مقام پیشین آمریکایی: واشنگتن احتمال استفاده روسیه از سلاح اتمی را درنظر بگیرد

نیویورک - ایرنا - رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا ادعا کرد که مقامات آمریکایی باید احتمال استفاده روسیه از سلاح اتمی را در میان حمله مداوم این کشور به اوکراین درنظر بگیرند.

مایک مولن، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا روز یکشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه ای بی سی ادعا کرد درک ذهنیت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در هر زمانی بسیار مشکل است. وی آشکارا در این خصوص سلاح هسته ای صحبت کرده است.

رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد فکر می کنم آمریکا باید آن را یک احتمال درنظر بگیرد اما امیدوارم بازدارندگی موثر باشد.

این مقام آمریکایی درحالی که واشنگتن خود دارای بزرگ ترین زرادخانه اتمی در جهان است گفت: سلاح های اتمی مخرب ترین تسلیحاتی هستند که بر روی کره زمین ساخته شده اند.

وی ادامه داد: به عنوان کشوری که در دهه ۱۹۴۰ از این سلاح ها استفاده کرده است  ما باید ویرانگری عظیم این تسلیحات را یاداوری کنیم و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از استفاده از آنها انجام دهیم.

این مقام سابق آمریکایی اضافه کرد: اما آنها بخشی از زرادخانه پوتین هستند. او کاملا به حاشیه کشیده شده و در تنگنا قرار گرفته است، بنابراین ما بدون شک باید این امر را در نظر بگیریم. این یک اقدام (استفاده از سلاح هسته ای) احتمالی است که پوتین می تواند از آن استفاده کند.

رسانه های غربی و آمریکایی گزارش داده اند روسیه در واکنش به درخواست فنلاند و وسوئد برای پیوستن به ناتو، اقدام به انتقال تسلیحات هسته ای از جمله موشک اسکندر به مرز با فنلاند کرده است.

به گزارش ایرنا، تارنمای خبری آمریکایی «نیویورک پست» با انتشار این خبر افزود: با توجه به خطر بالای اخیر پیوستن فنلاند به ناتو،  گزارش می شود روسیه موشک هایی که توانایی  شلیک (حمل) کلاهک هسته ای دارند را به مرز با فنلاند منتقل کرد.

«دیمیتری مدودوف» معاون رییس شورای امنیت ملی روسیه گفته است: مسکو اجازه اتفاق افتادن جنگ جهانی سوم را نمی‌دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از یاهونیوز، دیمیتری مدودوف که در مرکز فدرال هسته‌ای «ساروف» روسیه سخن می‌گفت، افزود: تاریخ مرکز هسته‌ای ساروف برای همیشه با نام و یاد کسانی که سپر هسته‌ای را برای کشور ما ایجاد کردند، گره خورده است. زرادخانه سلاح‌های مدرن، قابل اعتماد و موثر، جاه طلبی کسانی که آماده شروع جنگ جهانی سوم هستند را از بین می‌برد. ما اجازه نمی‌دهیم چنین شرایطی رخ بدهد.

وی افزود: ما در عین حال باید به طور دائم به این افراد یادآوری کنیم که می‌توانیم به هر حمله‌ای به خاک کشورمان به سرعت و فوری، پاسخی قدرتمند دهیم.

رییس جمهور سابق روسیه تصریح کرد: روسیه باید توسعه علوم کاربردی با هدف دستیابی به نتیج مشخص در سریع‌ترین زمان ممکن را سرعت ببخشد.

معاون رییس شورای امنیت ملی روسیه پیشتر با هشدار نسبت به تزریق سلاح به اوکراین توسط کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفته بود این موضوع می‌تواند منجر به جنگ تمام عیار هسته‌ای شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ در اوکراین در سومین ماه به سر می‌برد  و واکنش‌ها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha