگی می کرد در روز یکشنبه ۱۶مارس ۲۰۰۳ به همراه ۸ تن از دوستانش - ۵ آمریکایی و ۳ انگلیسی - در محله السلام شهر رفح در فلسطین اشغالی، سعی می کنند از اقدام یک دستگاه بولدوزر نظامی رژیم صهیونیستی در ویران کردن خان ؟ یک فلسطینی، جلوگیری کنند.
راشل در برابر بولدوز می ایستد و از سرنشین بولدوزر می خواهد که آن را متوقف سازد. وی که پیراهنی نارنجی رنگ به تن دارد و از دور قابل تشخیص است با بلندگوی خود به اقدام راننده بولدوز اعتراض می کند. بقیه دوستانش نیز در فاصله ۱۵ تا ۲۰ متری راشل با فریاد از راننده بولدوزر می خواهند که توقف کند. اما بولدوزر همچنان به سوی وی حرکت می کند، راشل روی یک تل خاک می رود؟ اما بولدوزر به او امان نمی دهد و هیولای آهنی ۶۰ تنی پیکر راشل را به زیر می کشد، تیغه بولدوزر او را در خاک دفن می کند. در همین زمان دوستان راشل فریاد می کشند و به راننده بولدوزر اشاره می کنند که توقف کند.
بولدوزر چند متر جلوتر می ایستد. بیل فولادیش را کاملا پایین می آورد و به سمت عقب حرکت می کند تا خوب مطمئن شود که بدن راشل را درهم شکسته است. پس از این جنایت هولناک، نظامیان اشغالگر هیچ گونه کمکی به راشل نمی کنند.
چند دقیقه بعد، یک آمبولانس فلسطینی به محل حادثه می رسد و بدنه نیمه جان راشل را به بیمارستانی در رفح منتقل می کند. اما قبل از رسیدن به بیمارستان راشل با شهادت، در راه آزادی مردم فلسطین همراه می شود.
شهادت راشل کوری، تنها به مدت دو روز سهم اندکی از خبرهای تعداد معدودی از رسانه ها را به خود اختصاص داد. در پیگیری این جنایت چه درباره مراسم ختم و یادبود او در غزه که با دخالت تانک های اسرائیلی به هم خورد و چه در مورد عبور فخرفروشانه بولدوزر قاتل از کنار مراسم و مزاحمت نیروهای اسرائیلی برای آمبولانس حامل پیکر راشل و چه درخصوص مجوز ندادن به والدین او برای سفر به فلسطین، هیچ اقدامی از سوی سازمان های به اصطلاح حامی حقوق بشر و رسانه های آنان صورت نپذیرفت.
۱۹ سال بعد، ماجرای شهادت خبرنگار الجزیره و حمله به کاروان تشییع پیکر وی تداعی کننده ماجرای خانم کوری است. نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه جاری با یورش به اردوگاه جنین در سرزمین های اشغالی "شیرین ابوعاقله" خبرنگار شبکه خبری الجزیره را به ضرب گلوله به شهادت رساندند که تاکنون بازتاب های مختلفی داشته است.
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین با اعلام این خبر افزود: این خبرنگار هنگام پوشش خبری یورش صهیونیستها به اردوگاه جنین در شمال کرانه غربی در حالیکه جلیقه خبرنگاری بر تن داشت، از ناحیه سر هدف اصابت گلوله نظامیان صهیونیست قرار گرفت و کشته شد و «علی السمودی» تهیهکننده این شبکه نیز زخمی شد.
ارتش رژیم صهیونیستی ۲۳ اردیبهشت ماه نیز حمله شدید و خشونت آمیزی را به کاروان تشییع پیکر ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره در قدس اشغالی انجام دادند. این هجوم و بی احترامی به شکلی بسیار شرم آور و در برابر چشم جهانیان انجام شد، به طوری که نیروهای صهیونیست با استفاده از بمب های صوتی به کاروان تشییع پیکر ابوعاقله یورش بردند.
سفارت فلسطین هفته پیش به مناسبت شهادت خبرنگار الجزیره دفتر یادبودی را گشود که از سوی برخی مقامهای انگلیسی امضاء شد.
همچنین بامبوس چارالامبوس نماینده بلندپایه حزب کارگر انگلیس خواستار تحقیقات مستقل درباره نحوه شهادت خانم ابوعاقله شد. وی در توئیتی نوشت: مرگ شیرین ابوعاقله باید مورد بررسی و مسئولین آن مورد بازخواست قرار گیرند. امروز من از دولت خواستم تا با درخواست برای تحقیق مستقل در مورد قتل شیرین و محکوم کردن صحنه های خشونت آمیز در مراسم تشییع جنازه او، از قوانین بین المللی و حقوق بشر دفاع کند.
نظر شما