به گزارش ایرنا شهرستان نیر با داشتن بیش از ۲۳ هزار نفر جمعیت و وجود دو بخش و ۱۰۰ روستا از امکانات لازم برای بهداشت و درمان بیبهره است و این امر مشکلات زیادی برای شهروندان این شهرستان ایجاد کرده است. به طوری که شهروندان شهرستان نیر از کمبود امکانات بهداشتی و درمانی به ویژه کمبود پزشک، دندانپزشک و عدم حضور پزشکان متخصص رنج میبرند و برای رفع نابسامانیهای موجود در این بخش بارها از مسئولین و مقامات درخواست کمک کردهاند.
شهروندان نیری معتقد هستند که از زمان تبدیل شدن نیر به شهرستان، نسبت به وضعیت بهداشت و درمان این شهرستان کمتر توجه شده و این موضوع مشکلات جدی برای مردم ایجاد کرده است و مردم برای انجام امورات درمانی و دندانپزشکی به مرکز استان و شهرستانهای همجوار از جمله مرکز استان اردبیل، تبریز و تهران سفر کنند و این خود منجر به مهاجرت تعدادی از شهروندان نیری به سایر شهرها شده است.
در حال حاضر شهرستان نیر تنها یک دندانپزشک دارد که در سطح شهر نیر فعالیت میکند که در طول هفته فقط سه روز قبل از ظهرها حضور دارد. علاوه بر این دندانپزشک بخش خصوصی هم در این شهرستان وجود ندارد.
در این شهرستان تنها یک مطب خصوصی با یک پزشک عمومی به مشکلات بیماران در مواقع ضروری میپردازد. کمبود امکانات درمانی در این شهرستان باعث شده مراجعه کنندگان به مرکز درمانی به دلیل شلوغی، ساعتها در نوبت ایستاده و در آخر هم مجبور میشوند برای درمان کامل به مرکز استان مراجعه کنند.
آزمایشگاه این شهر نیز در روزهای نوروز تعطیل بوده و پزشک عمومی شاغل در شهر روزانه بیش از ۲۰۰ نفر مراجعه کننده دارد.
در شهرستان نیر سه داروخانه وجود دارد که داروخانه واقع در مرکز درمانی شبانهروزی فعالیت میکند و داروخانه دیگر در ساعات روز به بیماران و مراجعه کنندگان خدمات ارائه میکند. مشکلات بخش بهداشت و درمان نیر در آنجا تشدید میشود که این شهرستان در کنار محورترانزیتی شمال غرب کشور واقع شده و اغلب مجروحین تصادفات جاده ای به مراکز درمانی نیر منتقل میشوند.
در همین زمینه امام جمعه شهرستان نیر درگفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به واقع شدن شهرستان نیر در کنار جاده ترانزیتی شمالغرب کشور گفت: اغلب مجروحین تصادفات جادهای این محور به این شهر ارجاع داده میشود و این در حالی است که متاسفانه اتاق احیای این مرکز مجهز نیست و مراجعه کنندگان با مشکلات جدی روبرو میشوند.
حجت الاسلام آیت نعمتی با انتقاد از کمبود تجهیزات پزشکی در اورژانس نیر گفت: اقدامات و فعالیتهای موثری که در عرصه بهداشت و درمان صورت گرفته است، اما حق مردم شهرستان نیر برای دستیابی به تجهیزات پزشکی بیشتر از امکانات کنونی است.
مجید کمانی عضو شورای اسلامی شهر نیر هم خواستار اقدام عاجل مسئولین برای بخش بهداشت و درمان نیر شد و از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل خواست تا با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی منطقه و پراکندگی روستاها توجه ویژه به این شهرستان داشته باشند.
وی با بیان اینکه کمبود نیروهای متخصص از جمله مهمترین مشکلات درمان بستری شهر نیر است، تصریح کرد: نیاز به تجهیزات پزشکی مورد نیاز، کمبود شدید آمبولانس، پرستار، آزمایشگاه و دندان پزشک و نیاز به تجهیزات پزشکی مورد نیاز از عمدهترین مشکلات این شهرستان است.
عضو شورای شهر نیر بیان کرد: در حالی که کلیه شهرستانهای استان از امکانات پزشکی مناسب برخوردار هستند ولی شهرستان نیر از نظر امکانات و پزشک فقیر مانده است.
فرماندار: پیگیر ارتقای مراکز خدمات درمانی نیر هستیم
در همین زمینه فرماندار شهرستان نیر هم در گفت و گو با ایرنا با اشاره به افزایش جمعیت شناور شهرستان در نیمه نخست سال و واقع شدن در کنار محورترانزیتی شمالغرب کشور را از مسائلی عنوان کرد که نیازمند ارتقای مراکز خدمات درمانی در این شهرستان است.
شهرام محمدی در این خصوص به ایرنا گفت: شهرستان نیر بعنوان یک شهر توریستی بویژه در ۶ ماه نخست سال پذیرای گردشگران زیادی است بنابراین در این زمان آمار جمعیت شهر به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر شهرستان نیر در ورودی استان و در کنار مسیر ترانزیتی شمال غرب کشور واقع شده که پرترددترین جاده استان به شمار می رود با توجه به واقع شدن گردنه صائین در این محور ارتباطی معمولا مجروحین تصادفات جادهای به مراکز درمانی شهر نیر مراجعه میکنند.
فرماندار نیر یادآورشد: در حال حاضر ما مصرانه پیگیر هستیم که یک درمانگاه تخصصی با توجه به جمعیت شناور و مراجعه مجروحین تصادفات جادهای ایجاد شود تا حداقل عمل جراحی سرپایی مورد نیاز در این مراکز انجام شود.
محمدی یادآورشد: با رایزنی و توافقی که با دانشگاه علوم پزشکی استان داشتیم بزودی این درمانگاه در این شهرستان راهاندازی خواهد شد و مرکز درمانی خدمات سلامت را ارتقا خواهیم داد.
نظر شما