علی اصغر رضازاده روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی از واحدهای صنعتی استان به علت مشکلات مدیریتی، کمبود نقدینگی، نوسانات قیمت مواد اولیه و مشکلات بازاریابی و فروش تعطیل شدند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون ۱۳ واحد تولیدی بخش صنعت معادل ۶ درصد از این واحدها در تملک بانک ها است که ۹ واحد از این تعداد غیرفعال و چهار واحد فعال است.
رضازاده با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی استان برای ادمه فعالیت نیازمند تامین نقدینگی هستند افزود: سخت گیری بانک ها برای دریافت وثیقه در پرداخت تسهیلات در قالب سرمایه در گردش و ثابت به واحدهای صنعتی و معدنی باعث شده تا مشکلات صنعتگران افزایش یابد.
وی افزود: برخی از بانک حتی برای پرداخت تسهیلات در قالب سرمایه در گردش و ثابت به واحدهای تولیدی و صنعتی، وثیقه هایی خارج از طرح های در حال اجرا درخواست می کنند که امکان ارائه وثایق خارج از طرح توسط مجریان طرح ها و تولید کنندگان میسر نیست حال آنکه بر اساس دستور مراجع قضایی بانک ها ابتدا باید محل طرح را به عنوان وثیقه در ضمانت بانک قرار دهند و در صورت عدم کفاف محل طرح، باید وثیقه های خارج از طرح طلب کنند.
رضا زاده اظهارداشت: این در حالی است که در شرایط فعلی بانک ها در همان ابتدای تشکیل پرونده برای پرداخت تسهیلات بانکی در قالب سرمایه در گردش و حتی ثابت وثیقه های خارج از طرح از صنعتگران درخواست می کنند که بسیاری از این کارآفرینان توانایی تامین چنین وثیقه هایی را نداشته و از دریافت تسهیلات منصرف می شوند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به علت مشکلات حاکم بر واحدهای صنعتی و کارگری بسیاری از واحدهای صنعتی و معدنی این استان با کمبود نقدینگی مواجه هستند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
نظر شما